Halloweenfirande?

2008-10-31 @ 09:42:43
Idag är vi alla lediga då vi fått en extra dag ledigt från jobbet. Idag skulle vi egentligen åkt över till en av Gorans kompisar men som tur är flyttade vi det tills på lördag. Känner mig fortfarande dålig fast febern nu äntligen är borta. Jag undrar om jag har fått infuensan, någon riktig förkylning har inte brutit ut men jag har haft en enorm huvudvärk, värk i lederna och ont i halsen? Istället så har vi tänkt att vi ska över till brorsan för lite Halloweenfirande och jag hoppas att jag kan följa med. Goran var iväg med barnen igår kväll till hans kompis då de tyckte att jag var supertråkig :-( så det har ju känts ganska tomt och tråkigt nästan hela denna vecka för mig och det skulle vara supertrist om jag missade detta också.

Barnen håller på att planera vad de ska klä ut sig till. Emilia verkar köra hårt med sin Dracula look. Jag ska lägga in en bild på henne senare, hon ser lite småläskig ut, påminner om den lilla pojken i The Grudge. Lucas står och tvekar mellan Clone trooper och mumie. Vi får se hur det slutar.

På lördag ska vi över till denna kompis till Goran som vi inte träffat på över ett år. Han och hans fru har 4 små tjejer från 8 år och nedåt så där kommer det att bli fullt ös för ungarna. Förhoppningsvis så får Goran och jag in lite shopping innan det men vi måste dock förbi kyrkogården först och tända lite ljus då det är alla helgon helg. Om inte vi kommer iväg för att shoppa så blir det nog internetshopping för mig istället, har ju en del grejer som jag spanat in redan.

Vad har ni för planer till helgen?

Dags att fylla på garderoben

2008-10-30 @ 19:59:06
Håller på att kolla in kläder. Behöver fylla på garderoben men är ju så klart sniken som vanligt.
Har dock hittat några schyssta plagg och skor som jag ska ut och jaga, det mesta dock är sånt som man kan ha på sommaren. Typiskt att vi ska ha minusgrader och snö på väg in. Jag ska nog försöka shoppa lite iallafall och spara en del plagg till Thailandresan.

Lägger in några bilder på grejer som skriker ut mitt namn. Vad tycker ni? Skulle detta passa mig?




Paris

2008-10-30 @ 18:22:16
Syrran fyller 40 på tisdag och har fått en resa till Paris av hennes 20 åriga son. Vilken grej! Han är i Paris på en danstävling fre-sön och hon ska åka ned dit och möta upp honom på söndag och så ska de vara där tillsammans sön-ons. Snacka om en fin present :-)

Vi var i Paris förra våren med barnen och våra svärföräldrar och det är absolut en stad som jag skulle vilja åka till flera gånger.

Här är några bilder från våran resa.

Notre dame.





Sightseeing busstur. Det är ju dunder när man har barn.

En till kyrka. Det är så maffigt att se.


Louvren, var dock endast utanför. Hoppas att man får möjlighet att åka dit en till gång för då ska vi definitivt gå in.


Triumfbågen


Eifeltornet, jag vågade endast åka upp till andra våningen. Lucas stannade kvar för att hålla mig sällskap och Emilia följde med de andra ända upp till toppen. Detta var andra gången jag åkte upp i Eifeltornet och jag tyckte det var lika hemskt båda gångerna.


Långa dagar och långa tågturer fram och tillbaka till hotellet.


Men det gör ju inget när man har något att se fram emot.


Eurodisney




Hög feber

2008-10-30 @ 01:14:59
Har varit hemma med Emilia idag då hon hade ont i halsen och kände sig dålig. Nu när det är höstlov så har de en del roliga aktiviteter i skolan så hon missade tyvärr sin lilla utflykt idag och vart lite ledsen på morgonen. Efter att vi lämnat Lucas i skolan följde jag med henne upp till sängen för att hon ville sova mer. Jag läste en saga för henne och sen somnade hon och sen somnade jag också till. Efter ca 1 timme väcker hon mig då jag tydligen gråter och yrar i sömnen och hon hade blivit skrämd. Hon hämtar vatten till mig och en handduk för att torka tårarna. Jag får lite problem att greppa läget och jag vet inte riktigt vad som händer, tydligen har jag drömt något men vet inte riktigt vad. Efter att jag tagit tempen så visar det sig att jag fått feber,  39,5.

Jag går upp och tar två barnalvedon eftersom att vi inte har något annat hemma och febern går ned till ca 38 efter ett tag.
Det är så himla typiskt. Jag hade precis sagt till min svärmor igår när vi hämtade barnen att jag nästan aldrig blir dålig och blir jag sjuk så är det oftast när man har det väldigt lugnt typ under semestern och jag tog i trä för det kändes som att man utmanade ödet när man sa så. Kan ju dock inte få bort tanken om att förkylningen eller vad det är för skit jag fått bröt ut pga av att jag varit barnledig och bara slappat under två kvällar och sovit mycket mer än vanligt.

Emilia som jag skulle tagit hand om kröp ned mig mig i soffan och fick ta hand om mig istället. Hon är så söt, hon tog tempen  på mig säkert 10 gånger. Hon längtade tills Lucas skulle komma hem så hon kunde få leka med någon så när han kom hem satte de sig och spelade några brädspel tills dess att Goran kom hem.

Hela denna dag har bara försvunnit för mig. Barnen sover nu och jag vet inte ens om Emilia fortfarande är dålig eller om hon mådde bättre på kvällen. Får se imorgon bitti hur läget är med alla. Hoppas att hon mår bättre så att hon kan få gå till skolan för imorgon. De ska ha ett Halloween disco med hela fritids där alla ska få vara utklädda imorgon och om hon inte kan gå kommer hon att bli så himla ledsen.  Ser att hon redan plockat fram alla grejer för förklädnaden, hon ville vara Dracula. Lucas har också plockat fram sina grejer. Han ska klä ut sig till en Clone trooper. Va kul barnen kommer få. Jag vill också klä ut mig och gå på maskerad :-)

Måste gå och sova igen. Mår fortfarande som crap. Troligtvis blir jag hemma från jobbet imorgon också om inte jag mirakulöst tillfrisknar under natten. Sitter och har ångest över hur jag ska kunna ta igen denna tid som jag missar.

Schema för datorn.

2008-10-28 @ 23:02:14
Goran har börjat muttra lite om att jag ockuperar datorn nu när jag börjat blogga. Det går åt en del tid att skriva lite inlägg, kolla in andras bloggar och sen har jag ju även massor med andra saker som man vill kolla på nätet. Saker som tex lite Youtube klipp, kolla lite mode, läsa aftonbladet och dagens industri, kolla lite resesidor, priskoll på olika elektronikgrejer det finns hur mycket som helst som jag vill liksom ha koll på.

Vi har bara en dator så jag tror att vi får börja lägga in ett litet schema då Goran inte haft en chans att kunna gå in på sina gitarrplank etc på sistonde........eller så kanske jag ska gå in och kolla för att se hur mycket de bärbara datorerna har sjunkit i pris för då kanske man kan passa på att se till att vi uppgraderar oss lite...........Är det någon som har några rekommendationer. Bra och billigt?

Måste ses, Stepbrothers.

2008-10-28 @ 22:11:22


Filmen Stepbrothers med Will Ferrell och John C Reilly.
Två killar som är 40, men som aldrig behövt växa upp och ta ansvar, bor hos sina ensamstående föräldrar. Dessa föräldrar träffas, gifter sig och de ska nu alla bo under samma tak som en enda stor och lycklig familj. Det blir så klart lite kaos, de blir fiender och sen vänner och det finns mycket sjuka och roliga inslag i denna film.

Det gäller att man kan ta Will Ferrell humor för att kunna njuta av denna film. För mig som tycker att det är kul att tex att gå på science fiction mässa och har låg humor tycker att denna film var helt underbart sjuk. Det verkar vara en del improviserade scener i filmen och det ger filmen en viss charm.

Favorit scen i filmen: När Dale (John) kommer hem och lägger märke till att någon rört hans trumset.
Syskontjafs som jag kan känna igen mig i från när man bodde hemma. :-)

Så mycket tid!!

2008-10-27 @ 22:37:33
Barnen är fortfarande hos deras farmor och farfar och de har det så bra så de tyckte att det var bäst för barnen om vi inte kom och hälsade på eftersom att de skulle komma hem så sent och om vi kommer så finns det risk för att de säger att de vill åka hem med oss.

Detta känns ju jättekonstigt. Vad ska vi göra med all denna tid.......De har aldrig varit borta från oss så här länge.

Jobbade lite extra idag, stack till gymet med....GORAN...och det var superkul.  Vi hade jätteroligt, körde löpbandet samtidigt för att avlsuta med lite styrketräning. Det är så avkopplande att träna.

Sen hade vi några ärenden som vi dels utförde tillsammans och på varsitt håll för att sedan mötas upp hemma vid kl 21 för att käka middag. Färdiggrillad kyckling. Matlagning på högsta nivå:-)

Idag känns det som man hunnit med jättemycket. Har en tid bokad för banken imorgon, har fixat med i förväg kolla upp barnens aktiviteter i veckan. Har pratat med Goran och vi känner oss ganska uppdaterade gällande varandras grejer också. Massor med nyttiga och bra saker som vi gjort idag men det är så otroligt tomt hemma och jag saknar barnen jättemycket.

