Gott nytt år!!

2008-12-31 @ 13:59:18


Gott nytt år på er allihopa!!!

Håller på med att städa och fixa mat inför kvällen för då kommer brorsan med familj och min mamma och pappa över för att fira in det nya året hos oss. Det känns lite tråkigt att inte syrran kommer men hennes ena hund blir så skrämd över alla fyrverkerier så de stanna hemma och se om det kanske blir lite bättre och lugnare hemma.

Vad har ni alla för planer för kvällen??

Har ni några nyårslöften??
Jag har funderat på detta men det är liksom inte min grej att lägga upp massor med såna. Jag har massor med saker som jag säger att detta ska jag bli bättre på eller detta är mina nya mål men jag kommer nog inte att lägga n det som några nyårslöften utan det är mera såna ständiga bättra på mig grejer som jag jobbar med :-)

"Inte snooza på morgonen utan gå upp direkt" (Denna punkt känns svårast men jag ska verkligen försöka för jag blir bara trött av att snooza)
"Inte bli så arg på barnen utan försöka tona ned mig lite och sänka kraven lite" (Jag har inget mellanläge utan när jag blir arg känns det som att jag exploderar inombords, måste försöka lugna mig lite. Goosfraba:-) )
"Vara aktiv och prioritera min träning" (Har redan lagt in tider i min kalender för nästa år)
"Tror att jag under året ska börja söka nytt jobb, vidga mina vyer :-)" (Kanske inte passar så bra under lågkonjukturen men jag ska iallafall börja kolla lite mer aktivt + att det känns lite tufft eftersom jag trivs på mitt jobb men jag har varit där i 13 år men det är nog dags nu att göra något annat)

Listan kan göras lång ......

Fejk vinter

2008-12-31 @ 13:40:55
Det verkar ju inte bli någon riktig vinter i år men på Ragnhildsborgsbacken hade snökanonerna varit igång så det fanns massor med snö i backen. Helt underbart roligt. Jag har aldrig varit där tidigare och detta har blivit en ny favorit för oss.
Helt perfekt lagom stor backe för barnen. När vi kommer hem från resan ska vi nog tillbaka hit, hyra skidor och låta barnen åka lite.



Efter pulkaåkningen fortsatte vi iväg till nästa anhalt. Konstisbanan som de lagt upp på Stora torget.
Barnen tyckte det var kul att få prova på men till och med de tyckte att banan var helt värdelös. Det blir inget glid alls när de åker. Och som ni ser så var det ju ganska tomt där så tydligen är detta ingen hit.

Mera kalas

2008-12-31 @ 13:05:18
Edvin fyller 1 år. Lite förkyld men ändå på partyhumör.

mmmmm...tårta

Elliot 2 år

2008-12-31 @ 12:56:31
Lilla plutten fyller 2 år.



Lite bilder

2008-12-31 @ 12:42:36
Zsolt och Maya var på besök.

Filmtips. "In Bruges"

2008-12-29 @ 11:10:09
Kollade på In Bruges med Colin Farrell i rollen som en torped som har blivit skickade till Bruges i Belgien av sin chef.
Rekommenderar den. Det är en udda actionkomedi som absolut är värd att se.

Fullt upp under ledigheten

2008-12-29 @ 11:07:02
De senaste dagarna har vi haft fullt upp och haft gäster hemma hos oss varav den dåliga uppdateringen på bloggen.
Gorans kompis från Ungern kom på besök med sin lilla ett-åring. Vi konstaterade att det faktiskt är 9 år sen han flyttade till Budapest och det är helt otroligt hur fort tiden går. Han ska gifta sig i sommar, jätteroligt!!,  så nu håller vi på att planera och kolla hur vi ska lägga upp semesterdagarna så att vi kan få med en lite tidigare tripp än beräknat till Budapest.

Vi har varit och shoppat i Tuna park tillsammans med Therese, Marie och Addi och alla ungar. Det var massor med rea nu men vi hann inte handla så mycket det är inte alltid så enkelt att vara shoppingfokuserad när man har barnen med sig som inte gillar att gå i affärer :-).

Marie och Addi var över hos oss en kväll och igår hade vi även Gorans vänner med sina fyra små tjejer över på besök så igår var det fullt ös bland ungarna. De lekte som galningar hela kvällen. Det och en del filmtittande, besök hos brorsan och konstant städande har gjort så att dagarna bara flugit iväg.

Idag har vi två barnkalas som vi ska gå på. Gorans lilla brorson som fyller 2 och Marie´s lilla son Edvin som fyller 1 och innan det hade vi tänkt att försöka hinna med att shoppa lite i Skärholmen. Jag är ute efter några schyssta jeans, har fått kasta några par för att de gått sönder. Nu har man haft de i så många år så att de slitits ut. Det är ju helt otroligt för jeans kan man ju ha i en hel evighet.

Ska lägga upp lite kort så fort vi får en lugn hemma kväll, vilket kanske blir imorgonkväll.

Hur har ni alla haft det under ledigheten?? Softat? Stressat? Shoppat?

Fick lite gamla bilder på barnen

2008-12-26 @ 11:07:15
Ragge var över på julafton och han la över lite gamla kort på våran dator. Kort som han haft i sin mobil på oss och på barnen. Det är så kul att få se hur de ändrats de små pluttisarna. Jag kan knappt komma ihåg att de var så små :-)

Lägger först in lite kort på barnen som togs igår.

Sen kommer de gamla korten.

Rock band

2008-12-26 @ 10:56:20
Juldagen tillbringade vi hos brorsan med hela min familj. Med ett jätte julbord där det serverades allt från inlagd bläckfisk till skinka och surkål hittade man mycket smått och gott. Precis innan det var dags att äta kom tomten och delade ut ett paket var till alla barnen. De äldsta kanske inte riktigt kan räknas som barn längre, det kanske inte känns helt ok när tomten delar ut ett paket med sprit till 20 åringen :-).

Massor med mat, prat, ett avsnitt av Mia och Klara :-) och paketöppnande inledde kvällen och en sak tog sen upp hela kvällen/natten för både barn och vuxna, spelet Rockband som Zakk hade fått i julklapp. Det vart en helt klar favorit och vi satt och spelade till kl 2 på natten innan vi kunde slita oss och pallra oss hem.




Minstingen säger "Jag vill också vara med"



Mysigt

2008-12-26 @ 10:04:20
På julaftonsmorgon gick barnen upp och såg då att tomten hade varit hemma hos oss och ätit upp pepparkakorna som de ställt fram. Tomten hade också varit här och fyllt julstrumporna fulla med japanska godisar. I julstrumporna låg även två små minipaket och de läste högt vad som stod på etiketten. God Jul Emilia, God Jul Lucas önskar pappa och mamma.......

-Va!!! utropar Emilia. Det här är ju paket från er, de här jag sett under julgranen..
-Ja, det är lite konstigt, säger Lucas. Är det här från er, du sa ju förut att du skulle beställa lite godis från Japan....
-Har inte tomten varit här?? frågar Emilia.
-Ummmm, säger jag.... Det är ju så här att jag träffade ju tomten förra fredan på jobbet och då gav jag lite paket till honom som han kunde sätta i strumpan....
-Jaha, säger då båda..

Detta med tomten funkar ju inte längre. Jag är ju så vimsig och stressad så jag har svårt att hålla koll på alla detaljer medans barnen sitter med sina hökögon och vargögon och hör och ser allt. De börjar bli för stora för sånt här. De verkade iallalfall nöjda med svaret och så får vi se hur det blir när tomten ska komma på besök på juldagen när vi ska fira jul hos brorsan :-)

Julafton vart iallafall en mycket mysig och trevlig dag där Gorans föräldrar kom på besök och vi hade en trevlig middag ihop och öppnade lite paket. Senare på kvällen fick vi besök av Ragge med barnen och de hade med sig små paket till barnen och var supergulliga och gick runt och kramade alla och önskade alla en god jul. Riktig julkänsla. Sen vart det lek in till sena kvällen för barnen.

Bindeezpaketet som Emilia fick var en riktig höjdare och det satt alla barnen och höll på med hela kvällen. En superbra grej där barnen kan göra sina egna pärlfigurer utan att en vuxen behöver vara med för att limma eller värma på med strykjärn utan de kan ansvara själva för sina figurer.





Hur har ni alla andra haft det? Hoppas att ni haft en trevlig jul?

God Jul på er alla

2008-12-24 @ 11:48:01


God Jul och hoppas att ni alla får en underbar myspysdag.

Kramar
Lucas, Emilia, Goran och Eva

Endast 1 dag kvar

2008-12-22 @ 23:27:15
på jobbet och 13 dagar kvar tills vi åker............................:-)
Snacka om att jag är fixerad.....det är det enda jag tänker på nu. Sol...värme....bad...
Countdown!

Home alone

2008-12-22 @ 23:08:30
Barnen är och lyxar hos farmor och farfar. De åkte dit igår och ska vara kvar där tills på tis em.
De har ett fullspäckat schema med bio, klä julgran, pepparkaksbak och myspys.

Goran och jag däremot vi sitter hemma och längtar efter de. Det är ok att vara själv en stund men vi längtar redan tills imorgon när vi jobbat klart och kan hämta de. Pratade med de i telefon och nu låter de helt plötsligt så himla små, det tänker man inte på när de är hemma. Då är det massor med ansvar som man vill att de ska börja ta och en del arbete som vi börjat dela ut till de eftersom man tycker att de är så stora nu. Men nu när man varit borta från de och hör de i telefonen så tycker man ju att de är så små och pluttiga... oh va vi ska skämma bort de med pussar och kramar när de kommer hem.

Deras klappar är nu inslagna, julstrumporna förberedda. Nästa allt är klart. Har fortfarande en person kvar och handla till och det ska jag göra imorgon på lunchen.

Skrek till 3 gånger under filmen igår

2008-12-21 @ 13:00:11
Igår hyrde Therese en spansk film "El orfanato" (Barnhemmet). Hade hört att det skulle vara en skräckfilm men jag skulle nog klassa det mer åt drama hållet. Då vi trodde att det skulle vara en skräckfilm så vart ju filmen lite lam men nu i efterhand så tänker jag mer på den som en dramafilm fast med några överraskningseffekt. Jag skrek till ganska rejält under några gånger i filmen och den känslan gillar ju jag :-) Så om man är inställd att den ska vara lite mer åt drama hållet så rekommenderar jag er att ni ska titta på den för den här filmen den var ganska bra.



"Sätt igång nu börja ila.. vi har inte tid att vila"

2008-12-21 @ 11:38:49
Är det någon som vet vilken sång textrad i rubriken kommer ifrån???

Alla förberedelser fortsätter med att fixa allt inför jul. Det låter som att vi lever på början av 1900 talet.

"Nu ska hela huset städas och barnen ska få sitt årliga bad"

 "Allt det goda som vi sparat under året ska nu fram och förberedas inför jul"

Nä men en hel del städande lär det väl bli, som tur är duschar ju barnen regelbundet så det behöver man ju inte tänka på och det goda som ska förberedas ska jag inhandla imorgon :-)

Hur är läget för er alla andra? Är alla fortfarande glada och nöjda och är julstämningen på topp?? HInner ni alla med?

Är det någon som börjar komma in i något julpsykbryt? Jag brukar få ett årligt julpsykbryt men i år har jag ännu inte fått något riktigt utan bara några mindre små utbrott när jag kännt mig stressad och jag känner att tiden inte räcker till. De har dock gått över väldigt fort. Får se om det håller i sig....jag har några julklappar kvar och jag vet fortfarande inte vad jag ska göra för mat till julafton och på juldagen. Kommer nämligen att fira i två omgångar i år. En mindre där bara vi firar. Eventuellt kanske någon/några kommer över men på juldagen då smäller det för då kommer vi ha vårat stora julfirande med hela min stora familj.

Hur ska ni andra göra? Firar ni hemma, kör ni en eller flera omgångar??

Mia och Klara

2008-12-21 @ 11:20:43
Brorsan hade tidigare pratat om ett program som gick på Svt som heter "Mia och Klara". Det är två tejer som gör massor med sketcher med olika rollfigurer och så får man följa dessa rollfigurer i de olika avsnitten.
Igår fick vi  kolla på några gamla avsnitt och det var ju skitbra. Nya avsnitt kommer att börja visas på svt med start 25 januari och jag har nu lagt in detta i min kalender för detta var verkligen superbra. Lägger in en länk till Svt sida där man kan få se några klipp från nästa säsongs program.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=72260&from=program_ao

Är det någon som sett Mia och Klara tidigare? Vad tycker ni?

City

2008-12-21 @ 11:11:41
Var uppe i stan igår och julshopppade. Det var så länge sen vi åkte upp hela familjen och det var jättekul att få se lite liv och rörelse, se alla människorna och kunna få gå in i alla affärer och bara kolla lite. Utbudet är ju så himla stort här och man ser alla sortens mäniskor ute på gatorna.
 
Det vart en del julshopping inne på Kreatima och Japanska affären och sen avslutade vi shoppingrundan med att gå och käka asiatisk buffe. Mätta och belåtna åkte vi sedan hem. Barnen sov i bilen och vi började prata lite om våra framtida drömmar.  Goran och jag har ju tänkt att vi ska försöka flytta in till stan när barnen blir stora. Det är ju lugnt och skönt här ute där vi bor nu och det är jättebra för småbarn men det är ju helt dött här ute. När de börjar gymnasiet har vi som mål att vi ska försöka sälja huset och fixa en lägenhet inne i stan istället. Förhoppningsvis kommer barnen också tycka det är bra när det väl börjar bli dags.

Det är ju ganska många år kvar tills de är så stora men det är kul att ha några gemensamma mål att sträva mot och prata om lite då och då:-)

Burmesiska arbetare i Thailand

2008-12-20 @ 00:58:13
Under veckan hade de på nyheterna visat en inslag över att situationen för de illegala Burmesiska invandrare i Thailand. Jag hade inte sett det själv utan det lyftes upp som en diskussion på jobbet. Burma har ju en militärregim och där folket är förtryckta som gjort så att de flyr sitt land. När de väl kommer in till Thailand illegalt har de inga rättigheter. Jag hade ingen aning om att det var ca 1,5 miljoner illegala invandrare i Thaliand och att det är de som i största delen anlitas för att tex bygga upp hotell och sådant som blev förstört efter tsunamin. Arbetsgivarna utbyttjar de och låter de jobba 15 timmar om dagen 7 dagar i veckan och har anställt de på kontrakt så att de inte behöver betala förräns efter tex 3 månader. När kontraktet sedan går ut så händer det ofta att arbetsgivaren ringer polisen så att de blir utvisade och då behöver inte någon lön betalas ut. Barnarbete är också vanligt. Vanliga jobb som de har är byggarbeten, sy upp billiga kläder tex t-shirtar och annat och hushållsarbete. Detta är ju ingen ovanlig situation med illegal invandring från länder som har det svårt men dessa invandrare har inga mänskliga rättigheter kvar och vad ska vi göra nu när vi fått denna info. Hur ska man reagera???

Detta är ännu en sådan hemsk sak som det är tänkt att man ska blunda för. Man åker på charterresa med sitt svenska charterbolag som vet om att hotellet de har är uppbyggt av slavarbetare. Hur ska vi ta vårat ansvar? Ska vi ställa in resan och börja kämpa för de mänskliga rättigheterna? Det vart en del diskussioner om detta på fikat. Det är svårt att veta hur man ska förhålla sig till detta? Hur som helst kommer egoismen fram iallafall. "Jag har ju redan betalat för resan".
Det känns iallafall inte längre lika roligt att åka iväg längre. Samvete för att man inte gör mer för olika orättvisor i världen håller på att äta upp mig men ändå sitter jag som en ren egoistisk kapitalist och fortsätter att leva som vanligt.

Jag fick dock en del tips om hur man kunde göra så att man åtminstonde kan bidra i det långa loppet till att de förhoppningsvis kan få bättre förhållanden och det var att börja fråga på plats om just dessa arbetare och deras villkor. Lyfta frågan och visa att det uppmärksammas i världen. Ifrågasätta att man utnyttjar barn och andra utsatta människor så kan det kanske längre fram bidra till en förändring. Så har ju många turister gjort för tex barnprostitution. Det har ju tidigare varit väldigt utbrett i Thailand men har ju uppmärksammats i världen och där man man ju jobbat väldigt hårt med att försöka få bort det och där även samarbeten görs med andra länder i världen.

För burmeserna så är väl kanske den bästa lösningen att deras land blir demokratiskt men där är det nog långt kvar.

Vad tycker ni? Hur hade ni gjort?

Baka igen, det är rekord....

2008-12-20 @ 00:27:53



Emilia är så nöjd över att mamma äntligen bakar på riktigt och har börjat avancera uppåt från shake'n bake kategorin.
Hon satt och sjöng julsånger medans vi körde på och bakade för fullt.

Fick en pepparkaka från henne där hon skrivit:
"AJ LAV JU MAMMA"

Gulleplutten. Jag frågade henne om jag nu kunde klassas som en bakmamma men tyvärr så har jag inte kommit dit ännu.

-"Therese är ju bakmamma, du bakar ju inte alls så mycket som henne".

Där ser man, man jämförs med proffsen (Therese är min svägerska som är familjens bakexpert). Kommer nog aldrig att komma upp i den nivån.... Fick ändå faktiskt godkänt av Therese idag då vi tog med oss lite bullar till de för en liten kvällsfika. Då känns det ändå som man lyckats :-) så jag måste säga att jag är mycket nöjd över min bakinsats idag.

Lucas däremot han märkte ingenting av vad vi höll på med för han var så inne i sitt nya spel som han fått från försäljningen från jultidningar.

Kaotisk vecka

2008-12-20 @ 00:14:45
Denna vecka har bara svischat förbi. Gradering, familjekväll, skolavslutning, inhandling av klasspresent till fröknar, vaccinering, fixa pass, baka, städa, förhandlingar med banken om räntor och massor med jobb som ska avslutas har ju gjort att vi alla varit superstressade och allt har bara gått i ett. Som tur var fick vi ett litet break i onsdags när vi vart bjudna på middag annars hade det nog slutat med att Goran och jag separerat för vi blir ju inte särskilt trevliga mot varandra när stressen slår emot en. Det var så skönt att kunna komma ifrån så här mitt i veckan och bara umgås. Jag och Marie satt och planerade lite inför resan till sent på kvällen och det är så roligt att bara kunna få snacka lite skit om vad man ska ha med sig och annat.

Nu är det inte många dagar kvar + att det är fredag och jag har endast 2 jobbdagar kvar...................:-)

Fick besök av tomten idag

2008-12-20 @ 00:05:43


Sitter i mitt kontor och pratar med chefen när tomten helt plötsligt kommer på besök.
Det var ju jätteroligt.

Alla i korridoren fick en liten julklapp. Jag fick en blinkande röd mule man kan sätta på näsan :-)

Skulle ni kunna tänka er lämna barnen utan egen uppsikt under semestern??

2008-12-16 @ 22:36:38

Barnen fick paket från Fritidsresor idag. Paketen innehöll T-shirt, ryggsäck, keps och ett välkomstbrev från barnklubbarna Superkids och Bamseklubben. Har ju alltid tyckt att sånt är larvigt men barnen är jätteglada och vi tycker också att det ska bli jättekul med alla aktiviteter som de ska få göra under några dagar när vi är i Thailand. Tror dock inte att vi kommer att lämna de helt utan våran uppsikt så vi får se hur det kommer att gå och om det är ok för ledarna. Är ju lite harig av mig :-) I värsta fall får vi nog säga att de inte får vara med isåfall.

Hade ni lämnat en 6 åring och 8 åring utan eran egen uppsikt på semestern??

Lucafirande nr 2

2008-12-16 @ 22:23:02



Supergulliga och alla sjöng för fullt.

Efter sången var det dags för fika och lek






Var lite stolt idag för denna gång hade vi för första gången med oss hemmagjorda bullar, pepparkakor och marsipanfigurer till fikat.

"Det här är min pappa" (Emilia)

2008-12-16 @ 22:02:40

Hon kom hem med denna från skolan idag och fröknarna hade varit så snälla och plastat in denna åt oss. Vi tackade de så mycket idag för Emilia var verkligen superglad över att få ge en tavla till pappa.

Vad diggar ni detaljerna? Gorans gympadojer, hans ring, nyckelkedja, halsband, utsvängda jeans och frisyr :-)

Tapeter för killar, teknikleksaker för tjejer. Varför är det ett sånt dåligt utbud?

2008-12-15 @ 22:26:41
Lucas har blåa tapeter med en Nalle Puh bård mitt i väggen. Har börjat kolla på tapeter till honom för det känns som att han växt ur Nalle Puh. När jag går in och kollar efter roliga barntapeter så finns det så himla roliga olika mönster för tjejer men för killar finns det endast såna saker som spindelmannen, batman etc. Det känns som att Lucas är i en mittemellan ålder men det finns ingen bra design som matchar det. Jag skulle vilja ha en rolig tapet som man kunnde ha som fondvägg och sedan måla eller tapetsera i någon ljus färg så att man ljusar upp hela rummet. Är det någon som har något bra förslag?

Kanske kan någon av er som har en bra ide lägga ett nytt designförslag på tapetmönster till typ Duro eller Boråstapeter :-) för jag tycker att det saknas något här. Det är ungefär som att det saknas teknikanpassade leksaker för tjejer. Det är snart 2009 och tjejleksakerna ligger fortfarande typ 20 år efter i tiden. Fast här har jag massor med ideer, kanske man själv kan lämna några ideer till leksakstillverkarna :-)

Mat för hela veckan

2008-12-15 @ 22:00:31
Har hela veckans kvällar uppbokad med diverse saker. Måste därför ha lite framförhållning så jag har nu lagat mat för hela veckan. Ugnen går på högvarv och efter det ställer jag ut maten för snabbkylning så att jag sedan kan ställa in det i kylen och frysen.

Tex så har jag gjort ungsstekt sötpotatis, lök, champinjoner och vitlök med lite olja, soya, vitlök och chili...mmmmmm det smakar mums. Den enda nackdelen är att jag gått och nallat och provsmakat på precis allt jag tillagat så jag är helt äckligt överfull, helt proppmätt. Jag skulle nog inte kunna jobba som kock eftersom jag bara går och äter på allt hela tiden.

Försöker ni köra med storkok eller matlagning i förväg för att hinna med?? Vad har ni för knep för att hinna med allt??

Efterlängtat bälte

2008-12-15 @ 21:18:37
Var på Lucas gradering idag. Emilia höll tummarna för honom.





Han har vuxit ur sin dräkt och har väntat i flera månader på att de ska få hem nya. Förhoppningsvis har de fått hem de till nästa termin.


Sparring



Teori

Teknik



Godkänd :-)
Vitt/blått bälte.
Ett steg närmare hans svarta bälte som han längtar efter.

Julgran

2008-12-14 @ 15:55:28
Julgranen har nu kommit upp. Jag höll mig dock borta så att barnen kunde pynta utan att behöva höra när jag lägger mig i och försöker styra om vart kulorna ska hänga och hur man ska hänga upp glittret. Goran är bättre på att skapa den rätta julkänslan :-)

 



Får se hur länge jag kan hålla mig innan jag går och börjar flyttta runt på kulor och glittret.

Ochazuke

2008-12-14 @ 12:45:48



Mums.

"Mansgris eller kvinnogris"

2008-12-13 @ 13:17:57
Igår skjutsade jag Emilia till kalaset och medans hon var på Funhouse och partade i 2 timmar passade jag och Marie på att träna och basta lite. Superlyxigt. När vi sedan kommer hem till oss har Goran och Addi fixat middag och Lucas, Edvin och Hugo har lekt. Jag ger Goran en puss och frågar om det varit stressigt. Idag hade han först jobbat och sen fått ta hand om att bestämma vad vi skulle äta, handla och sköta matlagningen sånt som jag i regel gör. Sätter mig ned för att äta och känner mig superavslappnad under middagen, va soft jag har haft det idag. Efter maten är jag jättetrött och skulle egentligen vilja strunta i att plocka undan och bara sätta mig ned i soffan och slappa. Känner mig som en typisk "mansgris". Finns det något som heter "kvinnogris" eller vad kallar man kvinnor som låter sin man ta hand om allt???Förstår nu iallafall hur lätt det är för karlarna att vänja sig vid att ha det så här.

"Ohhh, har haft en jobbig dag på jobbet...är maten klar....ska gå och lägga mig nu..." Det är ju supersoft.

