Skräck i 3D

2009-03-31 @ 23:31:27
Det har ju kommit ut några filmer i 3D nu på sista tiden. Barnen kollade tex på Bolt och den tyckte de var jättebra. Nu har jag sett att det kommer att komma en 3D skräckis. My bloody valentine 3D. Ooooh, det känns ju jättespännande. Jag håller tummarna för att den kommer hit på bio för då kommer jag definitivt att gå och se den.

Är det någon som hört något om den???


, ,

Utbildningsplan

2009-03-31 @ 23:14:58
Har en fortsättningskurs i programmering som jag ska få gå på via jobbet och det ser jag jättemycket fram mot. Jag tycker att det är så himla kul att få gå på kurser.

Håller även på att kolla hur jag ska kunna vidareutbilda mig på egen hand. Det är ju dags att anmäla sig till höstens kursen och jag har gjort ett nytt försök gällande läsa japanska. Jag har nu anmält mig till en distanskurs i japanska som går på 25 % så det borde jag kunna kombinera med jobbet och barnen. Jag hade ju anmält mig tidgare till en kurs men det krockade bara med jobbet och återkommande möten som jag hade inbokade så den var jag tvungen att hoppa av från redan innan den började. Denna gång ska jag ha lite mer framförhållning och se till att anmäla mig tidigt i en grupp där så många tider som möjligt ligger på kvällstid. Jag känner mig jätteglad för att jag tagit mig i kragen och anmält mig.

Håller även på att kolla på matematikkurser som man kan läsa på distans och jag har lite kontakt med Umeå universitet för lite råd om vilka matematikkurser som kan vara lämpliga för mig att läsa. Men att anmäla mig till någon sån kurs ligger lite längre fram i tiden så det får nog bli en eventuell anmälan till VT2010. Önskar att man kunde ta det steget och läsa på heltid, har ju provat det och det här med ekonomin får jag ju inte riktigt ihop då. Har ju blivit lite bortskämd med att ha en stadig inkomst och leva på studiemedel känns ju inte riktigt så lockande. Snacka om ilandsproblem man har.

Känner alla dessa vårkänslor sprudla i kroppen, vill ta tag i grejer nu som bara legat, vill bara ägna mig åt att planera för framtiden :-)..................

Hälsobad i Budapest

2009-03-31 @ 22:57:09
Vi ska ju blandannat till Budapest i sommar och jag håller på att kolla lite på vad man kan tänkas göra när man är där. Budapest är ju ganska känd för sina termalkällor och jag läste att det skulle finnas över 50 bad som får sitt vatten från naturliga hälsokällor.

Så besök på ett hälsobad sitter nu på vår att göra lista och det känns ganska schysst för baden är tydligen öppna från tidigt på morgonen till sent på kvällen så det passar ju jättebra som tex kvällsaktivitet när man åker med barn. Är det någon av er som varit på något sånt bad och har lite tips??


Våren är här

2009-03-31 @ 22:39:37
Det har varit runt 10 grader idag, solen sken och jag har varit helt sprudlande glad. Vilken energikick man får av den varma luften :-)

Jag var även ute en sväng på kvällen och kände även då att luften var varm.  Det småduggade lite och det luktade lite av den blöta asfalten. Ungefär som det brukar göra på sommaren när det regnar. Underbart!! När jag kom hem såg jag att snowracerna stod utanför ytterdörren tillsammans med cyklarna och sparkcyklarna och det såg ju inte alls schysst ut. Såg ju rätt traschigt ut. Jag plockade upp snögrejerna upp till vinden och ställde ut en kruka med påsklijor utanför dörren. Så nu ser det genast mycket bättre ut.

Update

2009-03-31 @ 22:31:58
Emilia är nu frisk efter 11 dagars feber. Nu är det Lucas tur, feber dag 1. Håller tummarna för att han drabbats av en  mildare variant än vad hon fick.

Under denna tid som jag inte bloggat har det varit fullt upp. Barnen har varit till och från hos deras farmor och farfar,. Jag och Goran har varvat med att VAB:a. Vi har avverkat en barnbasar, det var så himla skönt att få undan massor med grejer och jag har massor med kläder som jag strykit upp och som vi nu ska lämna för välgörenhet.

Har slagit rekord i att shoppa på IKEA, 7 minuter. Snabbt in, kolla på datorn vilken hyllor grejerna stod på, passade på att plocka på mig några billiga klappstolar, hämtade övriga grejer, betalade via självbetjäningsdisken. Supersmidigt. Kan man bli mer nöjd. 7 minuter på IKEA, det är grejer det :-).