Så himla kul är det inte att vara barnledig, tycker att själva begreppet barnledig står alldeles för högt i kurs i folkmun och media. För min del känns det som att man tappar bort hela syftet till varför man skaffar barn. De tillhör ju våran familj och då vill man ju vara tillsammans, eller? Har säkert fått någon hormonell våg som sköljt över en nu här hemma i det tomma huset som gör så att man blir så här deppig och tvär. Goran tycker också det är tråkigt när de inte är hemma men han blir ju inte så här "hormonell" och drastisk i sina tankar.

Jag börjar tom tänka på hur det kommer att kännas när barnen flyttar hemifrån och fick lite panik. Frågade Goran lite försiktigt vad han skulle tycka om att skaffa flera barn och han svarade: "Ja, det är ju klart att jag vill ha flera barn, men det är ju ganska praktiskt med två....Bla bla bla" . Jag stänger av öronen, alla de praktiska fördelar med att ha två barn fattar väl jag också!

Längtar tills imorgon när vi träffar barnen och de kan få berätta allt de gjort med farmor och farfar, då kanske man blir lite normal igen. Längtar tillbaka till att vara ständigt trött, ha ont om tid, att få sitta tillsammans vid matbordet och bara prata eller bara få pussa mina små älsklingar. Är det någon som känner igen sig eller är det bara jag som är weird??

Massage

2008-10-27 @ 21:58:08
Var på El-giganten idag då Goran skulle hjälpa en kompis med att köra hem lite nyinköpta prylar. Medans jag satt och väntade satte jag mig i en massagestol från OBH-Nordica som masserar i någon form av shiatsu teknik. Har aldrig provat något sån tidigare.


Shiatsu är ett japanskt begrepp som innebär en djupt tryckande massage i cirkulerande rörelser och jag måste faktiskt säga att denna stol var helt underbar. Jag satt där som en fjant och försökte övertala Goran att vi skulle köpa den men han tyckte att vi skulle vänta tills vi var pensionärer.  Hans förslag var att jag borde ge honom 3000 kr istället så kunde han massera mig då kan han i sin tur gå och lägga det på sina "gitarrleksaker". Hmmm...Gillar inte att bli dissad och bli kallad för pensionär....

Jag ville inte resa mig upp för att gå därifrån och varenda knut i ryggen kändes som att den löstes upp. När vi väl gick därifrån upptäckte jag dock att jag nog satt där för länge för jag kan knappt röra mig nu. Hur som helst har jag iallafall hittat något som jag verkligen vill ha, ifall att vi bara skulle råka ha några tusen till övers vilket lär bli typ .. aldrig...

Rekommenderar er att prova en sådan här om ni inte redan har gjort det. Detta revolutionerar hela TV- och soffpotatis- kulturen.

Ensamma hemma

2008-10-26 @ 21:25:37
Imorgon börjar höstlovet och barnen ska vara hemma hos farmor och farfar fram tom tis. De kommer att ha det jättekul tror jag. De har planerat biobesök till imorgon och bullbak tills på tisdag.
Jag och Goran är nu själva i huset och det känns så himla tomt. Kommer att sakna de.
Nu när barnen är iväg ska jag passa på att försöka jobba så mycket som möjligt samt träna. Jag har ju inte riktigt nått upp till mina träningsmål under de senaste veckorna.

Har ni några speciella planer för höstlovet?

Dags att ta sig ur drömlandet

2008-10-26 @ 12:46:26
Under kvällen igår så diskuterade vi en del saker som skulle behöva fixas med huset. Goran och jag har ju sagt att vi inte är några husmänniskor. Såna som vi ska bo i lägenhet eftersom vi inte har något intresse av att fixa och liksom ha det supersnyggt.

Det som skulle behöva göras är tex:
-köra förebyggande arbeten på taket, kanske lägga om det.
-byta ut fönstren i barnens rum då de inte är i så bra skick.
-byta en balkongdörr som fått röta på sig
-renovera upp fönstren i resten av huset
-installera luftvärmepump.

Vi har ju prioriterat att resa med barnen så det blir liksom aldrig några pengar över till renoveringen. De saker som vi gjort tex börjat fixa köket drog ju iväg rätt så rejält i pris då Goran tyckte att vi skulle köpa värsting vitvaror så kökspengarna tog slut och vi behövde spara lite mer för att fixa till det sista och då vart det liksom inte prioriterat. Nu när vi pratade om detta igår så insåg vi snabbt att vi måste ta ett break i resandet och ta tag i saker innan det blir någon skada som kommer kosta jättemycket för att fixa till. Det är ju bättre att jobba förebyggande.

Det är svårt att slita sig från drömmarna, jag har ju redan en optimal resrutt klar för nästa sommar och vi och barnen har redan börjat spara för Japanresan som vi tänkt att åka på om ca 1-2 år. Jag vill inte ta mig ur mina drömmar just nu. Jag känner mig som en tre-åring som skriker "JAG VILL HA!!!"

Detta kommer behöva diskuteras mer mellan Goran och mig för att se hur vi ska göra. Snacka om i-landsproblem!!

Tidsoptimist

2008-10-26 @ 12:31:37
Hela förmiddagen igår ägnade vi åt att vika tvätt, plocka undan grejer, kasta allt vi sopsorterat (det växer snabbt upp som ett berg i tvättstugan med papper, plast etc) Allt skulle röjas ut innan gästerna kom. Vissa är det smart att spara allt sånt till sista stund.......

Eftersom att jag tänkte att maten skulle gå snabbt att fixa så började jag inte med den förräns vid kl 14, gästerna skulle komma kl 16. Kl 15.50 hoppade jag in i duschen på övervåningen och Goran i duschen på nedervåningen och kl 15.55 kom de första gästerna, sån tur var det mina föräldrar så det gjorde inte så mycket att jag stod där nyduschad, precis påklädd men oborstad då Goran ockuperat badrummet på nedervåningen och jag kom inte åt mina grejer. Stressen började växa inombords och nu gällde det att jobba snabbt. Maten tog mycket längre tid än vad jag trodde att förbereda och tillaga.

Till slut vart vi 12 vuxna, 10 barn och två hundar så det var fullt ös och supervarmt inne i huset. Som tur är har vi öppet mellan kök och vardagsrum så jag kan liksom vara med gästerna under tiden man lagar maten. Däremot så kanske jag inte riktigt spred den bästa festsstämningen när jag försökte mota bort alla som försökte hjälpa till samt började pressa Goran lite grann. Fick en del pikar om att de tyckte att Gordon Ramsay hade äntrat köket.
Ibland får man lite blackouter när man är stressad.  Jag hoppas dock att gästerna hade trevligt iallafall. Alla känner ju mig så pass bra så de vet ju hur jag är :-). Det är bara så konstigt att jag aldrig lär mig. Varför gör man inte någon enkel mat eller ser till att köpa hem eller fixar till allt dagarna innan. Känner ni igen er i stressen eller har ni den här ideala gulliga lulllullet mellan er när ni håller på med föreberedelserna och hur gör ni för att få till det isåfall?

När det väl var dags att käka var nog alla helt utsvultna och det är ju en ganska schysst taktik för att de ska kunna tycka att maten är god. Är man bara tillräckligt hungrig så äter man ju vad som helst . :-)

Sen vart det efterrätt, sång, blåsa ut ljus och paketöppnande. Lucas fick massor med fina grejer och han var jätteglad över alla saker han fått. Av oss fick han en kamera, som är bättre än våran så jag kommer nog att låna den lite då och då när jag ska ta kort och lägga upp här på bloggen. Jag och Goran hann dock inte ta så många kort under kvällen så det känns lite tråkigt att vi inte kan lägga upp så mycket från kvällen. (Visst ser det fräscht ut med ölburken, den är inte Lucas:-)  )







Oj oj, är det någon som tar kort.



Då kom genast "Blue Steeel" looken fram.
Igor, you've still got IT :-)

Frukost på sängen

2008-10-26 @ 11:45:03





Emilia väckte mig vid kl 08.30 och sa att det var dags för oss att fixa frukost till Lucas. Båda barnen hade smugit sig in till oss under natten så det var trångt och svårt att försöka ta sig ur sängen eftersom vi inte ville väcka Lucas.

Lucas favorit är cevapcici så det var helt solklart att vi skulle fixa det.
Cevapcici, macka, jordgubbar och o'boy stod på menyn. Under hela tiden vi stod och lagade maten var Emilia nervös och ville att vi skulle försöka jobba lite snabbare eftersom hon trodde att han skulle vakna.

Med sång och paket väckte vi Lucas och han blev jätteöverraskad.
Vilken bra start på morgonen :-)

Bästa belöningen

2008-10-24 @ 22:22:24
Har nu avklarat klassfesten och barnen var alla superlyckliga när de gick hem. Det var så kul för barnen gick runt och tackade alla oss föräldrar som anordnade festen. När de tackade så tindrade det i deras ögon av lycka.
Det är verkligen den bästa belöningen man kan få för allt jobb som man lagt ned.

Dags att ladda för nästa fest. Imorgon är det dags för Lucas kalas.
Städa hela förmiddagen för vi har inte hunnit så mycket under veckan för att sedan laga mat till alla gäster.

Siktar in mig på:
Manchego ost, serrano skinka, små olivrullar, tzatziki och viltlöksbröd.
Helstekt fläskfile inbakad i smördeg, stekta grönsaker, ris, svampsås och en god sallad.
Glass, jordgubbar, grädde, jordgubbar och körsbärssås.