Jag ställer mig upp och börjar att duka undan. Jag tänker inte hålla på att dryga mig utan jag känner mig väldigt tacksam för att jag fått lyxa idag samt att Goran nu börjar förstå att det är ganska stressigt att ha ett heltidsjobb, ha ansvaret för barnen samt se till att inhandling, matlagning och hemmet är städat. Han är ju ingen mansgris utan han och jag delar på nästan allt hemma men det tas oftast för givet att jag ska göra vissa saker samt ska planera och fixa grejer och han har nog fått en insikt att det skulle kunna delas upp på några flera områden. Sköta inhandling, planera maten och stå i köket är ju inte direkt min fritid utan jag gör ju det för att man har ett ansvar i familjen. Hade jag däremot varit hemma och eller jobbat mindre hade jag tyckt att det varit mer naturligt att jag har huvudansvaret gällande hemmet men nu jobbar vi ju båda heltid och jag har oftast längre timmar än vad han har så ibland kan det faktiskt kännas ganska orättvist iallafall.

Är iallafall superglad för att jag fått lyxa lite idag och håller tummarna för att detta kanske kan bli en ny fredagsrutin :-)

Har nu fått hem mitt paket från Japan

2008-12-13 @ 12:56:20
Har nu fått hem mitt paket från Japan!!! Tjejen som shoppade in allt gjorde ett mycket bra jobb, hon tyckte det var supersvårt att handla till några hon aldrig träffat förut men hon lyckades att pricka helt rätt. De saker som vi fick var jättefina och barnen kommer att bli överlyckliga.  I paketet fanns muggar, matlådor, pinnar, lite leksaker och massor med godis till barnen. Vi fick även ett gäng med ockazuke påsar så nu vet vi vad vi ska äta till frukost under hela jullovet. Ochazuke är en japansk variant av "flingfrukost" fast här har man en skål med ris som man häller grön te på och kryddar med en del smått och gott som sjögräs, riskex, lax och umeboshi.  Det som vi fick medskickat är såna här instant påsar med olika smaker.

Kommer att lägga in lite bilder på detta under morgondagen så får ni se lite av det vi fått  :-).

Vad händer i helgen??

2008-12-11 @ 21:57:35
Imorgon är det kalas på Funhouse som Emilia ska gå på. Medans hon är på kalas ska jag och Marie träna. Goran och Lucas ska vara hemma och repetera lite inför hans gradering på måndag, det är ju en del som han ska kunna inför det... Förhoppningsvis får vi lite sällskap från Marie och Addi under kvällen så att vi kan käka lite gott, umgås och softa. Idolfinalen går ju av stapeln på fredag så det kommer vi nog att titta på.

Lördag och söndag kommer vi nog att ägna oss åt att fixa lite juligt hemma med gran och pynt. Vi har ju en 9-10 år gammal plastgran som inte är världens snyggaste men älskad av barnen.

Vi ska även se om vi kan hälsa på systersonen (20 år) som nu flyttat, köpt en lägenhet och står på egna ben. Stora killen :-) Det ska bli kul att få komma och hälsa på och se hur han har det.

Vad händer hos er? Börjar alla bli klara med julhandeln?

Små trevliga saker

2008-12-11 @ 21:47:51
Var på gruppmöte idag och chefen bjöd på lite glögg, hembakade lussekatter och pepparkakor. Hon hade även skrivit julkort till alla med ett litet tack för årets arbete och hon gav även allihopa en lite chokladask som en lite julgåva.

Min chef är väldigt drivande, strukturerad och rak i kommunikationen samt har väldigt bra kompetens och kunskap inom det område som vi jobbar med. Detta är såna saker som jag uppskattar väldigt mycket och vi håller ett väldigt högt tempo när vi jobbar och kraven som sätts på oss tycker jag är väldigt högt satta.  Man kan då tro att de mjuka bitarna tappas lätt bort men jag måste faktiskt säga att dessa små saker som hon gjorde idag uppskattas väldigt mycket. Kred till min chef för jag tycker att hon är en av de bästa chefer som jag haft på länge.

Luciafirande nr 1

2008-12-11 @ 21:38:42
Var på Luciatåg som tvåorna och treorna hade ikväll i gympasalen. 90 barn gick runt och sjöng för oss. De var så söta och duktiga när de sjöng och läste upp sina dikter som de memorerat. Även barnens farmor följde med för att titta och barnen tycker det är så kul när vi får sällskap. Här nedan ser ni Lucas som ville slå på stort och säga att nu har tomten kommit till stan!


"Ho, Ho, Ho, finns det några snälla vuxna här?"



Det är dags att köpa en ny kamera, alla korten ser ut så här :-(



Ser ni vart våran lilla minitomte är någonstans? :-)

Lucafirande nr 2 blir på tisdag då Emilias fröknar anordnat en familjekväll.

Weird

2008-12-11 @ 00:14:07
Råkade somna när jag läste godnattsaga för barnen idag och vaknade sen av att jag skrattar mitt i en sjuk dröm.

Jag drömde att jag tittade in i ett skåp och såg att barnen hade ritat och skrivit på små lappar som de hade lagt där som små överraskningar fram tills dess att deras kusin Akira skulle komma hem till oss. När jag tittar genom skåpet, alltså mot den bakre väggen, så ser jag att det är en mamma som ska lägga sig på en solstol som är beklädd med en tjock madrass. I den madrassen är det tydligen ett barn som målat hela sig med en färg så att man inte ser att han ligger på madrassen eller ligger liksom i en utskärning i madrassen. När mamman lägger sig på madrassen så märker hon att den inte är så bekväm och så vänder hon huvudet bakåt och tittar mot kudden och då ser hon barnets ansikte. Hon blir helt förskräckt och skriker helt hysteriskt. Barnet reser sig upp, oskadat, och skrattar och så visar det sig att det är Lucas. Ett tv-team kommer fram och så visar det sig att mamman är med i någon form av "dolda kameran". Jag börjar skratta och tänker vilken sjuk grej att hitta på. Tydligen så skrattar jag i sömnen och Lucas väcker mig och undrar om jag skrattar eller gråter. Jag kan inte sluta skratta och jag har den här känslan när man försöker hålla sig för skratt men det bara bubblar upp. Jag berättar drömmen halvt sovande för Lucas men han verkar inte fatta vad jag pratar om och så bara fortsätter jag och skratta. Han berättar att han märkt att jag hade ögonen öppna när jag sov och han hade suttit och tittat på mig när jag sovit och jag vet inte om det kan vara därför som delar av hans ansikte kom med i drömmen.

Eftersom jag inte kan sluta skratta blir han också helt uppspelt och börjar skratta och berätta en massor med grejer och då känner jag att jag måste skärpa mig och sluta skratta för annars kommer han inte kunna sova. Jag säger åt honom halvt skrattande med ett försök att vara seriös och säger att nu är det dags för honom att lägga på luren och då börjar han skratta ännu mer.  Jag är så trött och pratar helt osammanhängande och somnar sen om igen. Jag har ingen aning om när Lucas somnade men Goran kom och väckte mig vid kl 21.30 och då låg han och sov.

Är det någon som kan tolka vad den drömmen betyder???

Jag måste prata med Lucas imorgon bitti för att se exakt vad det var som jag sa till honom, han tycker säkert att jag är världens konstigaste mamma...

Nobelfest

2008-12-10 @ 23:22:49
Dagen till ära skulle Emilia på nobelfest i skolan. Hennes förskoleklass hade haft sin årliga uppfinnarvecka som de nu avslutade med en nobelfest och prisutdelning.

Emilia har gjort två uppfinningar och det är så kul att prata uppfinningar med henne för enligt henne finns lösningar till allt :-)

Lägger in en bild på en av hennes uppfinningar, den rosa grejen. Kan ni gissa vad det är?

Lång dag

2008-12-09 @ 23:23:27
Idag har det varit en lång dag. Kom hem kl 21.30 och idag har jag käkat två middagar(kl 17 och kl 22.30) för jag känner mig helt färdig. Har inte hunnit träffa barnen idag. När jag kom hem gav jag de en puss och Lucas öppnade ögonen och sa att han hade saknat mig hela dagen idag. Ohhh, vad jag längtar till ledigheten så jag kan få lite mer tid med barnen.

Började ju min nedräkning i ett tidigare inlägg och då var jag jätteglad över att bara ha 12 arbetsdagar kvar.  Nu inser jag dock att jag bara har 10 arbetsdagar kvar så känner jag en enorm stress för att hinna klart allt innan. Vissa saker som jag delegerat studsar tillbaka för att de andra inte hinner och det dyker upp massor med nya grejer som inte låg med i planerna men som måste fixas innan jul.

