Vilken mat gör dig lycklig?

2008-11-05 @ 23:13:36
Läste på www.alltommat.se att det är en ny studie som gjorts där man visat vilka sorters mat som man förknippar med lycka. Personerna i studien hade rankat maten i klasserna lycka, hänförelse, behag, och komfort.

Maten som fick högst lyckopoäng: Glass, choklad, kakor, vindruvor och pizza.

Maten som fick lägst lyckopoäng: Tofu, soja, avokado, lax.

Maten som gav mest behag och hänförelse: Samma som lyckolistan.

Maten som gav minst behag och hänförelse:
Som de lägsta lyckomaten, plus blomkål.

Maten som fick högst tröstpoäng: Choklad, glass, vindruvor, spagetti, makaroner, äpplen, apelsin.

Om jag bara snabbt rankar några så säger jag:

Högst lyckopoäng: Sushi (lax, bläckfisk), avokado, (Levde på avokado under graviditeterna) suki yaki, räkor, grillad bläckfisk.

En period när jag ammade åt jag ca 100 gram choklad om dagen. Chokladen längtade jag efter att få äta då. Men det ligger absolut inte i närheten av topplistan längre.

Lägst lyckopoäng:
Pizza, brysselkål, aubergine

Vad tycker ni?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback