Influensa oro

2009-04-29 @ 23:50:01
Blir lite uppskrämd över upptrappningen till fas 5 varning på den 6 gradiga skalan för den nya influensan. Kan ju tycka att de borde infört någon form av spärr eller restriktion direkt när man fastställt att det var ett nytt virus. Det verkar sprida sig rätt så fort och jag som redan är så nojig tycker ju att sånt här är jättejobbigt. Ska ju sitta på olika flygplatser och tågstationer och annat om ca 2 månader när vi ska åka till Budapest och Belgrad och det känns inte så roligt.

Bekräftade fall finns nu i Mexico, USA, Spanien, Tyskland, Storbrittanien, Nya Zeeland, Österrike och Israel.
Är det någon mer som nojjar??? Jag kommer iallafall att följa rekommendationerna med extra handhygien, får börja packa med mig våtservetter för händerna även när jag är själv. Annars brukar jag bara ha det med mig när jag har ungarna med mig.
,

Bajshumor.

2009-04-28 @ 23:26:23
Lilla Emilia kom hem från skolan igår och berättade att hon och hennes kompisar pratat om prutt och bajssaker. Hon blir lite ledsen medans hon pratar och säger att hon sagt något fast hon inte riktigt vet om att det är sant och att vi kanske blir arga på henne. Gråtande och snyftande berättar hon att de andra kompisarna berättat om hur högt deras pappor pruttar och att den enas pappa pruttade högre än den andra. Sen säger hon att hon sagt till sina tjejkompisar att "Min pappa har bajsat så mycket så att han bajsat sönder toaletten och att det var därför vi var tvungna att köpa och installera en ny toastol". Buhuuuu. Förlåt.....Jag borde inte sagt det för jag vet inte om det är sant..............

Goran och jag vred oss av skratt. Jag kan inte ens komma ihåg när jag sist skrattat så mycket. Mitt i vårat skrattande frågor hon mellan sina snyftningar om det var sant och vi svarar. "Nää, Emilia. Vi bytte den för att den var gammal och den läckte vatten och det gick inte att spola"

Vad ska man säga...........:-)



Ny länk

2009-04-28 @ 23:11:18
Har lagt upp en ny länk på min blogg, "Vimmelmamman".
 http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/

Har blivit så berörd av att läsa hennes blogg. Jag håller tummarna för att det ska gå bra för henne och när jag läser så får jag en påminnelse över att jag ska vara glad över att vi är friska och mår bra. Jag har fått en nytändning och ska alltid försöka tänka positivt och framför allt ta vara på den tid som jag har med min familj och mina vänner  :-)

"Carpe diem"

Hey there

2009-04-28 @ 22:53:11
Hallå alla glada!! Hur är läget??

Har inte haft ett uppehåll pga av att jag kom iväg med något flyg till Malaga:-) utan här har det varit fullt upp hemma. Solen skiner och vi har varit busy, busy.

Datorn håller på att dö och vi kör lite mun mot mun här och det känns som att den är inne på sin sista suck. Men så fort den har sina bra stunder kommer jag att gå in och uppdatera bloggen. Har massor att skriva om  för nu var det ju ett tag sen jag var inne..................

Datarock

2009-04-28 @ 22:47:51
Känner ni igen någon i videon??



Akira är den som är som till en början står längst bak till höger och sen kör själv (3 st av honom).
Visst är det nice :-)

 

Sista minuten till Malaga??

2009-04-07 @ 23:41:13
Fick faktiskt våra skattebesked idag och det ser ljust ut för oss för i år får vi äntligen tillbaka lite på skatten. Vi har tidigare haft en jämkning som inte varit riktigt aktuell så kvarskatten har kommit som en liten överraskning för oss varje år. I år får vi tillbaka lite pengar och genast börjar ju reseplanerna och snurra i skallen.