Det som dock var väldigt positivt idag var att jag faktiskt prioriterade mig själv och tog en kvarts extra lunch och passade på att gå och träna fast jag hade mycket att göra. Körde lite löpband, gick på ett steppass (avslutade dock efter 30 minuter för det var så skämmigt när jag tappade bort mig i alla snurrarna), avslutade med att köra lite crosstrainer. Efter det vart det lite stressigt så jag fick slänga i mig halva salladen innan ett möte och den andra halvan efter mötet. Men det lilla avbrottet under dagen gjorde så att stressen som jag brukar känna inombords bara försvann och jag vart mycket klarare i skallen. Så jag känner att jag är på väg åt rätt riktning. I morgon ska jag direkt på morgonen börja boka in någon extra lång lunch i veckan för nästa år. Då kommer jag nog att kunna frigöra lite tid och inte bli så uppbokad precis under lunchtiderna med en massor med möten och jag kan ta den tiden för att gå och träna + att jag inte kommer att behöva ta en massor med tid från barnen på eftermiddagarna för att träna. Det är ju dunder bra :-)

På torsdag lunch ska jag faktiskt träna igen då jag fick ett möte inställt så då ska jag köra squash med en kompis. Ser redan fram emot det ...

Har ni några knep för att kunna frigöra lite tid? Brottas ni med dåliga samveten hela tiden och hur gör ni för att hantera det, eller gör ni som jag gjort. Inte göra något utan bara fortsätta i samma spår??

Roliga prylar

2008-12-08 @ 23:03:53
Nu i juletider är det massor med reklam som man ser på både TV, tidningar och som man hör om på radio. Det är en del nya och roliga grejer som man ser och en del registreras direkt i bakhuvudet som en "vill ha" grej.

När vi gick i skolan bytte vi fotografier med varandra och man hade plånboken full med små kort på alla sina kompisar. Ju fler kompisar desto tjockars plånbok. Nu såg jag på Mediamarkd att de hade en digital fotoram i nyckelringsformat. Snacka om att man känner sig gammelmodig nu när man berättar om hur vi gjorde när vi var små.


De digitala fotoramarna är något som jag tycker gjort så att man kommit ett steg framåt i utvecklingen. Man har ju haft svårt att komma med något som toppar känslan av att kolla i någons fotoalbum och att titta på riktiga kort men att ha en digital fotoram som står framme och bläddrar bilder är ju jätteroligt. Efter en semester ska man ju sitta och välja ut vilka kort man vill framkalla och förr i tiden begränsade man sig ju till en 36 rulle och man valde då att ta dessa 36 kort jämnt fördelat under semester. Nu för tiden har man ju typ plats för 500 kort i kameran och man tar kort på allt. Sitta i efterhand och välja ut kort och rensa är inte alltid så lätt samt det är inte så kul heller. Nu med digitalramen kan man ju välja ut en större mängd bilder och bara låta det rulla utan att behöva känna att man kastar ut massor med pengar till framkallning. Vi har ingen sån själv ännu men har gett bort såna i 18 års present samt som doppresent och jag tror att det är en grej som man kommer att se mer av i folks hem.

För att fortsätta på fotosidan så kan man numera för en ganska billig peng och med ganska kort leveranstid trycka ut sina favoritfoton som en canvastavla. Det kan användas till tex foton på barnen men även på detaljer eller saker som man tagit kort på och som man man har som en snygg design/inredningsgrej till hemmet. Detta är något som jag ska försöka göra men jag måste bara lyckas med att ta lite schysstare kort som man kan använda sig av.

Det har även gjorts en del reklam om en trådlös internet radio där man kan ha en schysst radio i tex köket och streama radio från hela världen utan att behöva ha en dator framme. Detta tycker jag också låter nice och utvecklande så kanske man kan bredda sig och lyssna på annat än Radio Rix.


Alla som är anti spel och tycker att det bara fördärvar sinnet kan ju då inte ha provat den nya generationens spel där man kan vara lite aktiv och tex sjunga ihop. I just love "Sing Star". Nintendo Wii är ju också en hit där man kan köra spelen med alla i hela släkten och där liten som stor kan spela och utmana varandra i tex golf. Jätteroligt. Även de här Braniacspelen till tex Nintendo DS är ju en hit och jätteroliga för både stora och små och som jag tror kan hjälpa till att utveckla hjärnan lite grann.

För ett tag sen kom det ut ett Wii Fit-spel där man använder sig av en balansplatta som fungerar som en våg och känner av när man fördelar tyngden på plattan. Har inte provat detta men detta har fått väldigt bra kritik och detta är något som jag själv skulle kunna önska mig i julklapp.



Är det någon av er som sett lite roliga grejer som ni tycker är revolutionerande eller som ni har på en "vill ha" lista :-)? Ni kanske till och med har eller provat på de grejerna som listats ovan, isåfall vad tycker ni om de?

Alternativt julbord

2008-12-07 @ 20:15:56
Det traditionella julbordet är inget som jag direkt ser fram mot. Den hemkokta och griljerade skinkan som min pappa brukar göra och Therese Janssons frestelse är nog höjdpunkterna för det är något som jag endast äter vid jul. De övriga bitarna som köttbullar, prinskorv, sill, rödbetssallad och sylta är såna saker som jag inte känner någon direkt längtan till.
Min mamma brukar ha lite sashimi och smått och gott med sig och det är något som jag alltid längtar till så det är helt ok att ha på julbordet.

Finns det någon som har några bra tips på något gott, spännande och nytt som man kan prova på att ha på julbordet?

12 arbetsdagar kvar

2008-12-07 @ 19:04:54
Countdown.

12 arbetsdagar kvar.

Sen är det dags för 26 dagars ledighet. :-)

Bra förtjänst

2008-12-07 @ 18:57:17
Barnen har sålt lite jultidningar och för det ena förlaget kom nu paketet med det som alla beställt och även barnens premier. De hade inte sålt för så mycket men ändå  fick de jättebra betalt.

För det ena förlaget hade de sålt för ca 1500 kr och då fick de två par rullskor, en DVD samling med sällskapsresorna och 280 kr. Hur går detta ihop?? Det är ju jättebra förtjänst för de och de är jätteglada. De där rullskorna har suttit på fötterna sen igår och Lucas som sov över hos sin kusin hade med sig de dit och hade de på sig hemma hos de också då kusinen också hade såna hemma.

Ska se när paketet från det andra förlaget kommer. Förhoppningsvis kommer det under den veckan som kommer.
Om alla ska ha det de beställt så är det även där en försäljning på ca 1600 kronor och där ska de få en sminkväska, ett nintendo wii spel (supermario) och 18 kronor. Det är ju också superbra förtjänst. Nu förstår jag varför alla barnen är så super engagerade med att gå runt och sälja och knacka dörr.

Pyssel

2008-12-07 @ 18:48:19
Tänkte ju göra lussekatter idag men på ICA var jästen för sötbröd slut och det fanns bara jäst för matbröd. Jag frågade en anställd om de hade någon mer jäst men då sa hon att det gick lika bra att använda matbrödsjästen. Eftersom jag aldrig bakar och tyvärr inte kan lita på folk så vågade jag inte köpa den andra jästen. Tänkte att det borde väl finnas någon skillnad på jästsorterna annars skulle det väl inte heta det???

Så vi fick tänka om och försöka hitta på något annat. Hade fått tips om saffranssockerkaka, man kanske kan hälla saffran i en "shake´n bake". :-) Barnen vill inte köra någon "shake´n bake". Gick förbi hyllan där bakgrejerna stod och då sa barnen att de ville göra marsipanfigurer. Det är ju helt perfekt.






Lite glögg sitter ju inte heller helt fel.


Uppgifter som man lämnar ut

2008-12-07 @ 13:57:21
Jag har ju tänkt när jag bloggar att jag inte ska lämna ut för mycket deltaljerade uppgifter eftersom att man lämnar ut uppgifter om andra och man frågar ju inte riktigt om de samtycker.