Måste ladda...ska äta middag nu... är supertrött...

Vaccination

2008-10-22 @ 22:50:27
Inför resan till Thailand kommer vi att behöva vaccinera oss.
Hepatit A är nog ett måste. Hepatit B däremot vet jag inte. Det ska man väl ha ifall att det händer något och man måste få blodtransfusion.

Vet inte om det är några mera saker som behövs. Marie har kollat upp en del och det är tydligen DYRT.

Jag ska försöka kolla om det går att få något schysst pris via jobbet. Jag hade ju inte riktigt räknat med att det skulle gå åt någon tusing för vaccinerna. Är det någon som vet vad man behöver ha för vaccin när man reser till Thailand och om det är något särskilt som man behöver tänka på när man ska resa med barn.

Lång promenad gjorde susen

2008-10-22 @ 22:36:54
Idag, medans Lucas tränade, passade jag och Marie på att ta en långpromenad.
Det var verkligen kallt ute idag. Burr... Dags att ta fram halsduken.

Jag var så himla stressad och uppe i varv pga jobbet samt att jag var så försenad med att hämta barnen så idag hann Lucas precis i sista stund till träningen (igen, som vanligt när jag har hand om hämtningen).
Promenaden gjorde susen samt att man kan få lite tid till att bara prata av sig. Jag är så fokuserad på uppgifter, siffror och problem på jobbet så jag blir så stel och tråkig. Efter promenaden kände jag hur huvudvärken släppte och jag var mycket gladare. Det var ju perfekt för dåkunde jag vara glad när jag och Lucas shoppade för klassfesten.

Efter handlingen åkte vi faktiskt hem till Addi och Marie. Goran och Emilia hade varit där och käkat middag och umgåtts.
Supersoft kväll.

Igår hade vi även varit över hos brorsan för att hälsa på i någon timme, så sällskapssjukan sitter fortfarande i :-)

Farmor och farfar

2008-10-22 @ 22:29:34
Imorgon kommer barnens farmor och farfar att hämta barnen från skolan. Barnen tycker det är jättekul att bli hämtade.

Goran och jag vi ska försöka sluta redan vid 15:30 för att sedan bege oss på presentjakt till Lucas. Vi är ännu inte helt överens så det ska bli skönt att vi får lite tid att hålla på med detta imorgon em. Vi har heller inte hunnit prata med varandra eftersom jag har jobbat så mycket + haft fullt upp. När jag haft tid, då har han varit iväg eller suttit och gitarr. Hur som helst, det ska bli skönt att få lite tid till varandra under morgondagen. Då kan vi planera även för lördagen.

Vi brukar bli upp mot 20 personer på våra familjekalas + att alla är ganska stora i maten så det gäller att jag ligger i inför lördagen. Klassfesten är ju på fredag också så då försvinner det massor med tid där. Jag får nog börja storstäda redan nu annars kommer jag aldrig hinna få allt klart :-)

Berg av chips

2008-10-22 @ 22:23:16
Idag efter Lucas träning åkte han och jag och shoppade till klassfesten. Barnen i klassen hade lagt 20 kr var och vi trodde först att det var för lite men räckte gott och väl samt vart över.

Lucas tyckte det var jättekul att stå där med en hel kundvagn fullt med snask.
 "-Wow, va coolt mamma!"

Jag tyckte däremot att det var lite pinsamt. Undrar om folk tror att jag ska ha barnkalas och försöker dränka barnen i chips.


Det kanske inte ser ut att vara så mycket men detta är papperspåsar modell XL.

12 * 300 g chips/ostbågar.
30 micropopcornpåsar
60 * 33 cl läsk
saft
sugrör
ballonger
lite Halloweengirlanger
servetter
papptallrikar
sugrör
samt lite priser för tävlingarna. Skiva och minipåsar med chips.

Jag köpte själv med mig lite Halloween dekoration som jag tänkte ta med till klassfesten. Jag visste inte om de andra föräldrarna skulle tycka det var ok för dekorationerna var ganska dyra. Det gör ju inget att jag köpte de själv för de kan jag ju ha kvar så kan jag använda det för att smycka hemma under Halloween.

Det är även några föräldrar som kommer att baka lite och ta med. Det är även några som kommer att skära till några pumpor som dekoration. Jag tycker det känns som att festen kommer bli ganska lyckad. Alla barnen längar jättemycket och nu är det ju bara två dagar kvar :-)

Beyonces nyaste

2008-10-20 @ 22:30:53
Beyonces nyaste "If i were a boy" går som hitvarning på radio och den har fått jättebra kritik.

Jag gillar faktiskt inte den.

Beyonce är en av mina favoriter men denna text ska förklara hur sårad en flicka blivit av en pojke och videon visar hur det skulle vara om det vore ombytta roller etc. Men jag tycker att en generalisering görs om att pojkar typ alltid sätter sig själv först och skiter i andra, strular runt och bryr sig inte om känslor etc. Något i denna text väcker en känsla av orättvisa hos mig och jag vill inte att den nya generationen, och då innefattar jag även min son, ska få höra att alla killar är skit och de är på ett visst sätt. Det låter kanske jättelarvigt men ur mina ögon sett så ser jag det som generalisering som ofta görs men som inte stämmer, eller??

Konstigt att man ska reagera så från en låt? Vad tycker ni? Är det bara jag som tycker detta?


Optimal resrutt för nästa sommar?

2008-10-20 @ 00:36:13
Vi har några önskemål till nästa sommar.
1. Min man har en kompis som bor i Budapest som vi har velat hälsa på i över 10 år nu. Han och hans familj har varit och hälsat på hos oss flera gånger och det skulle vara jättekul om vi under nästa år kunde åka ned till de. Har hittat blilliga flybiljetter via Wizzair som vi skulle kunna boka.

2. Vi har även lovat barnen och farmor/farfar att vi ska åka ned till Belgrad och låta barnen träffa alla deras släktingar där.

3. Våra vänner nere i Marbella skulle vi också vilja hälsa på och barnen längtar att få åka ned och träffa sina kompisar.

Har nu hittat en resrutt som jag tror kommer att funka. Med den ekonomi vi har och det antal semesterdagar vi har i sommar skulle det vara helt perfekt om vi fick det att funka.

1. Flyga ned till Budapest med Wizzair. Har hittat superbilliga flygbiljetter :-)

2. Det går att åka buss mellan Budapest och Belgrad. Måste kolla upp vilka bussfirmor som anordnar resor samt hur mycket det kostar.

3. Flyg mellan Belgrad och Malaga. Här måste jag få hjälp av min man att hitta några flygresor via lokala resebyråer. När jag går in och kollar via MrJet är den sträckan helt otroligt dyr. Håller tummarna att han hittar något.

4. Hemresa. Här hoppas jag på att Norwegian släpper några biljetter snart så att man kan se vad man hamnar på.

Anledningen till att jag är ute så tidigt med planerna för nästa sommars resa är att det gäller att försöka få ihop alla boenden och flygbiljetter i tid så att vi kan försöka hålla en så hyfsad budget som möjligt. Att resa med barn kräver även en del planering. Sen gäller det ju också att försöka tajma in när det passar för Zsolt i Budapest och Jeanette i Marbella. Under sommaren brukar ju det vara så fint i Sverige så det är ju så många som åker hem då ..... sen tycker jag ju att detta med att planera är så roligt.

Vi har ju resan till Thailand på gång men den är ju liksom redan färdigbokad. Det är inte så mycket att planera till den.
Nytt pass, vaccinationer och växla är väl det som återstår.

Är det någon som känner till några passande resesidor på internet så tipsa gärna. Tar gärna även emot alla tips gällande bra och billiga boende för de olika destinationerna.

Barnbasar

2008-10-20 @ 00:35:42
Var på barnbasar idag med familjen och Marie och det var hur mycket folk som helst. Det måste ha varit rekordmycket idag. Gick igenom den enorma folkmassan och försökt kolla om man kunde hitta något men när det är så mycket grejer så går det inte att se om det finns något som är bra att ha. Köpte endast en vit SWE-bondelid tröja till Emilia för 40 kr och en liten milkshake maskin för 20 kr. Svägerskan Therese stod där och sålde och det verkade som att det gick relativt bra för henne. Det måste vara skönt att kunna bli av med lite grejer.

Marie kommer att ha ett bord på nästa vända i början av nov och hon erbjöd ett av borden till mig. Det var ju schysst.
Jag kommer nog att bara göra det här försöket med att få alla småkläder sålda sen kommer jag nog att skicka det för välgörenhet. Vi har så mycket grejer som barnen har växt ur så det tar upp halva övervåningen.

Jag träffade massor med folk man kände på basaren. Min kusins sambo är tydligen den som anordnar barnbasarerna, det hade jag ingen aning om. Jag mötte honom  då han stod och tog inträde vid ingången. Träffade även en gammal kompis till mig som jag umgicks jättemycket med förut för typ 10 år sen. Vi gled ifrån varandra och har knappt träffat varandra under de senaste åren men idag  när vi träffades kom vi överens om att vi skulle ta och luncha under nästa eller nästnästa vecka. :-)

Efter basaren gick vi hem till Marie där vi käkade lunch. Barnen lekte och grabbarna höll på med lite grabbsnack medans de håll på med att ta bort några lister.

Sen var det då dags för mig att säga hej då till familjen och stick iväg och jobba. Innan känns det alltid för jävligt men efteråt känns det bra att jag fått iväg allt som jag skulle haft klart samt hunnit förbereda mig för några tunga bitar som dyker upp under veckan.

Kom hem dock vid 22.30...suck... Käkade...satte mig vid datorn...och sen flyger tiden iväg.

Dålig mamma?

2008-10-20 @ 00:21:06
I lördags satt Lucas i soffan och tittade i våran almanacka. När jag gick förbi såg jag att han såg lite ledsen ut. Jag frågade honom var det var och han sa att det inte var något. Eftersom jag såg att hans ögon var tårögda frågade jag honom var det var igen och han fortsatte och sa att det inte var något. Då frågade jag honom om det hade något att göra med hans födelsedag och göra och då sa han att han undrade om det skulle bli något kalas i år, han tyckte att det verkade som att alla glömt bort honom. (Jag nämnde ju tidigare att vi under några år firat hans födelsedag på hans namnsdag den 18/10 istället för på julafton). Tårarna rann ned för hans kind men han ville inte visa att han var ledsen.

Då kände jag mig som världens sämsta mamma. Jag har hållt på och pratat över huvudet på honom och han har inte lyckats lista ut när vi tänkt att fira honom, det kan jag förstå för vi hade ju inte riktig bestämt oss.  Vi har nu bestämt oss för att vi ska fira honom nästa lördag och han vart jätteglad. De brukar ju vilja ha en liten nedräkning inför födelsedagen.

Barnkalaset kommer vi nog att fixa efter höstlovet för det är så många som åker bort från nästa helg.
Som tur är så är ju Lucas så förstående men jag tror att denna dag kommer ändå att sitta kvar i bakhuvudet som det året när mamma glömde bort hans födelsedag.

All time high

2008-10-19 @ 00:50:59
Nu har jag nått all time high i vikt (förutom vid graviditeterna). Sen vi kom hem från Rom har jag bara ökat i vikt och nu är den upp i max rekordet. Jag undrar hur det kan komma sig då min vikt har varit väldigt jämn ända sen barnen föddes och det finns en teori.
 
Jag har ätit för mycket pasta!

Efter Romresan har jag varit så inspirerad av den italienska maten så det har blivit jätte många pastamåltider med färsk pasta samt såser till det. Det avviker väldigt kraftigt från den mat som jag brukar äta samt är uppväxt med. När vi var i Rom såg jag inga som var överviktiga och tänkte att:
"shit, detta med GI och att man ska minska kolhydratsintaget är bara bull.. precis som jag misstänkte".
"man ska äta färsk pasta gjord på durumvete som inte har några tillsatser för det är mycket nyttigare än våran vanliga pasta".

Med beviset på vågens ruta nu 2 veckor senare så kan jag säga att pasta har alldeles för mycket energi för min del. Jag förbränner det inte utan det har lagt sig rakt på magen, absolut där man vill ha det :-( Så jag hade väl fel och man kanske behöver hålla kolhydratsintaget ganska lågt.

Det är nu dags att återvända till min vanliga kost med ris, mycket grönsaker, kött, fisk och kyckling samt inga såser. Det mesta av maten har använder vi bara typ soya till. Vi får se om jag kommer att återgå till normalläge igen och hur lång tid det kommer att ta. Det blir som ett experiment fast inte i samma dignitet som "Supersize me" men som ett litet experiment.

Jag har ju bikiniformern att tänka på inför Thailandresan..

En bild säger mer än tusen ord..

2008-10-18 @ 13:29:10
Jag tänkte att jag skulle börja läsa lite böcker nu som tidsfördriv på kvällarna istället för att titta på tv. Jag tror att det skulle hjälpa mig att somna snabbare. Kom då på när jag tittade på olika bokomslag att jag tidigare sett på nätet om en tävling där fotografer, illustratörer etc tävlade om att deras bild skulle få pryda omslaget på en kommande bok.

Jag blev jättefascinerad av att titta på dom olika förslagen för framsidan till en bok. I nedanstående länk ser man 25 finalister i en tävling där bästa bild sedan ska få pryda framsidan på en bok som ska publiceras våren 2009.

Det är kul att se hur innebörden tolkas och uttrycks på olika sätt. Gå i och kika ni också :-)
För min del sätter sig såna intryck och bilder som en liten bild i minnet och jag kan tänka på det då och då.

http://creativity-online.com/?action=news:article&newsId=130546#0

Lucas har namnsdag

2008-10-18 @ 12:53:20
Idag är det Lucas namnsdag.  Lucas fyller år på julafton och vi brukar försöka fira honom lite tidigare eftersom det inte är någon som har så mycket tid i december och det ligger så nära jul. Därför var ju hans namnsdag den 18 oktober en perfekt dag då det ändå är hans dag. Jag har dock inte hunnit planera något eller ens tänkt på vad han ska få av oss i present i år. Detta år får vi nog fira honom någon gång i december och denna helg ska vi se till att prata ihop oss om detta. Det känns bara så tråkig att han inte vet när vi ska fira honom. Vi ska iallafall köpa hem en liten kladdkaka och så ska de få smaka på sina otroligt fina chokladbollar som de gjorde igår. Jag var tvungen att lägga in de i frysen eftersom bara föll isär..:-) Så det blir en form av minifrande idag iallafall.

Snart kommer Ragge och barnen över och senare ikväll kommer även Marie/Addi med barnen. Det ska bli kul. Marie har lite ideer om att vi borde försöka fixa någon mindre fest nu i höstmörkret så idag ska vi se om vi kan planera lite kring detta.

För kvällen skulle jag behöva komma på någon schysst middag att fixa. Har ni några tips på goda maträtter så skicka gärna de. Det skulle vara kul att prova på något helt nytt.

Imorgon blir det en vända förbi barnbasaren. Svägerskan står där och säljer så jag ska gå förbi och kolla lite. Förhoppningsvis hittar jag några skridskor, jackor eller roliga kläder till barnen. De har ju växt ur nästan allt så det behövs lite tillskott. Efter det blir det förhoppningsvis lite träning innan jag går förbi jobbet och avslutar en rapport jag håller på med. Helgerna är alldeles för korta dom bara rinner iväg :-)

Vad har ni för er i helgen?

Mera åtaganden

2008-10-18 @ 12:34:42
Höststädningen imorse inleddes med solsken och stor uppslutning. Tydligen var det inte så mycket som skulle göras eftersom vi har underhållt att ganska bra under de senaste åren. Barnen lekte ute och vi alla hade tid att prata med varandra och fika ute i solskenet. Jag har alltid sån ångest inför såna saker som är "obligatoriska" men när man väl var ute så känns ju allt ganska ok.

En information hölls mot slutet om att det kommit nya skattekrav om att föreningar som har en kontobehållning över 100 000 kronor måste beskatta den överstigande summan. Revisorerna i föreningen fick på sig att läsa in sig på lagtexten och komma med förslag på hur det påverkar oss samt hur vi ska hantera detta. Då jag är en av dom så innebär det nu att jag kommer ägna mig åt "rolig" kvällsläsning ett tag framöver. Det känns som jättebra tajming speciellt efter att jag precis konstaterat att jag inte bör ta åt mig mera åtaganden på fritiden.

Undrar när man kan börja boka på Norwegian till Malaga

2008-10-17 @ 22:07:22
Har kollat på Norwegians sida i månader och fortfarande finns inga flyg att boka efter 28 mars. till Malaga.
Försöker hitta billiga biljetter så vi kan resa till Malaga i vår/sommar.

Är det någon som vet när de nya tiderna kommer ut? Eller kommer de att lägga ned rutten till Malaga?

Förvirring. Pga förkylning eller stress eller är det bara massor med gnäll

2008-10-17 @ 21:30:04
Börjar visa mer och mer tecken på förvirring. Vet inte om det beror på stress eller att jag har en förkylning som aldrig går över men jag börjar bli orolig över att jag själv börjar tappa kontrollen. Anledningen till att jag själv känner mig lite orolig är att jag gick på en halvdagsutbildning i förrgår som en beteendevetare höll i gällande säkerhetsbeteende. I utbildningen belyste han bland annat vikten av att lyssna på sina egna signaler och det är något som jag verkligen inte gör och jag tror att jag måste börja ändra på det.

Känner mig alltid trött då jag inte sover så mycket. Oftast så sover jag inte mer än 45 min i sträck förräns jag vaknar och jag somnar oftast mellan kl 12 och 2 varje natt. Under natten så vaknar jag så många gånger och går upp och passar på att använda tiden till att lägga täcke på barnen eller köra igång torktumlaren om tvätten inte hunnit bli klar när jag la mig. Vid kl 6 när klockan ringer så känner jag mig mer död än levande. Känner att det flimrar för ögonen och jag längtar tills jag fått i mig de första två koppar kaffe på jobbet.

Jag har tagit på mig så mycket på jobbet så att jag får jobba häcken av mig för att leverera allt i tid då jag har svårt för att säga att "detta hinner jag inte göra". Allt för att få en liten klapp på axeln och höra "vad du är duktig" istället för att ta ett aktivt steg och börja lägga ut uppgifter. Den senaste månadens VAB och semester mitt i denna hög topp av jobba har inte gjort det bättre. På jobbet har jag dock full koll och på barnens aktiviteter och alla måsten, men allt runt omkring hemma är tufft att utföra.

Varje uppgift som jag ska göra hemma kräver så mycket energi av mig. Vet inte vart jag lagt nycklarna, hittar inte min väska eller jacka. Har en känsla av att jag glömt något hela tiden och måste dubbelkolla med mig själv vilken tid jag tex ska hämta barnen eller om jag eller Goran skulle hämta barnen. Jag frågar samma fråga säkert 5 gånger till Goran.  När jag ska handla har jag oftast glömt bort vad det var jag skulle ha och jag måste stanna upp och fokusera för att kunna få igång tankarna.

För att bearbeta stresskänslan så brukar jag prata om det för dom jag känner för att jag tycker det är bra att man är öppen. Däremot så skrattar jag oftast i efterhand åt mina tokigheter och jag tycker att jag kan bjussa på det som uppstår i alla förvirring.

Ibland hittar jag inte min bil på parkeringen och jag kan snurra i en kvart mellan dom olika parkeringarna innan jag hittar den eller jag kör fel på vägen hem för att jag missat avfarten och blir sen stressad av att jag inte hittar snabbaste vägen hem och kan då inte hitta tillbaka. I extremfallen brukar jag ringa till min man som får vara min terapeut och försöka trösta mig via telefonen och då helt plötsligt känns allt bra igen. Jag har dock känt att jag har koll på läget och eftersom jag kan skratta efteråt så är allt ok och allt som jag blir stressad över är egentligen bara gnäll.

Även fast jag känner att jag bryr mig mycket och försöker ställa upp för mina vänner så mycket som jag bara kan så har jag tex svårt att känna förståelse över folk som klagar fast dom har det väldigt bra, vilket jag tycker är väldigt vanligt. Vart finns perspektivet på tillvaron. Det är inte för att jag är hård och känslokall mot andra men det är så jag tänker för mig. Jag har det faktiskt väldigt bra jämfört med tex folk som är ensamma med barn, jobbar mycket och har det tufft med ekonomin. Eller på det kanske dom även är jättesjuka, har dödsjuka barn eller så kanske de lever under väldigt svåra förhållande. Förstår ni skillnaden över sånt som jag gnäller över. Jag ska ju vara glad att jag har det som jag har det och inte gnälla.

Är det någon som känner igen sig? Även fast jag fått kommentarer och tips tidigare så har det varit svårt att ta till mig kommentarer från tex personer som min man som alltid är noga med att inte stressa upp sig eller ta på sig för mycket. För honom är allt så enkelt. Det är bara att strunta i det eller bara att etc... etc. Dom tipsen går liksom inte in för det är liksom inte jag men jag kanske är mer mottaglig nu??

Spel och myskväll

2008-10-17 @ 20:49:12
Eftersom jag har feber och känner mig superhängig är det svårt att hålla igång och leka. Jag går dock med på att spela tjuv och polis men efter det blir det Idol och sen kör vi sängdags där vi kan kolla på den tecknade versionen av Narnia  ,som dom inte sett, fram tills dess att de somnar.


Jag kommer också gå och lägga mig samtidigt som de för imorgon bitti har vi höststädning på morgonen och det ska ju bli jätteroligt....not!

Chokladbollar, hur kan man misslyckas!

2008-10-17 @ 20:40:16
Tänkte passa på att försöka inta bakmamme imagen idag. Det är ju inte riktigt min grej eftersom jag själv inte tycker det är så gott och helst njuter av god mat istället.

Barnen fick välja fritt så dom valde chokladbollar. Vi hade jättekul och barnen var så himla glada. När det började bli dags att rulla chokladbollarna börjar barnen påpeka att smeten inte går att forma. Ok... vad kan ha gått fel??




Istället för hårt bakmargarin har jag använt flytande margarin.... Det värsta är att jag tror att jag gjort samma misstag en gång förut. Jag får nog hålla mig till "shake´n bake" som vi kan köra med typ en gång om halvåret :-)

Pysselfabrik

2008-10-17 @ 20:30:11
Emilia har pysslat massor i skolan. Hon har startat igång en smyckes och pärlplattsfabrik :-)
Jag vet bara inte vart jag ska göra av alla grejer och helst vill hon att jag ska använda dom varje dag.
Här har Emilia tagit kort på mig när hon anordnat en lite modeshow och jag får visa upp hennes halsband.



Hur klimatmedveten är du?

2008-10-16 @ 22:09:13
Hittade en intressant länk där man kan testa sig i hur klimatmedveten man är. Man får nog inte stirra sig blind på resultaten eftersom svaren inte alltid passar men det kommer upp en del tips på tex testet - "utsläppskalkylator" efter att man gjort testet.

http://www.klimatpiloterna.se/vad/test.htm

Hur klimatmedveten är du? Mitt resultat hamnade på 5.3 ton växthusgaser per år.  Stämmer detta??? Det är väl för att jag inte är så duktig på att ta frukt/grönsaker efter säsong, att vi flyger varje år samt inte använder mikron så mycket.
Måste börja tänka på våran stackars jord.

Krasslig

2008-10-16 @ 21:20:19
Känner mig trött, hängig och har ont i halsen men förkylningen bryter aldrig ut.  Idag blir det en tidig kväll för mig.
Måste ladda för imorgon. Ska åka tidigt till jobbet och för att kunna hämta barnen tidigt. Sen ska jag ha supermys med ungarna. Min man ska ut med jobbet imorgon och jag brukar tycka att det blir lite speciellt när jag är själv med barnen för det händer inte så ofta:-)

Är det någon som kan tipsa om en dunderkur så att jag snabbt kan bli frisk?

Ledigt under höstlovet?

2008-10-15 @ 22:56:49
Det är svårt att veta hur man ska göra med alla loven i skolan. Hur får folk det att gå ihop med alla ledigheter eller är det mera vanligt att man har barnen på fritids på lov och sommarlov?

Det som vi gör nu är att vi tar ut ca 2-3 veckors semester samtidigt på sommaren så att barnen kan vara lediga längre under sommarlovet. Nu med facit i handen skulle vi nog ha gjort annorlunda gällande föräldraledigheten när barnen var små.

Eftersom att vi båda var föräldralediga ganska länge med båda så hade våra barn det ganska soft. Vi tog ju dock ut en ganska lång ledighet tillsammans under dom första åren för att vi ville passa på att kunna vara långlediga samt för att vi trodde att de hade behov av det. Nu tycker jag att barnen nog uppskattar det mer om man har möjlighet att kunna ha de hemma från skolan lite längre. De har ju blivit lite besvikna när de insett hur mycket som de ska vara på fritids under sommaren. De trodde ju att de skulle få sommarlov. Så hade jag kunnat vridit tillbaka tiden lite hade jag nog gjort det på ett annat sätt.

Men, men, nu kan jag ju inte göra det utan det gäller att göra det bästa av situationen. Som tur är så har vi ju min mans föräldrar som är så gulliga och som vill vara med barnen.

Som tex nu under höstlovet. Lucas och Emilia ville få sova över hos de under höstlovet och det har farfar och farmor sagt ja till. Barnen blir då lediga mån, tis och sen går de till fritids under ons och tor för att sedan vara hemma med oss på fredag då vi faktiskt fått en extra dag som vi är lediga pga ändrade helgdagar. Ledigheten uppskattas jättemycket av barnen så det är kul att de kan få vara det samtidigt som de kan få tid med att vara med sin farmor och farfar.

Känner ni igen er eller hur gör ni andra med ledigheter? Är barnen kvar på fritids? När är lämplig ålder att kunna låta barn vara hemma själva?

Hälsade på mor och far

2008-10-15 @ 22:40:34
Hälsade på mina föräldrar efter träningen idag eftersom Lucas ville att vi skulle stanna och säga hej till de. Min mamma har en liten japansk restaurang och hon jobbar nästan dygnet runt så det är inte så ofta vi träffas. Under alla höstkalas så hinner vi ju dock träffas en del:-) Min pappa som är pensionerad får också jobba ganska hårt fast han egentligen skulle vilja njuta av sin pension och bara spela golf, fast helst då tillsammans med mamma :-). Det börjar nog bli dags för de båda att bara kunna njuta och softa. Pappa fyller snart 70 och mamma är 63.

Vi gjorde en liten snabb visit där Lucas hann säga hej och ge de en liten kram. Med oss hem fick vi med oss lite sushi. Det är alltid uppskattat dock vart det en lite skum blandning idag eftersom vi redan hade middag på bordet hemma som väntade. Sushi till förrätt och sedan spaghetti med köttfärssås där jag även lagt i tofu samt en god sallad :-)

Sparläge på

2008-10-15 @ 20:06:54
Gick på stan idag efter Lucas träning och det var en del rea. Lucas ville köpa en ny bandyklubba och det var verkligen superbilligt men nu är det "sparläge på" så det vart ett solklart nej. Nu känns det som att det är så kort tid kvar till målet så det är bara att lägga in en högre växel i sparandet. Ska även boka in ett bord på loppmarknad så att vi blir av med massor med grejer och kläder som man samlats på sig samtidigt som man får ett litet extra tillskott :-)

Uppgradering

2008-10-15 @ 20:01:49
Vi har ju bokat en resa till Thailand i jan 09 för hela familjen. Detta gjorde vi så tidigt som i jan/feb 08. Idag fick vi hem ett brev från resebolaget. De meddelar nu att det blivit något fel vid bokningen så att vi har fått ett annat rum istället. Både vi och Marie's familj ska nu få schysstare rum som är betydligt mycket dyrare men det blir ingen extra kostnad för oss. Nice...Det känns helt underbart...

Här är ytterligare en bild från hotellet.

"Kred" till Lucas lärare :-)

2008-10-15 @ 19:49:57
Var på utvecklingssamtal för Lucas idag. Det var jätteroligt att få se på dom utvärderingarna som var gjorda samt att Lucas själv hade fått utvärdera sig själv. Dom saker som Lucas ville förbättra sig på skulle dom sätta upp som individuella mål för året tillsammans med dom gemensamm målen som dom har för årskurs två elever. Det är kul att barnen själva känner att dom ansvarar för sina studier och får ta ansvar för dom.

"Kred" till Lucas lärare :-)

Får ett avbrott i vardagen

2008-10-14 @ 22:01:30
Idag vart vi bjudna på middag hos Ragge. Barnen lekte och vi hade det trevligt och snackade om allt mellan himmel och jord. Det är kul när man får en spontan inbjudan så här, man får liksom lite nyanser i vardagen. Det dyker upp små guldkorn både här och där när man väl tänker på det :-)

Världens snabbaste???

2008-10-14 @ 21:58:20
Imorse försov jag mig. ALLVARLIGT TALAT!! Detta händer inte mig.

Jag hade avvikit från mina rutiner och glömt min mobil i bilen. Som väckarklocka tog jag därför Lucas mobil (han har min gamla mobil som han mest använder för att lyssna på musik). Imorse när Lucas mobil ringde tryckte jag på snoozeknappen av ren vana(trodde jag) och somnade om. Jag vaknade sen kl 07.18 och barnen ska vara ute på gården med gågruppen kl 07.30. Med panik i rösten väcker jag barnen och dom går helt förskräckta ned och börjar göra iordning sig och får kasta i sig maten. Emilia börjar nästan gråta vid några tillfällen för att hon är så trött men jag säger väldigt bestämt och stressat till henne att det inte finns någon tid för gråt nu och hon bara fortsätter med att göra det hon ska.
Kl 07:30 är vi ute vid gågruppen, helt otroligt, det kändes som att vi slog ett världsrekord med att få klart allt i tid. Väl framme säger Emilia att hon är trött och att denna morgon inte var rolig.

Detta var inte en ideal start på dagen och det ska inte hända igen....

Skitsnygg datorväska

2008-10-13 @ 22:53:34
Såg en jättesnygg datorväska från Acme Made på nätet idag.
Kul att det finns lite roligare väskor. Jag har en som är svart och vanlig och den känns ju suuuupertråkig nu när man sett denna. Eller vad tycker ni?

Bilden är hämtad från www.lotteliebst.com.

Middag på LaCantina

2008-10-13 @ 22:52:10
Goran och jag brukar försöka dela på ansvaret så att man antingen hämtar eller lämnar barnen men idag var han så snäll och lät mig åka tidigt till jobbet fast jag skulle ut ikväll och käka middag med jobbarkompisarna.  Goran tog hela ansvaret för barnen och det tycker jag var schysst då måndagar brukar vara den stressigaste dagen. Idag fick han ta gågrupp, hämtning, Lucas Taekwondo, inhandling av höstskor, middag, bad.

Jag däremot satt och njöt av en underbar middag på La Cantina. Vi var några stycken från jobbet som bjöd ut en kollega som slutat hos oss som en liten avtackning och det var supertrevligt.

I like you a lot

2008-10-12 @ 22:29:50
Stannar upp och ser på min man som är min stöttepelare. Vi har gått sida vid sida i över 17 år men ändå kommer vi varandra närmare för var dag som går.

I still like you a lot  :-)

"

"Life has taught us that love does not consist in gazing at each other but in looking outward together in the same direction"
Antoine de Saint Exupery

Marknad

2008-10-12 @ 20:17:30
Emilia var på kalas idag hos en flicka i klassen som tydligen bor rakt äver gatan. Jag hade ingen aning om att vi bodde så nära dom. Nu när Lucas och jag hade egen tid så passade vi på att gå ned till våran höstmarknad. Det var fullt med folk från grannskapet och vädret var ljuvligt. Vi passade på att strosa runt och shoppa lite lotter, brända mandlar och lite smågrejer.

Lucas tyckte att det var synd att Emilia missade allt detta så han övertalade mig att jag skulle köpa något litet till Emilia, fast vi redan hade vunnit gosedjur till henne. Han valde ut en Barbie till henne som hon verkligen blev jättelycklig över och hon har gått och lekt med den hela kvällen.




Brunch

2008-10-12 @ 19:29:20
I morse åkte vi över till Addi och Marie där dom bjöd på en underbar brunch. Det var super nice. Vi hade längat hela helgen efter Addis beröma omelett. Det var så himla kul för vi hade inte ens borstat tänderna innan vi åkte utan bara packade ihop alla våra grejer och åkte över.


Det bjöds på omelett, peccorinoost, plättar, bacon, köttbullar, olika sorters bröd och mycket annat.
Efter att vi käkat gick jag och Marie ut på en promenad i nästan en timme i det härliga solskenet.

Katrin Schulmann och Anna Skipper

2008-10-12 @ 19:23:24
Under lördagskvällen var TV:n på och det var ett inslag från du är vad du äter där. Jag hade tidigare hört från en på jobbet att Anna Skipper inte lever som hon lär och att hon är äldre än man tror. Gissa när hon är född....
Bilden är tagen från hennes hemsida.


denna hälsoexpert är född 1968. Eftersom hon ska vara hälsoexpert som ska lära andra leva sunt så trodde jag att hon var en fräsch 50 + are. Hon är ju inte nådig i hennes uttalanden till deltagarna i programmet. Nu när man vet att hon är född 68 och jag jämför henne med mina syskon som är född 67 och 68 så måste jag säga att jag tycker att hon ser ganska sliten ut. Dessa kort är ändå reklambilder så det skulle vara kul att få se hur hon ser ut i verkligheten.

Med på programmet i lördags såg jag även att Katrin Schulman (eller vad hon nu heter nu för tiden) var med. Jag förstår inte varför denna människa överhuvudtaget får mediatid. Alla som har hört henne på radio eller hört/sett på tv måste ju undra vad hon gör där. Hon gör så konstiga uttalanden precis som att man har någon ouppfostrad 14 åring som bara sitter och säger saker som den egentligen inte vet något om. Hur lyckas hon få sina uppdrag??

Kalasat

2008-10-12 @ 19:00:02
Hemma hos Igor och Anna möttes vi av en supergosig Elliot. Vi fick alla supergosiga kramar men Emilia hon fick mest kramar av alla. Han kramade henne länge och väl och var inte villig att släppa taget i första hand.

Trevligt sällskap och Tacopaj bjöds det på och det var så kul att få se hur dom hade gjort om i huset. Dom hade flyttat på barn- och vuxensovrummet och målat och fixat. Dom är så duktiga med att fixa iordning och barnrummet vart jättemysigt.

Senare på eftermiddagen tackade vi för oss och åkte vidare till nästa kalas och hemma hos brorsan hade hans fru också gjort mat och bakat. Gyoza, kimchi, chokladkaka, hallonpaj och grädde....hon hade hållt på hela dagen med maten ochg även fått hjälp från barnen :-) Oj, det är så mycket mat så Goran och jag måste börja hålla igen lite för det det blir lite för mycket av det goda.

Vi hade dock ingen kamera med idag då jag glömt att ladda batterierna men här är en bild från mobilen på Emilia i den enda klänningen som hon inte vuxit ur. Jag har tydligen missat att hon växt så mycket på sistonde så detta var det enda i hennes garderob i festväg som hon kunde ha
.

Lägger även med en bild på lilla busfröt som skrämde mig. Jag trodde att det var en docka i påsen och fick hjärtsnurr. :-)

Helgens schema

2008-10-11 @ 11:57:09
I dag ska vi upp och hämta bilen som varit på reparation men som nu står uppe hos svågern. Skönt att få tilbaka den.
Vi ska då passa på att gratta hans fru (Grattis Anna! )som fyller år imorgon samt hälsa på deras små  tossingar, Nellie och Elliot.

Efter besöket ska vi sedan vidare till min bror som fyller 41. (Grattis Oscar !)
Det är alltid lika kul när vi har hela familjen samlad så vi blir nog kvar där hela kvällen.

Imorgon ska vi upp tidigt och dra iväg till Marie och Addi för en brunch. Det ska bli superskoj. Jag och Marie ska träna först medans grabbarna och barnen är hemma och umgås. Sedan ska vi sitta tillsammans, käka brunch och snacka. Efter det ska nog Addi jobba och jag ska skjutsa Goran till hans rep.

Emilia har ett kalas som hon ska till kl 14 hos en granntjej och jag och Lucas får då lite ensam tid hemma. Det ska bli kul för det är inte så ofta vi har det. Förhoppningsvis kommer  Goran hem till senast kl 16 för då slipper jag komma iväg så sent till jobbet. Jag har en del projekt som är inne i en ganska intensiv fas just nu så jag ska ta lite tid till att jobba med en utredning, fixa till lite tidplaner, protokoll och rapporteringar så att jag har allt ordnat inför nästa vecka. Nästa vecka är jag uppbokad på möten nästan hela tiden så det kommer nog att bli svårt att få annat än dom mest akuta sakerna klara under veckan.

Det kanske känns lite stelt att sätta upp scheman för helgen så här med just nu är det den enda lösningen för oss att få allting att gå ihop rent tidsmässigt.

Vad ska ni göra i helgen:-)

PS. Filmen "Livet är Pyton" var inte en jättehit hos ungarna. Dom får nog vänta några år till innan dom förstår alla dom skämten som fanns med där. Mycket av tiden gick åt till att bara förklara sketcherna.
DS

Röst som berör, Anna Bergendahl

2008-10-10 @ 21:56:00


http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.667047

Har precis kollat på idol och vart så berörd när Anna Bergendahl sjöng så jag fick en klump i halsen och tårfyllda ögon ända fram tills refrängen. Sen försvann den där magiska känslan. Jag har lyssnat på henne i flera avsnitt nu och det är något speciellt med hennes röst.

I valet och kvalet...

2008-10-10 @ 20:52:52
Tänkte att det skulle vara dags att börja hålla koll på räntorna nu när ett av våra fasta lån går ut. Hälften av våra lån ligger rörligt. Blir lite chockad när jag kollar på räntornas utveckling. Se nedanstående graf.

Hur bör man göra. Vara cool och rida ut denna storm eller ska man låsa lånen för att få lite stabilitet. What to do???

Har försökt att lyfta in en graf från Excel för beskrivning men den blev lite liten.
Data plockat från
http://www.swedbank.se/sst/inf/out/infOutWww1/0,,194343,00.html

Fredags mys

2008-10-10 @ 18:40:24
Idag har vi fixat iordning egna hamburgare med tillbehör och ska nu sätta oss ned för att kolla på :


med barnen. Det är jättemånga år sen vi såg den så vi är inte riktigt säkra på hur lämplig den är för barnen. Vi får se hur det funkar. Tror att det kan bli en del som man får censurera, snabbspola över, om det blir för mycket för dom. Vi testar ju lite olika komedier för att se vilken typ av humor dom har och som tur är har det hitintills visat sig att dom har samma typ av humor som oss.  Kan det vara genetiskt eller "hjärntvättning" :-).

Dom säger ju att ett gott skratt förlänger livet. Vi kommer nog att leva tills vi blir hundra år......

Ska ni göra något roligt i helgen??

Önskar att jag kunde...

2008-10-09 @ 23:43:17
gå med dessa till jobbet imorgon. Ibland vill man ju bara känna sig lite kvinnlig.



Tyvärr så vågar jag inte köra med några "stilettos" till ett jobb där man går omkring utan smink och jobbar med tekniska lösningar....

Jag får nöja mig med att gå med mina superstar från Adidas sleek serie som jag är supernöjd med. Mycket bekväma och praktiska. Dock inte lika glammiga.

Bannlysa barn från flygplan?

2008-10-09 @ 21:52:25
Tripadvisor hade gjort en undersökning och frågat 3000 amerikanska resenärer om vad dom tycker om olika saker.

Hela 71 procent av de tillfrågade anser att familjer som reser med yngre barn bör placeras i en separat sektion av planet. 13 procent menar att flygbolagen helt borde förbjuda barn på flighten - om det inte är en nödsituation.

Text inlyft från nedanstående artikel.
http://www.expressen.se/resor/1.1325710/bannlys-barnen-fran-flygresen

Skulle vilja veta vilken spridning på ålder och kön på folk som fyllde i detta har. Det fanns en länk där man kunde läsa mera om undersökningen. Måste gå in och läsa den också.

Undrar vad en sådan undersökning skulle visa om man gjorde den i Sverige? Jag tror nog att det skulle ge ganska stort utslag även här. Jag vet faktiskt att det är många som kommenterat vid diskussioner som man haft och sagt hur mycket dom inte gillar när det finns barn ombord på plan. Jag håller definitivt inte med :-)

Vad tycker ni?

Grattis Micke och Turinna

2008-10-09 @ 21:17:53
Har precis fått mail från våra vänner Micke och Turinna som bor på Nya Zeeland om att lilla Tilda nu kommit till världen.  Ett stort grattis till er. Satt och grät en liten glädjetår när jag såg på korten från innan och efter förlossningen samt från när dom kommit hem.

Längtar....

2008-10-09 @ 21:09:36
tills vi drar till Thailand..... Countdown.....3 månader kvar......



Klassfest....

2008-10-09 @ 20:54:42
Min son Lucas går i tvåan och barnen i klassen har efterfrågat en klassfest. Vi är nu några föräldrar som gått ihop efter förfrågningarna som kom ut på föräldramötet och vi har bestämt oss för att ha festen den 24/10. Jag kommer att ansvara för inköp och dekorationer enligt fastställd lista. Festen kommer att ha Halloween dekorationer men vi kommer inte att ha några maskeradkrav. Det är ju helt ok. Tydligen hade det kommit upp kommentarer från barnen om att dom ville klä upp sig och vara snygga.

Det var en förälder som nämnde att det fanns ett stort intresse av att kunna få dansa kille och tjej och därför ville dom vara extra snygga denna kväll. För min del personligen tycker jag att dom kanske är lite små och inte bryr sig så mycket om sånt. Lucas har ju en tjej som han är kär i men han är ju inte så utseendefixerad. Antingen är det väl så att man har en känsla av att man inte vill att dom ska växa upp så fort eller så är det bara så jag själv faktiskt inte har så mycket minnen från när jag var 8. Jag kommer inte ens ihåg om vi hade någon klassfest när jag var så liten.

Under planeringsarbete kom det upp några krav om att man inte får ha godis, men chips, läsk och bullar är ok. Är det någon skillnad på junket??? Är chips, läsk och bullar ett bättre alternativ?? Vi var inte riktigt eniga i frågan men det vart någon skum pinsam stämning för just denna fråga så jag vet inte hur jag ska tolka detta.

Jag önskar att folk kunde köra med lite rakare kommunikation så att man inte behövde försöka tolka in massor med saker speciellt inte när man inte känner varandra så bra. Jag personligen tycker att det inte spelar någon roll vad man köper in. Dom har klassfest en gång om året och det är ju inte meningen att dom bara ska äta på festen. Nåja, det är bara att "go with the flow". Jag kommer i allafall att helhjärtat att gå in i dekorationsbiten och jag ska se till att det finns en mick där så att vi kan ta och fixa lite schysst disco/dj stämning där. Nu känns som att jag faktiskt börja längta efter denna fest lika mycket som barnen gör. Det ska bli kul att få vara med och det ska bli kul att få se 49 st småttingar få röja loss och ha lite kul.

Burr...

2008-10-08 @ 22:41:41
Det sägs att det inte finns något som heter dåligt väder bara dåliga kläder. Jag tyckte att det var kallt imorse och medans jag skrapade rutorna tänkte jag på våra kära vänner som precis flyttat ned till Marbella. Önskar att vi vore där hos er.


Dags att sova

2008-10-07 @ 23:22:25
Följ min blogg med bloggkoll
Klockan är snart halv tolv. Det kanske är dags att gå och lägga sig. Sitter på nätet och kollar in andras bloggar och tiden går så fort. HIttar en del intressanta men jag skulle vilja hitta lite flera bloggar där det är folk i min egen ålder som skriver. Många av bloggarna är skrivna av ungdomar. Även fast det är kul att kolla lite modegrejer och sånt så skulle det vara kul att hitta några bloggar där man känner igen sig lite grann. HIttar inte så många bloggar som tex handlar om resa med barn. Det skulle vara kul att kunna prenumera på en sån blogg. Har ni någon ni kan rekommendera?

Adrenalin

2008-10-07 @ 19:25:53
Måndag och tisdag har varit mardrömsdagar för mig.

Måndag. Börja jobba tidigt, stressa som en galning under dagen. Känner hur pulsen är hög hela dagen. Hämtar barnen, fixar mellanmål, åker med Lucas till träningen, passar på att handla tillsammans med Emilia, hämtar Lucas, hämtar Goran (våran en bil är på reparation), badar barnen, Goran tar tvätten, jag lagar maten. Fortsätter med italieninspirationen och fixar iordning färsk pasta och en sås gjord på kycklinglårfile, champinjoner, grädde, lök och vitlök samt återigen en stor sallad med ruccola och övriga grönsaker och så klart broccoli. Superstressigt att hinna laga maten när det är träningar som man måste åka på...Maten blev dock också en hit bland ungarna. det är kul att det uppskattas att man lägger ned lite tid på maten. Läser saga för Emilia och jag råkar faktiskt somna. Goran lyssnar på Lucas som har sin läsläxa och dom båda somnar i soffan. Vi var alla helt slut igår.....Kom upp ca 45 minuter senare för att fixa klart allt för dagen. Gick och la mig ganska tidigt denna dag, kom i säng ca kl 22.30.

Tisdag. Började tidigt på morgonen och kom till jobbet och superstressade igen. kl 10 började utbildningen som jag skulle hålla i och då kunde jag stänga av telefonen och varva ned lite. Skönt. Utbildningen gick jättebra och det var kul Jag höll den tillsammans med en kille som kan grejerna utan och innan så det vart ganska lyckat. Efter utbildningen stack jag för att hämta barnen och fixade iordning ....PASTA... idag igen. idag fick dock Goran och jag käka rester medan barnen fick en köttfärssås till pastan.

Från och med nu känns det som att jag kommit tillbaka till normalläge igen. Goran spelar spel med barnen. Jag har fått lite tid för att uppdatera bloggen och det är snart sängdags för dom. Emilia har fått låna en bok på biblioteket och det ska bli spännande att se vilken bok hon valt.. Goran och jag har som rutin att alltid läsa för barnen innan sängdags. Det är så skönt att kunna avsluta dagen så...


Summering av föregående vecka:

Tränings/motionstid - Denna vecka har jag iallafall lyckats uppnå mina mål med 5 timmars motion. Alla promenader i Rom tycker jag täcker det för denna vecka. Mål för nästa vecka blir 5 timmar fast då ska det vara 5 timmar på gymmet.