In på flygvaruhuset, kanppar in Stockholm - Malaga....... WHAT, flygpriser på 37000 kr och uppåt  för hela familjen. ALLVARLIGT!!
In på Norwegian, biljetterna ligger runt 3ooo/pers över påsken men det går inte att ta sig hem...Via Alicante då...likadant här, det går inte att ta sig hem efter helgen.  Kristi himmelfärdshelgen då...hmmmm... 12000 kr för hela familjen.....det känns fortfarande lite saftigt. Vi är ju vana vid att boka flygpriser som ligger betydligt lägre i pris. Det är hårda tider nu. Kronan går dåligt och flygbolagen vill ha in pengar.

Läste att SAS endast fyllde ut ca 65 % av sina platser. Man kanske kan ringa till de direkt och fråga hur mycket deras biljetterna kostar om man åker på torsdag som en riktig sista minuten biljett. Är det någon som gjort det???

Börjar kolla på eventuella mellanlandningar och om det går att flyga mellan Stockholm, London, Malaga eller varför inte Stockholm, Berlin, Malaga.................... Hur jag än vrider och vänder på det blir det dyrt. In på Ryanair, kolla flyg till Alicante, där är det lite schysstare priser. 5400 kr för oss allihopa från tors 21 maj till tos 26 maj. Ohhhhh....Måste prata med Goran och kolla med skolan. Har vi otur får vi inte ta ledigt för Lucas eftersom att vi var på semester efter jul samt att han haft några sjukdagar nu på våren. Man kan ju alltid fråga :-) Undrar hur transfern är mellan Alicante och Malaga och hur många timmar det skulle ta. Måste fortsätta kolla.

Har ni några tips på vart man kan hitta schyssta priser på olika rutter där målet är att ta sig mellan Stockholm, Malaga och hem på???? Vill åka antingen nu över påsk eller över kristi himmelfjärdshelgen. (Har ju i och för sig inte kollat om våra vänner som vi vill besöka vill ha oss där över påsk men man kan ju alltid chansa :-)
, ,

Jogging runda

2009-04-06 @ 19:45:57
Har varit ute och sprungit medans barnen cyklade och sparkcyklade med mig. Vilken otrolig känsla av att få komma ut och röra på sig. Detta måste jag försöka få upp som en rutin och jag ska försöka göra detta så ofta jag kan.

Har ni några motionsknep som är enkla?
Ni som har barn, har ni något som som ni brukar göra tillsammans med barnen och där ni har det som en form av träning??

Hotta till sig

2009-04-06 @ 19:41:54
Måste hotta upp mig. Får höra av Emilia att Goran är mycket snyggare än jag. Han är minsann ett modelejon och det är inte jag. ALLVARLIGT. Ska man behöva höra sånt från sin 6 åring!!

Jag kollar mig själv i spegeln och inser att jag kanske skulle börja ta och bry mig lite och inte bara variera mellan typ 5 olika plagg. Jag har färgat håret blåsvart och jag känner mig supernöjd över det. Nu gäller det bara att jag ska se vad jag kan gräva fram ur garderoben och se om jag kan hotta till mig lite. Jag tror att jag har en del roligt som bara blivit liggande jättelänge eftersom att jag inte orkat bry mig.  Jag tror att jag kommer att lyfta ett snäpp i humöret efter att jag fräschat upp mig lite :-)

Vad tycker ni, brukar inte ni också få en kick av att tex färga häret eller sätta på er lite nya plagg??

Ledsen över att folk är så kalla

2009-04-05 @ 23:39:00
Var ute vid tippen i lördags och när jag åkte hem och nästan var framme vid Statoilmacken såg jag att det var en äldre herre som stod lutad mot en lyktstolpe och såg inte ut att må så bra. Jag fortsatte köra lite sakta med bilen och såg då att han hade en kasse med nyinhandlad mat på marken. Eftersom att det var sånt underbart väder så var det jättemycket folk som var ute och promenerade men jag såg i backspegeln att de som gick förbi honom inte ens tittade på honom och det verkade som att de inte ens märkte att han stod där. Jag fortsatt att köra bilen några hundra meter bort så att jag kunde vända bilen och när jag kom tillbaka såg jag att alla fortfarande bara gick förbi honom.