Jag och min dotter tog precis ett bad och då pratade vi återigen  om tomten och då berättade jag att jag skrivit om vad hon sagt om tomten. Emilia vart helt bestört och ville att jag skulle genast ta bort det jag skrivit. Tydligen har hon ändrat sig och säger nu att självklart finns det en tomte. Det är han som fixar alla julklapparna på ett magiskt sätt och han kan minsann prata alla språk i hela världen. Hinner inte han dela ut alla klappar så tar han hjälp av julbocken som troligtvis är den som varit hemma hos oss under alla år (?). Vet inte om hon helt plötsligt vart orolig när jag visade att jag var  på samma linje om att det inte finns någon tomte.

Ja, ja. Jag får nog börja tänka mig för över vad jag skriver om och inte lämna ut alldeles för mycket ingående detaljer.
Jag får gå in i mitt förra inlägg och radera lite om det hon sagt:-)

Börja förbereda inför jul

2008-12-07 @ 12:13:59
Lördagkväll ägnade vi tillsammans med syrran med hundar och brorsan med familj.
Det är så trevligt för det blir alltid en del skratt och sjuka kommentarer om allt möjligt.

Det vart en del frågor om jul och julklappar och alla är så duktiga med att se till att få klart allt i tid. Jag däremot blir stressad för jag vet inte ens vad barnen önskar sig ännu. Jag har köpt två paket till barnen under november då jag såg att de hade kommit ut med en sak som de tidigare önskat sig. De har ingen önskelista och för min del känns det som att de har allt redan. Deras rum bara svämmar över av grejer så jag känner att det är svårt att se vad de skulle kunna behöva. Det är väl kläder för de har växt ut allt, men mjuka klappar är nog inte populärt om de bara får det. Jag har sagt till barnen att det är dags för de att skriva en önskelista men de har inte skrivit en ännu. Jag önskar att Goran kunde ta den biten med att kolla upp vad barnen önskar sig, men tydligen för att man är född kvinna är det min uppgift att se till att fixa allt inför jul. Jag tycker det är roligare att gå ut och köpa alla grejer men det är nog mera för att man är en liten shopaholic som går igång när man gör av med pengar :-).

Lucas påstår att han fortfarande tror på tomten så han vill skicka ett brev till tomten. Han klamrar sig hårt fast vid julen, tomten och att man ska vara snäll etc.
Hans kusin Zakk tror också på tomten men han förklarade igår att det är faktiskt mamma och pappa som köper alla saker men det är tomten som gör och bygger alla leksaker.

Min uppfattning är ju fortfarande att jag vill hitta någon som ska rädda mig från att göra alla dessa saker som jag inte vill göra innan jul Goran verkar dock inte vara med på att vara någon hjälte och rädda mig ur detta.

Så idag blir det julbak, lussekatter. Återigen är det min uppgift som kvinna att göra sånt här. Jag älskar att hitta på grejer med barnen men baka är ju liksom inte min grej. Det kryper i hela kroppen av obehag över att behöva stå och baka men till slut brukar det ju ändå kännas att det var värt det eftersom det ändå är lite kvalitetstid som man ägnar med barnen.

Har ni alla andra redan allt klart inför jul? Ska ni vara hemma eller åka bort, har ni julmenyn klar, traditionell eller ny och god, önskelistorna klara och tomte utsedd?????

Tupplur

2008-12-07 @ 11:42:23
Gårdagen ägick stora delar av dagen till att städa hemma, vi hade inte kunnat dammsuga hemma på över en vecka för att sladden hade gått sönder. Goran har lagat den nu och det var såååå smutsigt hemma hos oss.

MItt i städandet tog vi en paus och tog en tupplur på 40 minuter mitt på dagen. Det har ju inte hänt på år och dar.
Helt otroligt att man kan sova fast barnen leker för fullt med sin kusin och de till och med springer ut och in från sovrummet för att prata med oss men det verkar som att man bara vaknar till om det låter som att det är något farligt som händer eller om det blir ovanligt tyst. Snacka om att man utvecklar förmågor som man inte trodde att man hade innan man fick barn.

Efter det fick vi en enorm energikick och fortsatte med att städa huset så nu känns det äntligen som att man kan bjuda hem folk igen.

Kan inte köra bil

2008-12-06 @ 12:28:12
Gårdagen var lite stressig och jag blir lite förvirrad när jag stressar. Jag och Marie skulle träna igår och hon fick guida mig genom Södertälje eftersom jag tappar fokus och vet inte riktigt vart jag kör. Efter träningen så åkte vi hem till Addi och Marie där de bjöd på en jättegod älggryta. Spännande att smaka för jag tror inte jag har ätit det tidigare.

Middagen var trevlig och nu när Goran var på så bra humör passade jag på att släppa en bomb, det är alltid lättare att föra fram sånt när han är på bra humör.

-När jag kom hem från träningen i tisdags råkade jag skrapa upp plåten mot en ca 30 cm hög murkant.

Bilen är precis nylackad för tidigare problem med rost och jag såg hur Goran blev helt matt och sur på mig.
Han kommenterar att jag har så dålig koll när jag kör, vilket jag vet att jag har. Som sagt det är bara att kolla på hur jag körde idag, jag är verkligen ingen bra bilförare. Plus att jag råkade repa kofångaren på våran andra bil förra onsdagen när jag skrapade bilen mot en vägg i parkeringshuset vilket han också blev sur över. Sedan körde han med sin tysta metod som han alltid gör när han blir sur vilket jag blir skitsur över.

Idag verkar surheten ha lagt sig men nu måste jag försöka se vad jag  ska göra med revan. Han tycker att vi bör lämna in bilen så att det kan fixas till snyggt medans jag tycker att det blir för dyrt. Jag skulle bara vilja fylla igen revan och lacka på något själv så att vi inte får problem med rost. Är inte så superkräsen över att det måste se snyggt ut, revan ligger ju ganska lågt ned på bildörren.

Är det någon som har några tips här?

Besök

2008-12-04 @ 22:56:05
Det har varit en japanska på besök på Gorans jobb under denna vecka. Eftersom Goran är lite bekant med den japanska kulturen :-) så har han fått ta hand om henne under någon dag och han har visat henne de analyser som de kör hos sig. De hade kommit ganska bra överens och jag skulle ju jättegärna velat bjuda hem henne till oss men vi har inte hunnit nu under denna vecka och nu under helgen skulle hon åka till Bergen för att titta på de norska fjordarna. Japanskan, som heter Michiko, har varit här i Sverige nu i över en vecka och hon saknade efter att få prata med någon annan japan så imorgon ska vi ta med henne och gå förbi och träffa min mamma på restaurangen. Hon såg jättemycket framåt att kunna få samtala med någon och min mamma tyckte också att det var kul att hon skulle komma förbi. Tyvärr så kan jag ju inte så mycket så att jag kan samtala med någon, det är vid såna här stunder som man ångrat att man inte jobbat för att behålla japanskan. Enda kruxet för morgondagen är att vi hade tänkt att gå förbi där efter kl 16 och min mamma har det superstressigt på fredagar så vi får se om det kommer att gå. En rolig sak som Michiko hade sagt att hon ville göra ,  det var att få se en älg. Det var ju en jätterolig önskan, trodde att det bara var tyskar som var intresserade av älgar. Tyvärr så ser man ju inte de så ofta, man kanske kan åka upp till skansen för där har de väl älgar. :-)

Efter besöket ska faktiskt jag och Marie gå och träna medans Lucas är på Funhouse. Schysst att kunna slå två flugor i en smäll.

Vad har ni för planer för helgen?

Längtan

2008-12-04 @ 22:38:44



Under denna vecka har barnen haft en sak i fokus på kvällarna. Deras lilla kompis Stella fyller snart år och vi bestämde oss för att vi skulle skicka ned en present till Stella som numera bor i Spanien.  I måndags började de med att börja göra iordning teckningar och paketet på den fritid som vi haft på kvällarna. Denna vecka har vi därför  under allt pysslande pratat ganska mycket om Stella och hennes bror Joshua. Ju mer vi pratat desto mer har hon fått en enorm längtan efter henne. Det har ju märkts av lite då och då tidigare. Hon har tex sparat pengar så att hon kan hälsa på henne och hon har ibland sagt att hon önskar att hon kunde få leka med henne men denna vecka har varit tuff för vår lilla sötis. Hon tycker att de varit borta länge och tycker att det är dags för de att komma hem nu :-). Lucas, han säger också att det nog är dags för de att komma hem nu :-). Några månader i deras ålder är ju som en liten evighet och de har fortfarande inte riktigt fattat att de faktiskt har ett nytt hem nu.  Vi har lovat att vi ska hälsa på de i vår/sommar men som sagt det är en lång väntan för våran lilla tjej.

