Var inne på ICA MAXi i Södertälje vid kl 18.20 idag. Inne i affären är det någon som håller i en provsmakning av några nya smaksatta creme fraicher. Jag tar och smakar på två minirullar gjorda av tunnbröd, creme fraiche och sallad. Den ena var smaksatt med kantarell och konjak och den andra med schallotenlök och spenap.
Supergott....
Medans jag står där och tuggar tittar jag på serveringsbänken och ser en kruksallad med plast på där man någon tagit bort brytit av salladen nästan ända ner till krukkanten. Påsen som sitter utanpå krukan ser smutsig ut och även salladen ser väldigt smutsig ut. Jag frågar han som håller i provsmakningen om han sköljt salladen innan han använde den.
Mannen tittar inte upp på mig och jag frågar igen om salladen var sköljd.
Han svarar "Nej".
"Ok", säger jag "Man bör väl skölja salladen innan man serverar".
Mannen tittar inte på mig utan börjar att packa ihop sina grejer.
Jag blir lite upprörd och pratar högt i affären till Goran och barnen" Nu har han serverat osköljd sallad til mig, nu kommer jag ju få mask" etc... Irriterad över situationen och att han var så nonchalant går jag och muttrar hela vägen till kassan. Goran tycker ju alltid att jag överreagerar över saker och han tyckte inte att jag skulle säga något om detta i kassan.
När jag sitter i bilen på vägen hem blir jag irriterad. Jag är ju jättenoga med att skölja sallad när jag är hemma.
Visst måste det tillhöra någon form av livsmedelshygienisk regel att man måste skölja sallad....eller???
Jag ringer till kundtjänst när jag sitter i bilen på vägen hem och får prata med en som heter Tomas. När jag informerar om att de serverar sallad som är smutsig så har han mage att säga till mig att salladen var nog sköljd. Återigen får jag förklara att jag såg att den var smutsig och att jag frågat mannen och att han svarat nej när jag frågat om salladen var sköljd. Tomas i kundtjänst fortsätter att flika in att den är nog sköljd iallafall. Allvarligt talat!! Varför kan man inte ta till sig lite kritik och sedan ta med sig infon och informera personalen om hur man ska handskas med livsmedel innan man serverar.
Varför kan man inte lita på att folk använder vanligt vett och etik och inte gör såna här grejer? Måste man vara orolig över hur tex restauranger behandlar maten eller att ICA packar köttfärs som man tappat på golvet?
Sköljer ni salladen?
2008-12-04 @ 21:57:53Kommentarer
Trackback