Ekonomi - Vad ska man säga.... Har överskridit tänkt budget för resan så det blir att försöka strama åt kostnaderna ännu mer. Bilen är på reparation. Det är ju ganska allvarliga nyheter på TV gällande finansläget just nu. Jag kanske borde se över dom rörliga bolån vi har. Jag har ju inte riktigt haft koll på det de senaste månaderna...

Glädje - Supernice. Resan har verkligen laddat mina batterier sämt hela familjens batterier. Det är även kul att få komma hem och dela med sig av allt det man upplevt med alla. Det har varit mycket gällande jobbet men det har också varit ganska kul, nu när man kan titta tillbaka på det. Man kanske är en liten Adrenalinjunkie....


Önskar att få lite tips från er.
Hur ska man lyckas hinna med allt.....Bra mamma, hålla sig i trim, bra på jobbet, vara pigg och alert......

....Fortfarande sällskapssjuka....

2008-10-07 @ 19:06:45
I lördags hade vi fullt hus. Syrran kom över med vovvarna. Jag passade på att laga lite Italieninspirerad mat som var supergod och även populär bland barnen.

Färsk pasta med lövbiffs- och dijonsås. Sallad med ruccola, paprika, tomat, gurka och isbergssallad och italiensk dressing samt lite kokt broccoli och oliver med vitlök.

Listar receptet på såsen då det var så lätt att göra så jag rekommenderar verkligen den. Alla som känner mig vet ju att jag gillar lättlagad mat som går snabbt att laga men som ska vara näringsrik.
Strimlad och stekt lövbiff.
Creme fraiche
Dijonsenap
salt och peppar.

Detta med alla tillbehören kändes ju helt ok näringsmässigt:-)
Har ni några tips så tar jag gärna dom? Ibland kan det vara svårt att hitta på lite nya rätter att tillaga.

Senare på kvällen kom även Ragge över med Linnea och Alexander. Barnen skulle sova över hos oss eftersom Goran och Ragge skulle spela på en 60-årsfest. Barnen fick käka, leka och sedan avsluta kvällen med en film och dom ockuperade hela våran säng.

Syrran och jag kollade på en komedi med Will Ferrell som verkligen var helsjuk men rolig.

Syrran softar:-)

Hon åkte hem senare på kvällen och jag var uppe supersent och försökte vänta in Goran men vid kl 3 däckade jag i soffan. Goran och Ragge kom sedan hem vid ca halv 4 på morgonen och Ragge fick ta extrasängen och Goran och jag tog soffan.

Till frukosten körde vi sedan hårt med våffelfrukost med glass, omelett, chorizo, mackor, pasta och sås som vart över från dagen innan. Det kanske låter sjukt med blandningen men söndagsfrukokostar är ju så nice. Speciellt när man även får lite sällskap.

Helgen har varit schysst men den kändes kort. Jag jobbade ganska sent på fredagen och var även tvungen att jobba lite under söndagseftermiddagen. Jag var tvungen att uppdatera lite material för en utbildning som jag ska hålla i på tisdagen samt förbereda mig inför den + massor med annat. Som sagt Emilias olycka och sen semester på det har ju inte gjort saken bättre gällande tid med att försöka få klart allt på jobbet....

På söndagskvällen åkte vi sedan över till brorsans familj igen för att umgås lite. Jag börjar inse nu när jag skriver på bloggen att vi kanske har lite problem och har svårt att vara ensamma. Ähh.... det är väl inget problem, det är kul att få träffa lite folk...

Sällskapssjuka

2008-10-07 @ 18:42:11
I torsdags drog vi över till brorsan. Vi är ju lite sällskapssjuka av oss så nu när vi varit borta kändes det så tråkigt att bara sitta hemma. Brorsans lilla busfrö underhöll oss. Henne får man hålla koll på hela tiden för hon bara hittar på massor med bus hela tiden.


Det var kul att få prata av sig lite om resan för brorsan då han också varit där så han kände igen dom ställena vi varit på.

I fredags passade jag på att jobba lite extra på eftermiddagen innan jag vart hämtad av Marie och Addi. Dom hade köpt med sig råvaror till Tacos som vi sedan fixade iordning. Supernice.Jag och Marie skulle egentligen träna men vi båda kände oss lite stressade så vi skippade det och bara softade.
Addi                                                                        Marie


Deras yngsta pojk Edvin som har börjat med att försöka gå.


Deras äldsta pojk Hugo som leker doktor tillsammans  med Lucas och Emilia.


Doktorn påminner lite om "Sickan" :-)


Veni, vidi, vici

2008-10-04 @ 16:21:59
Vi fick en dålig start på resan på grund av att vi tog allldeles för lång tid på oss för att göra iordning oss på morgonen.
Försenade och stressade samt minusgrader och halt på vägen gjorde så att vi nästan fick magsår.
Som tur är det inte så stort på Skavsta så vi kunde lätt springa hela vägen in till flygplatsen och vi hann precis. Vilken pärs. Att man aldrig lär sig, vi borde veta bättre vid det här laget och alltid vara ute i goood tid:-).
Vi kom iallafall med planet och sen så vart det bara bättre och bättre.

Vi var framme i centrala Rom vid kl 11 och inledde med att käka lunch, scanna av kartan och planera vart vi skulle innan vi gick in till Colosseum. Det kändes verkligen mäktigt när vi fick se allt. Sedan begav vi oss till Forum Romanum. På vägen gjorde vi vårat första glasstopp. Vi hade lovat barnen att dom skulle få så mycket glass dom ville och det första glassinköpet gick på 20 Euro för 4 glassar och vi började ångra oss att vi gett löftet till barnen. Det visade sig dock att på alla andra ställen kostade glassen 2 Euro istället för 5. Det var ju tur det...

Barnen har ju fått se en del på filmer och kände därför igen historierna om Julius Ceasar, gladiatorerna och Michel angelo. Dom har även sett en del på nyheterna och visste vem påven var så dom var verkligen intresserade av det vi berättade om vad vi såg. Dom tyckte även det var kul att följa turistkartorna för att se vart vi hade gått och vart vi var på väg. På turistkartorna finns dom större sevärdheterna inritade så det var lite lättare för dom att flölja dom. Vi köpte även en barnbok som heter "100 saker du inte visste om Rom" som var jättebra att berätta ur gällande hur det var i Rom. Både Lucas och Emilia ville gå in till sixtinska kapellet för att titta på Michelangelos målningar och för att komma tid var man tvungen att gå runt hela vatikanen. När vi väl var framme så visade det sig att sista insläpp var 16.00 och vi kom 16.01. Det var helt sjukt att vi inte vart insläppta. Lite besvikna fick vi gå hela vägen och fick planera om och begav oss till Castel St Angelo som är ett slott som är ca 2000 år gammalt. Uppe i slottet fick vi sedan skåda en helt underbar utsikt över Rom så då kändes det som att det inte gjorde något att vi bytte rutt.

Under dessa två dagar hann vi även se Piazza Navona, Piazza Venezia, Fontana di Trevi, Spanska trappan och gå över den äldsta bron över Tibern tills vi kom in till dom gamla arbetarkvarteren i Travestere där dom hade den absolut bästa maten. Det var tur att vi gick så mycket för vi åt en hel del av den goda maten.

Vi gick också längs med shopppinggator men shoppade dock inget då vi inte hade någon plats att få med oss något. Det var nog tur det för att hela denna resa drog iväg kostnadsmässigt. Det är väldigt dyrt i Rom eller i allafall innanför murarna. Barnen fick dock köpa lite leksaker som en liten belöning för att dom hade så bra humör.

Italienarna var så snälla mot barnen och dom var jätte hjälpsamma. Vi har flera exempel men ett av dom var på första dan när vi skulle till hotellet för att checka in och lämna av väskorna och vi inte hittade till hotellet. Vi stannade några kvinnor fast dom såg lite stressande ut och bad dom om hjälp med att peka ut vart vi skulle. Dom var så snälla och tog sig tid med oss och ringde hotellet och det visade sig att vi var några kilometer fel. Dom följde med oss till bussen som vi skulle med och gjorde någon form av överlämning av oss till ett äldre par som stod på busshållplatsen. Efter att de stod och pratade med varandra en stund visade det sig att de också skulle till samma hotell så dom guidade oss hela vägen till hotellet. Superschyssta. Inträde till museum, bussar och tunnelbana var gratis för barn under 10 så jag tycker nog att Rom är en vädligt barnvänlig stad.

Dessa två dagar var jätteintensiva och har gett oss så mycket intryck, minnen och upplevelser till skillnad från hur man känner sig efter två vanliga dagar med jobb och vardag. Familjen känns även jättetight och harmonisk efter resan.
Nu när vi kommit hem kommer jag och Goran i lugn och ro fortsätta att försöka läsa in oss lite mer gällande Roms historia. Vi upptäckte att det fanns en del ganska stora luckor i våra kunskaper när vi försökte berätta för barnen om allt vi såg.

Lägger upp kort från resan här nedanför för er som vill se.


Rom är underbart

2008-10-02 @ 19:04:55

Rom är helt underbart och italienarna är supertrevliga. Soft stad och alla är jätte trevliga mot barnen.
Det har varit hektiska men roliga dagar och vi har gått hur mycket som helst. Kommer under helgen att lägga upp lite kort.

Hoppas att ni alla haft det bra :-)