Barnens aktiviteter

2008-12-04 @ 22:18:58
Tycker det är svårt att hinna med allt samtidigt som båda jobbar heltid. Funderar allvarligt på att gå ned på deltid, jag har velat jättelänge men nu är det nog dags att ta ett beslut. Man har ju rätt att göra det fram till barnen är 8 år så det blir ju isåfall bara i två år.

Idag hämtade Gorans föräldrar barnen från skolan vid kl 13.30 och de tyckte att det var superlyxigt. Vi kommer aldrig och hämtar de tidigare än kl 16 så de blir jätteglada när de kan bli hämtade tidigare. Vardagarna består av ett evigt pusslande med att försöka komma iväg från jobbet i tid och att förhandla om vem som ska hämta, lämna och sen ta med barnen på deras aktiviteter. Det är ju inte bara deras träningar som de har. De har ju sitt sociala liv också.

Imorgon tex har Lucas ett kalas på Funhouse kl 17 som han ska gå på så idag fick vi åka iväg ganska sent för att köpa en present till hans kompis och imorgon måste någon av oss måste sluta tidigare eftersom att vi inte slutar förräns vid kl 16 och vi måste hinna med att få tid att göra iordning honom innan kalaset.  Vem det blir som ska sluta tidigare ligger fortfarande under förhandling. Båda känner att vi har mycket att göra på jobbet...det blir ju en del övertid för oss nu.

På fredag har Lucas ett träningsläger som pågår från kl 9 till 12.15. Han är sen bjuden till ett annat kalas som börjar kl 11 men han vill absolut åka och gratta även fast han bara kan vara där en kort stund. Vad ska man säga, nej, det blir för stressigt. Men han tycker att det är väl inget stressigt det är ju bara.......och så har man sagt ok även denna gång.

Nästa fredag är det likadant fast för Emilia, hon har också ett kalas på Funhouse som hon ska gå på. Det är ju i och för sig roligt och tur att hon också skulle få åka dit men som sagt det är också kl 17 på en fredag.

Glugg

2008-12-04 @ 22:03:48


Goran ryckte ut Emilias sista mjölkframtand idag. Även fast det var hennes fjärde tand vart hon lite hysterisk men med ett litet ryck i tråden så föll tanden ut.

Nu går lilla fröken omkring och läspar hemma och ser fram emot att tandfen ska komma på besök.

Sköljer ni salladen?

2008-12-04 @ 21:57:53
Var inne på ICA MAXi i Södertälje vid kl 18.20 idag. Inne i affären är det någon som håller i en provsmakning av några nya smaksatta creme fraicher. Jag tar och smakar på två  minirullar gjorda av tunnbröd, creme fraiche och sallad. Den ena var smaksatt med kantarell och konjak och den andra med schallotenlök och spenap.

Supergott....

Medans jag står där och tuggar tittar jag på serveringsbänken och ser en kruksallad med plast på där man någon tagit bort brytit av salladen nästan ända ner till krukkanten. Påsen som sitter utanpå krukan ser smutsig ut och även salladen ser väldigt smutsig ut. Jag frågar han som håller i provsmakningen om han sköljt salladen innan han använde den.

Mannen tittar inte upp på mig och jag frågar igen om salladen var sköljd.
Han svarar "Nej".
"Ok", säger jag "Man bör väl skölja salladen innan man serverar".
Mannen tittar inte på mig utan börjar att packa ihop sina grejer.

Jag blir lite upprörd och pratar högt i affären till Goran och barnen" Nu har han serverat osköljd sallad til mig, nu kommer jag ju få mask" etc... Irriterad över situationen och att han var så nonchalant går jag och muttrar hela vägen till kassan. Goran tycker ju alltid att jag överreagerar över saker och han tyckte inte att jag skulle säga något om detta i kassan.

När jag sitter i bilen på vägen hem blir jag irriterad. Jag är ju jättenoga med att skölja sallad när jag är hemma.

Visst måste det tillhöra någon form av livsmedelshygienisk regel att man måste skölja sallad....eller???

Jag ringer till kundtjänst när jag sitter i bilen på vägen hem och får prata med en som heter Tomas. När jag informerar om att de serverar sallad som är smutsig så har han mage att säga till mig att salladen var nog sköljd. Återigen får jag förklara att jag såg att den var smutsig och att jag frågat mannen och att han svarat nej när jag frågat om salladen var sköljd. Tomas i kundtjänst fortsätter att flika in att den är nog sköljd iallafall. Allvarligt talat!! Varför kan man inte ta till sig lite kritik och sedan ta med sig infon och informera personalen om hur man ska handskas med livsmedel innan man serverar.

Varför kan man inte lita på att folk använder vanligt vett och etik och inte gör såna här grejer? Måste man vara orolig över hur tex restauranger behandlar maten eller att ICA packar köttfärs som man tappat på golvet?

Vad är nyckeln till ett lyckligt förhållande. Vad är defintionen på ett lyckligt förhållande

2008-12-04 @ 00:23:25
Det tipsas hit och dit från olika håll om hur ska man hålla kärleken vid liv och hur man lyckas med att ha ett långt äktenskap. De flesta tidningar har standardsvar för vad som ger ett lyckat förhållande.

Håll kärleken vid liv, var romantisk, var snälla mot varandra etc...

"In real life" så tror jag att dessa råd är svåra att följa och idealläget som man målar upp är svår att uppnå. Folk som inte har det så tror jag läser det och blir lite besvikna och tror att alla andra har det bättre. "Är det så" man ska vara för att förhållandet ska fungera:
-"Perfekt",
-röda rosor
-romatiska middagar

Finns det någon som har några tips som är lite mera anpassat till "the real life"? Alla har ju sina egna små knep som de säkert tycker är nyckeln till harmoni i ett förhållande.

Nu har jag bestämt mig att bli ganska privat och skriva ett inlägg om hur jag ser på mitt förhållande med min man och hur vi lyckats hålla ihop i över 17 år. Dessa 17 år har inte varit helt friktionsfria men i det stora hela väldigt bra. Under våra tonårsår hade vi det lite jobbigt för då var vi fortfarande lite för unga för att ha ett fast förhållande när man själv behöver växa och mogna samtidigt som man ska växa ihop i ett förhållande och det är inte alltid det lättaste när man är tonåring. Efter tonåren har vi nog haft det ganska harmoniskt och vi har inte haft så mycket allvarliga problem runt om oss heller så vi har väl levt i en liten skyddad verkstad.

Hur har vi då lyckats hålla ihop? Hur ser våran vardag ut? Eftersom man är två i ett förhållande så ser man ju saker på olika sätt så jag kommer att lista saker från vad jag tycker är viktigt och vi får se om jag längre fram kommer att kunna lägga in vad min man säger att han är viktigt om jag kan lyckas att övertala honom att blotta sig.

Här är 8 olika saker som vi har jobbat med och som jag tror mig ha kommit underfund med ha lett till att vi fortfarande håller ihop.

1. Respektera det faktum att man är två olika individer med två olika personligheter och helt olika behov.

2. Var tydlig i kommunikationen. Tankeläsning och "hon eller han borde veta" funkar inte!

Hur ska man krypa in i någon annans hjärna och känna samma saker och tycka samma saker. Återigen, alla är vi olika med olika personligheter och prioriteringar.

3. Sänk kraven. Ha inte så höga förväntningar. Ingen är perfekt. Vardagen tillhör också livet, allting är inte alltid roligt.

Man bråkar oftast på något sätt om man lever ihop. Att leva i ständig harmoni tror jag för min del inte existerar. Att inte få visa sina känslor som att kunna få vara arg eller visa att man är ledsen tror jag bara kväver en. Jag tror att också det är viktigt att inse att nedgångar, motsättningar och att vara deppig hör liksom till precis som framgång eller extrem lycka. Allting går liksom i cykler. Det som är viktigt här är ju att försöka reflektera varför är man deppig och varför tycker man att allt är skit. Är det för att jag förväntat mig något annat , är det för att jag blickar för mycket bakåt än framåt eller är det för att jag verkligen blir behandlad som skit. Vad gör jag för att försöka göra situationen bättre, ältar jag eller går jag vidare och tar tag i saker? Här är det svårt men man kan ju försöka ta lite input från någon som klarar av att vara ärlig i ens omgivning om hur de ser på det så kanske man kan få en objektiv syn på saker, blir man tex behandlad som skit, ja, då kanske man behöver tänka om och försöka göra något åt det.

