Höstvärme

2010-09-22 @ 17:26:18
Skönt att man fortfarande kan vara ute utan att behöva frysa. Solen skiner och det är ca 13 grader ute.

Lite kantareller och kopparorm hittade vi när vi var ute.
 


Idag körde vi lite brännboll ute på fältet och det var superkul.



Känner mig befriad

2010-09-21 @ 08:51:29
Fick nu äntligen mitt tjänstgöringsbetyg från jobbet. Jag som har ett sånt kontrollbehov har ju varit lite orolig över vad det ska stå i det och nu när jag fått det känns det så himla skönt. Jag fick ett superbra betyg och jag är verkligen superglad, nästan rörd över vad som står i det.

Nu känns det som att det sista steget är taget och att jag äntligen är befriad och kan göra vad jag vill med mitt liv, det finns ingenting som kan stoppa mig längre :-)


Dag 9

2010-09-21 @ 08:46:22

Efter ca en veckas träning på crosstrainern, snittat ca 40 min per dag, och lite andra små aktiviteter så har vågen inte visat några större skillnad i vikt. 

Kollade midjemåtet men glömde skriva upp det. Dag 1 90 cm, då är det mätt strax nedanför naveln där, iallfall mitt, måttet är som störst.

Dag 9 midjemått 88 cm, vikt 68.5 kg. 

Har ju märkt att så fort jag gör av med lite energi så känns det som att kroppen behöver mera mat och jag som inte klarar av att gå omrking att vara hungrig försöker ju självklart kompensera det och trycker i mig mer mat. Det ska även gärna vara kolhydrater för det är typ min basföda. Jag brukar i regel pendla mellan 68 - 2 och +4 kg om man kollar över hela året. Under vintern når man toppvikten och under sommaren ligger man på min. 

Med hjälp av regelbunden motion/aktivitet så ska jag nu försöka få ned vikten under 66 kg, målet är väl att man inte ska ha massor med onödigt späck överallt utan att man ska känna sig hälsosam och lite slimmad och gärna så likt kroppsmässigt som innan jag födde barn.

Banta finns inte med i min värld men jag tror verkligen att detta kommer att funka bara jag ökar min energiförbrukning och inte försöker kompensera det genom att äta mer utan att fortsätta med samma kosthållning som jag har nu.

Vad tror ni, är det banta och byta diet som gäller typ börja med GI, low fat, high fat, vegetariskt etc eller borde det inte räcka med att öka aktivitetsnivån?

 

Reboot

2010-09-19 @ 22:27:02
Var på yoga idag och kroppen fick en liten omstart. Herregud!! Vissa muskler verkar som att dom varit inaktiva i 20 år och att dom helt och hållet gett upp hoppet om att dom ska få vara med i livet någe mer.

Det var jättekul!! Nu återstår det att se hur mycket det kommer att kosta att fortsätta köra, alternativet är att köra på jobbet på fredagmornarna samt framför min WiiFIT. Yogan på WiiFIT hade jag faktiskt glömt bort.

Min yogapartner Jeanette var tyvärr sjuk men jag fick med mig svägerskan Therese på Yogan och det var superkul att få hitta på något roligt med henne. Vi träffas ju nästan dagligen med alla kidsen men vi brukar nästan aldrig hitta på något bara vi och det var verkligen skitkul:-)

Är det någon som har en bra yogavideo att rekommendera?? Det kan ju också vara ett alternativ för då kan man ju köra när man vill.

Helgerna blir lite hektiska

2010-09-19 @ 01:20:45

Tror att jag bokar in lite för mycket grejer under helgerna.
I fredags hade vi fullt hus hemma. Middag med Marie och familj samt brorsan med familj. Hade hållt på att laga mat hela dagen och som tur var fick jag även hjälp from Goran och barnen samt även från gästerna. Det var supertrevligt och som vanligt så äter man alldeles för mycket så att man knappt kan röra sig.

Musselsoppa vart det idag igen :-) Ny favorit.



Addi hade med sig massor med kantareller som han stekte upp och som vi hade som garnering på soppan. mmm.


Ägnade ju hela eftermiddagen till att göra gyoza. Det är små dumplings som man ska vika, steka och ångkoka så det tar lite tid att göra men det är verkligen supergott. 

Bilden är tagen från www.hittarecept.se då jag glömt att ta kort på våra fina kreationer.  

Lördagen ägnades åt lite shopping, se min snygga väska på bilden nedan :-)



Fikade en snabbfika med Therese och kollade sen på en film tillsammans med barnen, Clash of the Titans. Helt ok familjefilm. Senare på kvällen vart det ett spontanbesök från Ragge med familj. Snackade, lyssnade på lite musik, kollade på youtube och kollade sen på en till film, Hierro. Den var faktiskt ganska bra. De spanska filmerna brukar ju vara ganska bra. Den här var enkel men gripande, lite obehaglig thriller.

Imorgon väntar en schysst sovmorgon, röstning, besök hos Jeanette och sen ska vi tjejer gå och Yoga lite och det ska bli superroligt. Som sagt fullt ös hela helgen och jag tror att vi måste börja varva ned lite. Maken min är helt slutkörd och däckade i soffan så fort gästerna gick både under fredagen och lördagen. Tror att han vill ha lite egen tid hemma där han bara kan softa och inte behöva hålla på att plocka och bara sitta i sina mysbrallor och powernapa i soffan. Ska försöka se till att han får lite egen tid under veckan så att han inte tröttnar på alla mina påhitt :-)

Smile:-)

2010-09-18 @ 13:09:18

Leendeterapin fungerar.

Fick ett tips av Jeanette att hon läst att man kan sätta en penna över mungiporna och bita ihop för att tvinga fram ett leende på morgonen.  När man gör det så sätter det igång några signalsubstanser så att man börjar le på riktigt och man känner sig gladare. Har inte provat det där med pennan men jag har börjat med att le det första jag gör på morgonen och det verkar som att det hjälper.

Har försökt med lite fler saker för att försöka bli lite mer harmonisk.
Jag har satt upp en skärmsläckare med foton som vi tagit under dom senaste 2 åren. Varje gång den går igång och jag ser på alla bilderna och kommer ihåg allt roligt som vi gjort med familj och vänner så ler jag och glädjen sitter i under en lång stund.

Att inte stressa efter schema/tider och att exempelvis kunna sitta och lyssna på barnen utan att jag önskat att dom kunde komma till poängen lite snabbare är så oerhört skönt. Deras små utsagor om vad som hänt på skolan och allt roligt som dom varit med om på dagen gör så att man ler när man ser hur glada och entusiastiska dom är.

Har tagit lite tid till att bara fjanta mig genom att hålla på med olika appar som faktiskt är jätteroliga. Har fixat roliga fotoappar till mobilen och gjorde ett roligt klipp med en fuldans (efter att jag skrattat en lång stund till systersonens klipp på FB).

http://fuldans.se/?v=eafwmtrnbi

Försökt att laga god och rolig mat och inte bara så snabbt som möjligt. Jag har ju massor med recept och ett system för att kunna göra nyttig och god mat på 30 min. Jag har ett så stort underlag så att jag skulle kunna göra en egen kokbok men glädjen i att laga mat har ju helt försvunnit när huvudmålet bara är att allt ska vara klart på 30 min. Denna vecka har jag ägnat mig åt att laga mat som tar tid och som behöver smakas av och tillagas med kärlek och som inte kanske är så supernyttig. Nu känns det roligt att laga mat och det är också roligt att det har uppskattats jättemycket av Goran och barnen.

Spotify är igång nästan hela tiden när jag är hemma själv. Jag har betat igenom topplistorna, en del kompisars spellistor och en del gamla godingar. Det är ju helt otroligt hur mycket energi man får från musik och att kunna "shake:ca" lite till det.

Crosstrainern används flitigt av oss alla. Orkar inte köra riktigt hårt på den ännu men jag kör ca 40 min varje dag och det ger massor med positiv energi.

Alla dessa saker gör så att allt blir så mycket roligare och jag känner mig mycket gladare och faktiskt yngre :-)

Har fortfarande en del grejer att jobba vidare med. En sak är att inte vara så strikt mot barnen eller psyka ur när dom inte lyssnar eller inte uppfyller mina förväntningar på hur saker och ting ska vara. 
En av dom värsta saker som jag vet det är när dom bråkar med varandra eller säger emot mig. Det är helt oacceptabelt och det fungerar i regel ganska bra förutom när det kommer folk hem, då börjar det bli tjafs och dramor speciellt mellan Lucas och Emilia som jag går i taket för. 
En annan sak det är om dom blir enkelriktade och börja fixera sig vid något och tjafsa eller gnälla istället för att vara flexibla. Exempel här är om dom vill sitta på någon specifik plats, vill ha på sig något specifikt plagg etc. Det är något som jag bara inte klarar av och börjar ha diskussioner som "är detta verkligen viktigt, NEJ!! det är det inte"

Jag måste försöka påminna mig hela tiden om att barnen är jättesnälla, omtänksamma, så supersnälla mot alla småbarn, duktiga i skolan, har hand om sina kaniner, tycker det är roligt att prova på nya saker etc etc.  Pratade med Emilias fröken och hon sa att hon var så snäll och duktig och att hon är lite otålig då det går lite långsamt i klassen nu i början på terminen och jag kände direkt att jag tittade och blängde lite på Emilia. Fröken såg min reaktion och pratade snällt med mig och sa att "hon är ju  bara 8 och detta är sånt som dom kommer att jobba med i skolan".

Ja, hon är ju bara 8. Jag har ju satt så otroligt sjuka krav på att hon ska ha självdisciplin och kontroll över sina känslor och undrat varför hon inte är lika lugn som sin bror. Han har ju också sina sidor men han är otroligt lugn. Jämför man men hennes jämnåriga kompisar som gråter, gnäller, skriker, bråkar, och har attityd och har sig så känner jag att jag måste släppa kraven på henne. Måste försöka jobba bort imagen om att det är mig föräldrarna använder sig av som hot när barnen inte lyssnar. Även fast man kan skratta åt det som en kul grej är det ju ganska hemskt. Jag som egentligen älskar barn och faktiskt ägnar all min tid åt dom ska ju inte behöva ha kompisar som typ är rädda för mig. Barn är ju barn och det är ju deras små egenheter och att dom inte är så inrutade som just gör dom så härliga.

Puh, vilket jobbigt inlägg. Men det viktigaste av detta är att det ger effekt när man jobbar på att vara glad och att man ska njuta av livet istället för att ruta in allt i tider, krav och förväntningar på hur saker ska vara.

Har ni några egna tips på saker som kan göra en glad eller funderingar så skriv gärna dom.

Dag 1

2010-09-13 @ 09:29:51
Längd 172.5 cm
Vikt 69,0 kg (ojojoj, det märks att man gottat de sista veckorna!!! Har nog legat på ca 66-67 under hela sommaren)
Midjemått (hittar inte måttbandet, återkommer när barnen visar vart dom lagt det)
Vilopuls 60 bpm. Om jag minns rätt så tror jag att jag hade en vilopuls på typ 40 eller 45 när jag elittränade.

Om man har en vilopuls på 50 eller mindre så sägs det att man är i väldigt bra shape.
En vilopuls mellan 50 och 60 är ganska ok också och visar att man är vältränad.
En vilopuls mellan 60 - 100 är normalt men 75 är snittet för kvinnor.
Uppgifter tagna från senaste CosmoHälsa.

Vad har ni för vilopuls? (Ta den direkt på morgonen när ni vaknar)

Nu börjar träningen :-)


Sammanfattning av denna helg, idol, film, myshelg, fylla, bio, shopping

2010-09-12 @ 22:56:33
En helg fullt med lite allt möjligt.

I fredags vart det skateparken och sen Idol och filmkväll hemma hos brorsan. Vi kollade på The invention of lying. Filmen får en 2:a av 5 från mig. Den hade sina ljusa stunder och storyn tycker jag var bra men den höll inte riktigt.

Lördagen bjöd på lite mys med familjen, en härlig långpromenad med Emilia och sen en gårdsfest med grannarna. Vi hade supertrevligt och barnen hade även jättekul när dom fick va ute till sent på natten och leka.

Söndagen inleddes med en rejäl sovmorgon, nice :-) På em åkte vi upp till Heron och kollade på Toystory 3 tillsammans med svågern och hans minisar och även kusinen Zakk följde med.  Minisarna hade biopremiär och dom var sååå duktiga. Toy story är ju lite av min favorit då 1:an var barnens favoritfilm när de var pyttesmå. Som vanligt får jag sitta och hålla mig för att gråta, tror att jag har problem med mina hormoner eller nåt :-). Vi hann även med lite shopping, middag ute och åka en sväng till brorsan för en snabbfika innan vi åkte hem.

Nu har vi precis monterat färdigt min crosstrainer, ätit lite kvällsnudlar, kollat på VM finalen i basket och helgen är nu slut!!!!!

God natt. See ya tomorrow!

Jippie

2010-09-12 @ 22:40:50

Äntligen har jag köpt en crosstrainer.
Får se om jag kommer att lyckas vrida tillbaka klockan och föryngra mig lite :-)

Ska väga mig och ta lite mått så får jag se vad resultatet blir efter första veckan. Ska även kolla tim och min så får vi hålla tummarna att det ger något.

Exploderar av energi

2010-09-10 @ 12:31:57
Att äntligen ha tid till att arbeta med sin affärside har lett till att det känns som att jag exploderar av energi. Helt sjukt!!! Jag har släppt alla planer som jag skulle haft för fredagen och vi får se hur det blir med resten av helgen. Det känns som att jag vill att allt ska bli klart, NU!!! Har jobbat lite med att ändra inriktning på ursprungsiden och nu känns det helt rätt. Tror att detta ligger helt rätt i tiden.

Tur att man har syrran där man kan få diskutera detaljerna med. Hennes erfarenheter och ideer är guld värda. Får se om jag kan haffa brorsan ikväll och se om jag kan bolla lite med honom. En större idespruta än honom får man nog leta efter!! Detta tror jag kommer att bli grymt.

Måste fortsätta jobba och försöka få klart hela konceptet under nästa vecka. Det är lite svårt att hålla sig på steg 1 när mina naturliga starka sidor som handlar om exempelvis riskanalyser kommer in. Jag måste vänta med att gå in och titta på vilka hot som finns och som man måste isåfall jobba bort och bara fokusera på detta nu.

Shopping

2010-09-10 @ 09:16:20

Jag håller tummarna för att jag ska kunna få tag på en crosstrainer till bra pris och att jag får hem den idag.

Här är en som jag sett på Stadium. En vit kan man väl ha i vardagsrummet??
 

Är jag en hycklare??

2010-09-09 @ 22:40:37
Idag satt vi vid matbordet och diskuterade valet. Vi gick igenom vilka partier som finns, hur deras "märken" ser ut och hade allmänna diskussioner om det demokratiska samhället. Lucas håller på att jobbar en del med det i skolan och Emilias klass har precis börjat prata lite lätt om demokrati. Lucas började berätta om deras grupparbete där varje grupp är ett parti och där dom skulle diskutera lite samhällsfrågor. Han ville driva frågorna om att Euro borde ersätta kronor för då får man hålla på och räkna om valutan(han älskar matte). Han tyckte även att det viktigaste är att man borde satsa pengar på forskning så att inte den där kometen kommer förstöra jorden om 172 år (något som jag läst för dom från typ illustrerad vetenskap, detta ångrar jag stort för nu tror han att världen snart ska gå under). Efter att ha lyssnat en stund på barnen började jag berätta om mina egna åsikter och om vad jag tycker om alla valfrågor och löften som partierna lyfter fram.

Jag tycker inte att man bara ska gå in och sänka skatterna (förutom för pensionärerna) utan att vi ska börja med att försöka använda pengarna på rätt sätt. Använder man pengarna på rätt sätt kan man sen, efter att ha fått ordning på allt, få ett överskott. Med hjälp av det överskottet kan man sen sänka skatten. Vi ska satsa på att försöka ta hand om vårt folk så bra som det går. Inga mera nedskärningar där man går in och tittar på siffror på ett papper och bara tar bort poster och tror att allt ska bli bra tills dessa att det gått så långt att det blir någon katastrof någonstans med oskyldiga människor som drabbats. Jag berättade om dom nedskärningar som görs på skolorna på bekostnad av elevernas trygghet och utveckling, nedskärningar på ålderdomshem där gamlingar sitter inlåsta efter att personalen gått hem eller knappt får någon mat, psykpatienter som inte får någon vård, sjuka människor som blir utförsäkrade fast dom har cancer. Allt detta för att det är någon som styr i pengarna inte har rätt information om vad pengarna behövs till eller hur avsaknaden av pengar påverkar.

Varje "enhet" skulle drivas som ett företag där man försöker jobba målorienterat och resurssnålt. Man bör ta kunskap och ideer för förbättringar från dom som är anställda i dessa enheter och då tror jag att man kan hitta stora möjligheter till att göra stora förbättringar utan att man ska behöva förbruka mer pengar. Jobba Lean.

Se till att att man har koll på sina utgifter, jag kommer exempelvis ihåg debatten som fanns för några år sen när man beställt virvlat vatten i små vialer för 100000 kr till personer i riksdagen då någon påstått att det skulle ta bort strålningen från skärmarna och att man skulle må så mycket bättre. Sånt får man bara inte lägga pengarna på när det i en kommun exempelvis inte har tillräckligt med resurser för att kunna ta hand om skolelever med specialbehov. Det har funnits myndigheter som man knappt ens vet vad dom ska göra. Jag fortsatte och mala på om all slöseri som finns överallt på grund av att det saknas struktur, uppföljning om målstyrning.

Jag tog in exempel från skolan där elever kastar mat i mängder efter varje lunch och hur man skulle kunna lösa ett sånt problem genom att låta personalen i skolan komma med ideer om hur man skulle kunna minska det eller om man skulle ta in ideer från alla elever på en skola så måste kanske 20 ideer vara användbara verkligen ge resultat. Till slut kanske man får medvetna ungdomar (och även föräldrar) och ser till att man inte förbrukar mer än det som behövs. Eleverna kanske ska få det redovisat på små tavlor med antal kg som dom lyckats minska sitt slöseri. När man väl uppnår målet kanske dom kan få någon belöning om dom uppfyller sina mål.  

Jag blir så oerhört känslosam och exalterad när jag diskuterar dessa frågor så till slut avbröt Lucas mig och sa, "Varför blir inte du politiker". "Du har ju sagt att en person kan göra skillnad (kommer från tidigare samtal som vi haft)" "Du skulle ju kunna göra så att gamla människor inte behöver vara utan mat. Du skulle ju kunna se till att man inte kastar mat i skolan"

Frågan skar rakt in i hjärtat. Varför är inte jag politiskt engagerad eller varför söker/eller "skapar" jag inte ett jobb där man kan få arbeta med något sånt. Jag bara sitter och tycker och gör inget annat än diskuterar och försöker rösta på det som mest passar mig själv eller på det parti som känns som att de har mest kompetenta politiker och då är det ju endast dom politiker som är i toppen och som man känner till. Jag läser nyheterna följer några debatter och tar lite tester på nätet om vilket parti som skulle passa bäst. Jag kan ha vilda diskussioner över "hur kan man göra något sånt" eller "varför gör man inte så här" men än så länge har jag inte gjort något för samhället. Vad ska jag svara på Lucas fråga??

Jag sa "Om jag skulle vara politiker skulle jag behöva jobba hela tiden och inte ha så mycket tid för er för det finns så oändligt mycket jobb som måste göras i dom frågorna. Det kanske är något som jag kan göra när ni är lite äldre". "Och förresten, ibland kastar ju ni mat också även fast jag är eran mamma".

Va f-n är det för j-la svar. USCH, vilket dåligt svar!!! Men jag kom inte på något annat och försökte hitta på någon ursäkt.

Jag står ju här i ett vägskäl och är inte riktigt på det klara med vad jag har för visioner eller vad jag ska göra för "karriär" och varför kommer jag med bortförklaringar för att engagera mig i frågor som jag egentligen brinner för och känner att det skulle kunna finnas lösningar på. Försöker påverka mina barn att göra skillnad, vara med och påverka, att en person kan göra skillnad och så gör jag inget själv. Vilket hyckleri!!

Hmmm...vet inte riktigt hur jag ska kunna komma vidare i denna fråga....Help, någon?!

Vad orsakar trafikkaos i Nykvarn

2010-09-09 @ 09:28:55
Varje dag går ankfamiljen över gatan, haha. Det är stora grejer som händer här i Nykvarn. Kommunen borde rita ett litet miniövergångsställe eftersom dom går över där varje dag :-) 


Tillstånd.. byråkrati...det är en djungel där ute

2010-09-09 @ 09:07:32
Har en del affärsideer som jag jobbar med. En av dom kräver särskilt tillstånd så jag satt och surfade igår och försökte kolla på olika myndighetssidor etc för att kolla hur chanserna såg ut för mig att få ett tillstånd. Det ser ut som att för denna ide, som jag tyvärr inte kan skriva om, måste jag konkurrera med gigantiska företag och lägga ett slutet bud för ett tillstånd.

Aha, nu förstår jag varför det inte finns fler aktörer inom denna marknad. Det är ju helt omöjligt för någon privatperson att överhuvudtaget komma in, inte ens om man skulle kunna få ett "STORT" lån för det. Även fast det känns som att det är kört med detta har jag lite svårt att släppa det. Det känns som att det måste finnas något sätt att kunna komma in i marknaden. Jag får släppa det för tillfället iallafall.

Nu sitter jag och läser material från en tidigare kurs som jag läst i Strategisk marknadsföring för att repetera lite innan jag börjar med affärsplanen för nästa ide som jag har, som jag tyvärr inte heller kan skriva om. Denna ide är mycket enklare, inom handeln, och är något som vi har diskuterat ganska länge och som vi tror starkt på.

Köksbordet har blivit min nya arbetsplats. Visst är muggen fin :-), den har Lucas målat.



Älskar mina anteckningsblock, kul att ha något lite roligare än vanliga kollegieblock.

Lyxigt!!

2010-09-08 @ 15:45:39

Det känns verkligen lyxigt att kunna ha tid till att göra något roligt och inspirerande.
Var på fotografiska museet och tittade på Annie Leibovitz utställning och det var verkligen roligt att få se.
Tyvärr var den andra delen av museet avstängt, det pågick nämligen förberedelser för en ny utställning, så det vart en ganska kort rundtur.

Nu vill jag köpa mig en "riktig" kamera för det bara kryllar av ideer på roliga kort som man skulle vilja ta. Ska bara förhandla lite med maken först :-). Måste ju säga att en 8 år gammal digitalkamera inte är något att hurra för.

Det tog ett tag innan jag fattade vad det var som statyn framför föreställde.


Syrran och Akira.





Efter utställningen så tog vi en promenad ned till gamla stan och satte oss på en uteservering och käkade lunch. Solen gassade och det var kanonhärligt!!! Vilken schysst dag.

Ser fram emot imorgon

2010-09-07 @ 22:18:11
Imorgon blir en till softardag. Imorgon ska jag med syrran och hennes son till fotografiska museet. Det pågår en utställning där med Annie Leibovitz foton.

Det ska bli jättekul!!


http://fotografiska.eu/

Snabblunch

2010-09-07 @ 11:38:30
Passar på att lyxa till det när jag käkar  lunch hemma.

Räksmörgås med ägg och majonnäs med lite alfalfagroddar och vindruvor på sidan. Mums...

Planer för veckan

2010-09-07 @ 09:59:31

Tisdag - Beta av de punkter som jag hoppade igår :-). Gräsklippningen lockade inte!! Emilias dansträningar börjar.
Onsdag - Fotografiska museet. Lucas Taekwondoträning.
Torsdag - Body Pump + Lunch på stan
Fredag - Morgonyoga, storstäda inför helgen (eller en tripp till moderna museet). Maken får sen välja vad vi ska göra när han kommer hem från jobbet. 
Lördag - Gårdsfest
Söndag - Gårdsloppis?? Vet inte än om det blir av. Löppass.

Det är ju inte helt tomt i min kalender. Får se om jag kan klämma in lite mer saker under veckan. Hade hoppats på lite mer museeibesök, får ta det nästa vecka :-)

Ingen low carb för mig

2010-09-06 @ 16:02:09
Skulle inte klara mig utan mina kolhydrater. Ris och nudlar är ju basföda!!

Dagens snabblunch:
Nudelsoppa toppat med en sjögräs- och chiliblandning samt med några droppar sesamolja. Mmmmmm..

Replay

2010-09-06 @ 09:09:43

Efter en underbar helg med familj och släkt så började vi nu denna vecka med en lika underbar morgon!!
En sån där morgon när allting bara flyter på, inget stress och bara massor med skratt och leenden.
Barnen fick lite pankisar till frukost och sen skjutsade jag dom till skolan.

Önskar det fanns en replayknapp jag kunde sätta på så vi kunde ha det så här varje morgon.

Idag blir det en Eva dag.
Sitter och dricker en kopp kaffe och ska läsa tidningen. Efter det blir det en lite powernap. Då ska jag vara fullt laddat för att duscha och göra iordning mig. Idag ska jag försöka fräscha till mig lite, fixa lite brun utan sol, inpackning i håret och måla naglarna. Äta en god lunch, vad vet jag inte än. Sen tror jag att jag är redo för att ta tag i alla måsten.

Här är min att göra lista idag:
-se över huslånen och förhandla lite om räntorna med olika banker
-skriva klart bygglovsansökan för fönsterbyte och byte av tak. Ska ändra design på fönster och tänker byta färg på taket.
-boka tid för kastrering för den ena kaninen
-anmäla Lucas att han ska fortsätta med gitarrkursen
-ändra en anmälan för Emilias dans då den förra anmälan vart till fel grupp
-prata med en hantverkare som jag fick tips om gällande byte av takfönster
-handla gipsskivor för att bli klar med väggen i trappen (får se vad maken säger om det först)
-klippa gräset
-hämta barnen
-fixa middag till barnen
-förhoppningsvis har dom fått lite läxor som vi kan kolla på
-skjutsa Lucas till första Taekwondoträningen för HT, om han känner sig helt frisk.
-handla mat, spån och halm till kaninerna

Känns ganska soft att bara ha en del smågrejer att ta tag i, inga större akuta eller krävande uppgifter. Känner mig lika soft idag som våran Plutten som bara vill mysa hela tiden.

Skateparken

2010-09-04 @ 17:11:32
Kul dag med kanonväder ute vid skateparken. Fullt med ungdomar och en del stolta föräldrar till barn som var och åkte:-)

Vi mötte upp Therese med Naomi och Zakk och diggade för fullt till musiken som spelades.

Här är ett kort på mig med barnen. Har faktiskt inte så många kort på oss. Det är nästan alltid jag som står för fotandet.





Emilia kör en close up och tittar fokuserat på när DJ Freedom scratchar loss.  


Lucas och Zakk diggar :-)

Sk8 n Street Jam

2010-09-04 @ 12:26:52

Gårdagen slutade bra. Kaoset har lagt sig... Allt ordnar sig alltid till slut.

Idag ska vi på Sk8 n Street Jam. Det ska bli jätteroligt. Det kommer att vara skatetävlingar, dansuppvisningar, grafittivägg och bland annat en DJ uppvisning med old school vinylscratching. Uppdaterar senare med lite bilder därifrån.

http://www.newztelge.se/?p=18

Ibland blir det tokigt

2010-09-03 @ 13:04:20
Brukar ju försöka att skriva om roliga saker men nu blir det lite om min extrema skitdag (och klockan är bara 12).

Väcktes av min son kl 08:40 idag. Han säger vad kolckan är och undrar om det är fredag eller lördag.
Shit, ropade jag ut högt. Vi har försovit oss!!
Kollar på min mobil och den är död. J---la skitmobil. Min nya beställde jag för 2 veckor sen och den har fortfarande inte kommit. Va orutinerat att inte använda väckarklocka men jag har ju precis varit iväg till tippen och kastat allt sånt som man inte "behöver".

Väcker Emilia och förklarar för henne att hon kommer att missa första lektionen i skolan. Hon blir ledsen och säger att hon inte vill gå till skolan. Allt jag hör henne säga är "Va pinsamt" " Mamma, jag vill inte gå dit, jag kommer få skämmas för att jag är sen"

Lucas sitter och ser ledsen ut och säger ingenting. Kollar tempen på honom och han har feber. Det var ju bara en tidsfråga till han skulle få feber efter att han haft ont i halsen, snorat och hostat hela veckan. För första gången känns det ändå ganska ok att han är hemma för jag är ju ändå ledig, så stressen för vem som ska VAB:a denna gång fanns inte iallafall.

Emilia får kasta i sig frukosten göra iordning sig supersnabbt. Jag försöker peppa henne och skriver en lapp till fröken där jag förklarar vad som hänt. Ger Emilia brevet och sen går vi till bilen. Bildörren har stått öppen sen igår morse så bilbatteriet är urladdat och bilen går inte igång.
VA FAN!!! (Skriker jag inombords). Efter en väldigt lång stund får jag till slut bilen i rullning och får igång bilen.

Väl uppe i skolan så kan jag inte följa med Emilia in, eftersom bilen inte laddats upp ordentligt, så hon får gå själv och leta efter sin klass (ibland är de inte i klassrummet utan kan tex vara i skogen). Jag ger henne Lucas mobil och ber henne ringa mig om hon inte hittar sin klass. 

Väl hemma ser jag att hon glömt lappen hemma iallafall, aha, hon får väl förklara vad som hänt själv då. Emilia vet ju hur min mobil är. Hon kommer med säkerhet komma hem och vara jättebesviken på mig för att hon fick stå och förklara och skämmas. Ok, thats life. Det får hon ta.

Sätter mig ned och tar en kopp kaffe och äter lite av räkröran som vart över från igår. Mums, vilken kanonfrukost. Sitter och äter och tänker på att jag ska ta och rensa det sista från gårdagens middag. Plötsligt knackar det på dörren. Där står säljaren från TK gruppen som ska ge oss en offert för fönsterbyte. Jag hade glömt bort det!!! Där står jag utan att ha borstat tänderna och förklarar att jag haft kollegorna över igår kväll och att det var en del som jag inte hunnit röja undan än. Han kommenterar att det måste varit trevligt eftersom han ser både rödvinsglas och whiskyn står framme. Ohhh, va skämmigt. Det ser ju ut som ett j-la fylleslag på diskbänken.

Röjer snabbt undan, bjuder honom på kaffe och sen går vi igenom vad som behöver göras med våra fönster. Allt går supersmidigt förutom att jag petar lite gällande formuleringar på offerten och sen när jag får slutsumman så uppgår kostnaden för att byta vanliga fönster,  dörrar  och altandörrar på 45 000 kr det är ju ok. Byte av takfönstrena uppgår däremot till 52 000 kr!! På det tillkommer kostnad för fönster som i och för sig bara blir 12 000 kr för 4 st. VA FAN!! (Skriker jag inombords igen). 

Har en allvarlig diskussion kring dessa kostnader och får till slut honom att erkänna att priserna hamnar på dessa nivåer för att dom vill inte ha dessa jobb. Dom tycker att det är komplicerat och tidskrävande och vill helst att vi anlitar någon annan för att montera dom. Jobbigt värre för det är ju dessa som är i störst behov att bytas. 

Nu är klockan 12.30 och jag måste försöka få tillbaka kontrollen över dagen!!!

Forts följer. 
 

Bättre sent än aldrig

2010-09-02 @ 23:14:45
Tänk att man ska behöva sluta innan man får arslet ur vagnen för att bjuda hem kollegorna. Några av dom har varit hemma hos mig förut men det har inte varit så många tillfällen under dessa 15 år. Har ju varit väldigt noga med att försöka skilja på privatliv och jobb. Nu när man slutat känns det ju jättetråkigt. Har ju tllbringat nästan lika mycket tid med dessa människor som med mina barn.

Mina fd kollegor är ett superbra gäng. Duktiga, ambitiösa, skitroliga och supermysiga. Jag hade det verkligen supertrevlig ikväll. Dom ville ju självklart veta vad jag hade för planer för framtiden men jag har inget klart ännu så jag hade tyvärr inget spännande att komma med.

Det vart mycket mat, lite vin, lite småprat. Saknar det här småpratet.

Har blivit peppad av Ann och har nu fått en träningstid inbokad. Så på torsdag blir det Pump. Jag har ju kvar tillgång till gymet tills sista dec så nu ska jag börja träna ordentligt nu när jag har tid.