Jag stannade bilen strax framför honom, satte på varningsblinkers och öppnade dörren och frågade om han behövde hjälp. Han försökt lyfta huvudet men kunde inte det men han kunde iallafall svara mig och han sa att han behövde hjälp.
När jag går fram till honom och börjar prata med honom går det förbi säkert ca 7 personer totalt och alla de bara låtsas om som att inget hänt och går bara förbi och de tittar inte ens på oss. Jag frågar honom hur han mår och och när jag står nära honom och försöker stötta honom känner jag att han luktar ganska kraftigt av sprit. Jag frågar honom vart han bor och det visar sig att han bara bor ca 50 meter bort men eftersom han är så ostabil och tung så kan jag inte hjälpa honom någonstans. Jag börjar istället fråga honom hur han mår och om han har några sjukdomar och det visar sig att han är sockersjuk, har Parkinsons och har hepatit C.

Jag får inte riktigt fram om han ramlat eller om han bara är full men jag känner att det ändå är något som inte är ok med honom.  Hans ena arm och hand var helt uppsvullen och han kunde inte röra sina fingrar. Han börjar svamla flera gånger om att han inte finns, och att han bara är luft. Säkert beror det på att han känt att han behöver hjälp men att ingen brydde sig bara för att han är en "alkis". Jag blir så ledsen och börjar tappa tron på mänskligheten. Det hade säkert under den tiden från det att jag såg honom gått förbi över 20 personer och ingen tittar ens på honom.

Jag ringer 112 och ber om hjälp och då äntligen kommer det fram en kvinna som erbjuder sin hjälp. Hon pratar med honom medans jag pratar med sjuksköterskan i telefonen. Denna kvinna som kommer fram verkade säkert jobba med människor för hon var så himla bra med att fråga honom ytterligare frågor om hur han mår. Medans vi står och väntar på ambulansen kommer det fram en till bil som stannar för att hjälpa till. Det var en familj i våran ålder och som hade tre ganska små barn i bilen. Supergulliga var de. De kände tydligen igen honom för de bodde ganska nära honom. Ytterligare en av Emilias fröknar ser oss och kommer också fram för att se om vi behöver hjälp. Nu började man äntligen få upp hoppet om mänskligheten igen.

Det kändes ganska skrämmande ett tag av att se hur verkligheten egentligen ser ut. Jag lever ju i en lite skyddat omgivning där man man har sin familj och vänner som ställer upp och där jag i mitt huvud tänker att det är självklart att man åtminstonde kan ta sig tid för att ringa in ett samtal till 112. Jag kan förstå om man är rädd för sjukdomar etc eftersom att jag nog har den största bacillskräcken av alla. När jag kom hem sen så bytte jag alla mina kläder, tvättade min telefon och allt jag tagit på eftersom att jag kände att jag inte riktigt visste vad det var som gjort honom så dålig. Framöver så kommer jag nog börja ha plasthandskar i bilen för jag är verkligen supernojjig och var det hela kvällen eftersom jag hade fått små skärsår på händerna efter att jag varit på tippen och tänkt att nu kanske jag har fått något skit. Ambulanspersonalen använde ju handskar men det gjorde ju inte jag.  Men hur som helst, även fast man är nojjig så kan man ju åtminstonde fråga hur han mår och sen ringa ett samtal. Som tur var så fick jag iallfall en bekräftelse att alla inte skiter i andra utan som sagt det var några som var jättegulliga som stannade för att hjälpa.

Läget var iallafall nu under kontroll och vi hade en ganska trevlig pratstund ute i solskenet. Han fick sitta på marken och hade mina ben som ryggstöd och efter ca 20 minuter kom ambulansen för att plocka upp honom. Han tackade mig så mycket och ville veta vart jag bodde så att han kunde skicka mig en dagens ros men jag sa att det var inget viktigt utan det som var viktigt var att han skulle må bra igen.   Jag får hålla tummarna över att han mår bättre idag...