4. Välj ut några viktiga saker som var och en tycker att man ska respektera och se till att komma överens om att ni ska hålla dessa saker.

Jag och min man har väldigt skiljda personligheter och bakgrund så vi har valt ut olika saker som den andra bör respektera och dessa saker som man lyft upp som extra viktiga är liksom heliga. Det är saker som man kanske inte vill att någon annan ska veta och då gäller det att man håller det privat. Det kan vara saker som man vill lyfta upp tex att "gör inte så här för då blir jag verkligen ledsen". Dessa saker är extra viktiga att respektera även fast man själv inte skulle bry sig om den andra tex gjorde så till en. Övriga små saker som man tycker att man kanske inte gillar eller tjatar om det är liksom inte lika viktigt. Det är bara bra och önskvärt om man respekterar det också men det är inte dödsallvarligt. Det är bra för en själva att inse det också och tänka till om man märker att man står och gnatar över saker som kanske egentligen är småsaker.

5. Visa uppskattning och bry dig om de små sakerna som kanske egentligen betyder något mer än kanske än en romantisk middag ute på krogen på tu man hand.

Tiden för tillfället kanske inte räcker till för såna saker eller det kanske kräver mer energi än vad det ger. Visa uppskattning genom att ge lite omtanke istället. Visa även uppskattning om du får lite omtanke. Exempel, när man fått ett samtal om att man ska köra försiktigt när det är halt ute. Vissa kan uppfatta det som gnat men jag ser det som ren omtanke och uppskattar det väldigt mycket. Ett annat exempel är när man tex är jättetrött efter att själv varit uppe med barnen på nätterna när barnen varit sjuka och man får lite omtanke genom att på morgonen höra att "sov du så tar jag barnen". Efter tre nätter kanske man är ett nervvrak och tycker att man ska fan ha mer än en ynka sovmorgon men det gäller ändå att försöka uppskatta den omtanke som den andra ger. Jag för min del kan sätta ihop en hel lång lista över små saker som jag tycker det är viktigt att visa att jag uppskattar tex när jag får värma mina kalla fötter på honom när jag kryper ned i sängen, jag själv gillar inte att värma hans fötter men han står ut med att jag skickar på mina til honom. Det är kärlek :-) Hur man sen visar uppskattningen kan vara allt från ett tack, kram eller vad som helst. Bara man visar det.

6. Använd varandras styrkor.

Återigen, alla är olika. När man har barn och man lever ihop tycker jag att det är svårt om man ska dela allting lika. Acceptera istället att ni är olika, vad är ni bra på, vad är ni mindre bra på och försök att dela upp ansvaret så istället så tror jag att man lättare kan samarbeta med varandra. Samarbete tycker jag är ett nyckelord speciellt när man är en familj.

7. Få en insikt över att man kanske inte alltid har satt upp gemensamma mål utan bara tror det.

Vem är det som egentligen satt upp målet som man försöker uppnå? Vem är det som drivit på för att resan ska bli av eller för att vi ska få vårat drömhus eller drömbröllop? Här är det lätt att man tar ett mål som man själv tycker är viktigt och den andra parten bara hänger på eller blir liksom tvingad att hänga på. Och tror man att det är ett gemensamt mål bara för att den andra parten är med på det och sen bygger man upp förväntningar efter det. Sånt brukar alltid leta till massor med tjafs och besvikelse. Även fast det inte direkt blir massor med tjafs så inser man när man ser på det på ett annat sätt att man sätter sina egna behov långt före den andras och egoismen tror jag kan ta död på en del kärlekstrådar. Jag brukar ha våra resor som mål men har insett att jag blir väldigt besviken när jag inte ser samma engagemang från min man som jag har. Vi hade ju satt upp detta som ett gemensamt mål, kan ju jag tycka, men här har jag upptäckt att det är mitt driv och vilja att resa som gjort så att vi har det som ett mål. Det är klart att han också vill ha semester men samma engagemang kan jag inte räkna med från honom och när jag pushat på att jag tycker att han bör ha samma engagemang så tror jag att egobeteendet tar liksom död på något. Så här ringer jag i en liten varningsklocka. Man vill ju inte stå där stolt över att man uppnått sina mål och sen får man stå där själv eftersom att den andra inte alls har haft samma prioriteringar.

8. Stötta varandra i ens drömmar som man har.

Även fast den andra parten har drömmar som inte kan tyckas vara rimliga är det viktigt att man känner att ens partner stöttar en. För inte över en massor med negativa tankar eller energi om den andras drömmar. Detta tror jag kan också stöta bort en från varandra om man inte känner att ens partner vill att man ska uppnå något som man själv vill genomföra. Genom att visa att man stöttar varandra så tror jag att man kommer varandra närmare.


Jag inser att mina inlägg är svårlästa och när man bara skriver ur sina tankar och inte sitter och skriver rent det som ett arbete eller leverans så kan det bli lite osammanhängande. För er som orkat läsa ändå hit måste jag säga bra jobbat.

Vad tycker ni? Har jag valt ut några grejer som ni känner igen er i? Vad tycker ni är det som är viktigast? Har ni några reflektioner i hur ni gör för att hålla kärleken och förhållandet vid liv eller har ni några saker som ni vet kanske kan vara riktiga kärleksdödare?

Ny Zoolander

2008-12-02 @ 22:48:55


Ben Stiller ska göra en ny Zoolander. Nice.
"Blue Steel" har etsat sig fast i mitt minne :-)
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article3904058.ab

Smärta

2008-12-02 @ 22:33:41
Har en sån sjuk smärta i ben och skinkor :-) Åkte till gymet och försökte springa och stretcha bort det.
Får se imorgon om smärtan har försvunnit. Om det har det så är det isåfall en mirakelkur som jag ska marknadsföra hårt.
Om den är kvar så tar jag gärna emot tips om hur man på snabbaste sätt ska få bort en enorm träningsvärk. Har ni några schyssta knep?

Ny design

2008-12-02 @ 22:29:42
Läste i Ny teknik att vinnande design i The Nordic Aluminum Package Design Award i år var



Vilken smart grej. Varför kom inte jag på detta?? :-)

Andra priset var sill i en ölburksliknande förpackning.

Regeringspartiet har nu lösts upp

2008-12-02 @ 22:15:07
Konstitutionsdomstolen har sagt sitt och regeringspartiet i Thailand har nu lösts upp. Demonstrationerna ska avslutas men det känns fortfarande inte helt ok för oss att ta beslutet att vi ska åka dit. Ingen annan verkar vara orolig eftersom att resorna fortfarande säljer som smör i solsken och det verkar inte vara några som avbokat sina bokade resor. Jag däremot kommer fortfarande att bevaka nyheterna tills dess att man får se att en ny regering är tillsatt och man får lite mera känsla för att det finns ett lugn i landet. Det är ju ganska många som inte verkar vara så nöjda med det beslut som är taget.



Skakande ben

2008-12-01 @ 20:34:21
Tog och gympade på lunchen idag. Gick på ett body pump pass tillsammans med Sussi. Ohhhhh, jag är så himla otränad. Efter träningen gick inte benen att styra, speciellt inte när jag gick i trapporna. Benen gungade och skakade okontrollerat och det dröjde till kl 15 innan jag kände att jag hade hunnit gå av all mjölksyra i benen. Men det är skönt när det gör lite ont så detta ska jag absolut fortsätta med. Ska försöka klämma in och gå på ett afrodans pass på lunchen imorgon och kanske något ytterligare pass eller gymande under veckan.

Funderar på att skaffa hem något träningsredskap hem och har tittat lite på TV shop. Det finns ju en del grejer som ser roliga ut att köra när man liksom bara har en softarkväll hemma. Är det någon som har någon bra grej att rekommendera :-)

Oroligt i Thailand

2008-12-01 @ 00:04:19
Eftersom vi har bokat en resa till Thailand i januari följer vi nu nyheterna slaviskt eftersom vi är oroliga och vet inte om vi överhuvudtaget bör åka dit. Denna vecka får vi se hur situationen kommer att se ut efter att ett rättsfall ska avslutas på tisdag som kan innebära att det styrande partiet upplöses på grund av bedrägeri och på torsdag kväll, på sin födelsedag, ska kungen hålla ett tal till nationen.