Vilken underbar helg vi haft

2009-04-05 @ 22:59:23
På fredagen så var vi över hos Gorans föräldrar som hade haft barnen under dagen. Lucas hade fortfarande feber under natten så han fick stanna hemma en dag till. Vi vart bjudna på lite middag och satt sen ute i solen och bara njöt av den värme som fanns i luften. På kvällen sen kom syrran och hennes son förbi och vi bänkade oss framför Talang 09. Vi kommer nog att slaviskt följa den serien denna säsong. Även brorsan med familj kom också över och vi tillbringade kvällen med att titta på tv och diskutera olika saker. Det vart en sen fredagskväll för oss så vi var ganska sena med att gå upp på lördagen och kom inte upp ur sängen förräns vid 10.30. När vi klev upp så såg vi sen att det var strålande sol så vi vart ganska stressade och försökte komma ut i solen så fort som möjligt. Man vill ju inte missa såna här tillfällen. 

Vi fick en sån enorm energikick utav att den var 15 grader ute så vi började med att röja ur massor ur förråden som jag sen körde till tippen. Det är helt otroligt va mycket skräp vi hade samlat på oss under våra 8 år i huset.  Borta på tippen verkade det som att alla andra också hade fått för sig att vårstäda för det var verkligen hur mycket folk som helst där.

Lördagen fortsatte sen med massor med arbete hemma medans ungarna var ute och lekte och det är så skönt när man verkligen känner att man gjort något vettigt. Och även fast vi jobbade så hade vi till och med massor med energi över för att leka med ungarna samt grilla. BBQ säsongen har nu startat!!!! Det var så ljuvligt gott!! Lördagskvällen avslutades sen med lite fika och tv-tittande hemma hos brorsan.

Söndags morgonen startade med lite slappande och jag fixade lite pannkakor till barnen. Sen fortsatte vi med att röja lite hemma och leka. Goran kom hem lagom från repet  till våran bandymatch så vi körde en match ute med hela familjen.  Det är så kul nu när barnen är lite större för vi måste börja kämpa litegrann nu när vi spelar så det är perfekt för oss att både få tid att leka med barnen samt få lite motion.

På eftermiddagen så mötte vi upp Gorans brorsa och familj ute i Järna för att titta på deras nya blivande hus som var sååå snyggt. Man blir så himla avundsjuk och nu är vi också bra sugna på att flytta och hitta något som är mycket nyare och fräschare!! Men det lär nog dröja, för att kunna köpa något nytt måste man ju sälja sitt och då innebär det att man måste ha fixat huset först och där är vi ju inte riktigt ännu :-).

På kvällen sen så fick Emilia inviga sin nya cykel och vi var ute och cyklade tills det var dags för middag framför Wipeout. En perfekt avslutning på en underbar helg. Här hade jag verkligen velat sätta upp ett kort på Emilia på sin cykel för hon var verkligen superglad över sin cykel men det verkar som att vi städat bort våran USB kabel så nu kan jag inte ladda över några kort från kameran. Vi hade tydligen hittat en egen struktur i röran och vi hittar inte tillbaka till den logik för den struktur som vi nu har satt upp i våra lådor :-)

Imorgon och på torsdag är jag ledig för att barnen har påsklov i skolan. Imorgon ska jag åka ut til Eskilstuna för att först besiktiga bilen. Om det är fint väder så tror jag att vi tar en vända på Eskilstuna zoo. Håller tummarna för att det blir fint väder imorgon igen.

Hoppas att ni alla haft det bra i helgen också och fått njuta av det underbara vädret. Vad ska ni göra under påsken? Ledig?? Hemma?? Påskmiddag??

Årets smarta sak

2009-04-01 @ 23:02:43
Såg att Zlideon fått pris som årets smarta sak. Ytterligare en sak som man själv borde ha kommit på för länge sen :-).
Verkar superbra och kommer nog att rädda en del jackor som barnen har.





//www.zipclipsolutions.com/page.asp?p=3//www.zipclipsolutions.com/page.asp?p=3


,