Våra inköpta biljetter till talang09 gick dock till spillo eftersom att Emilia var sjuk så det var lite tråkigt att vi missade det.

Lilla Naomi fyllde 3 i helgen och det lilla busfröt var så jätteglad för alla sina paket och gick runt och sa grattis hela tiden :-). Tiden går så himla fort. Kan inte förstå att den lilla "bebisen" redan är 3 år.

Det var en update från min sida. Hur är läget med er alla???

Dag 9 med feber

2009-03-24 @ 19:40:25
Emilia har haft relativt hög feber i 9 dagar nu och är superförkyld. Febern går upp och ned och det är värst under nätterna för då får vi inte ned den utan det håller sig runt 38.8 och 39.9 i flera timmar.  Har varit hos läkaren i två omgångar nu eftersom hon hade ont i öronen och för att hennes feber inte försvinner men öronen är ok, halsproverna, stick i fingret togs så hans rekommendation är att bara vänta ut detta. Jag känner mig otålig och jag försökte fråga hur länge han trodde att det kunde hålla i sig och han sa att det vet man aldrig, så klart... Han sa bara att det är flera som varit inne som haft feber uppemot 3 veckor. 3 veckor!!! Tycker att det är konstigt att det kan hålla i sig så länge men det är bara för mig att släppa frågan. Försöker jobba hemifrån så jag inte ska tappa allt för mycket på jobbet men sitter här och har psykbryt  och deppar ihop för det funkar inge bra med uppkopplingen eller datorn. Har dåligt samvete för jobbet och dåligt samvete för att jag inte har fokus på Emilia utan försöker deala med Goran om vilka dagar vi ska ta.  Tar en bloggpaus tills det känns som att jag fått ordning på allt igen.

Hoppas att allt är ok med er alla :-)

Fredag, Klassfest med mycket dans.

2009-03-21 @ 00:48:41
Idag hade Lucas klassfest. Akira, min systerson, var så snäll så han ställde upp och uppträdde för barnen.
Inledningen på uppträdandet var jättebra med några tunga inledande beats där han verkligen lyckades få barnens upprmärksamhet direkt och barnen vart helt fascinerade och jublade högt när han dansade. Det verkade som att många vart jätteinspirerade av att dansa, speciellt grabbarna, så det var kul att se att han gjort ett intryck hos de :-). Lucas var så stolt och nöjd över att Akira var så duktig. Han var mycket nöjd med kvällen och föräldrarna som fixat festen hade gjort det jättebra. :-). Jag ska lägga upp lite kort från det i ett inlägg imorgon.

Mariko och Akira stannade en stund hos oss och åt middag med oss och vi hade det supertrevligt. Det märks att han börjar bli vuxen nu, 20 år och flyttat hemifrån och har börjat mogna jättemycket och han börjar att få en lite mer mjukare och öppnare kontakt med barnen.

Emilia däremot, den lilla stackaren, mådde ganska dåligt på kvällen och vart bara sämre och sämre. Hon är supersnorig och har ont i örat. Läkaren hade kollat örat idag och sa att det bara var en rodnad och ingen infektion i örat så vi skulle avvakta. Det känns ju inte så jättebra att avvakta om det är öroninflammation. Med Lucas lyckades vi nästan aldrig hinna komma till läkaren och få penicillin innan trumhinnan sprack så jag håller tummarna att hon inte blir värre. Hon höll dock humöret uppe fast hon var helt blek och svart runt ögonen. Kvällen slutade med att vi bänkade oss framför TV:n och kollade på Världarnas krig. De är nog lite för små för den men vi kollade iallafall.  Alla däckade dock ändå efter halva filmen och nu återstår det endast för mig att lyfta upp barnen till deras sängar på övervåningen, de är ju inte så fjäderlätta längre så det gäller verkligen för mig att ta i när jag bär de. Goran däremot han lämnar jag nog kvar för honom orkar jag inte bära :-)

God natt på er alla och sov gott!

Drömmar

2009-03-18 @ 22:46:29
Har en lista på saker som jag vill göra innan jag dör. Listan kom upp som en ide när Goran och jag för många år sen insåg att vi var två individer som faktiskt behövde kompromissa om saker och ting och vi kunde ju inte riktigt göra allt vi ville utan att ta hänsyn till den andra. Eftersom vi träffades när vi var så unga (16) så har vi ju inte haft någon möjlighet till att leva våra egna liv innan och där man då haft möjlighet att bara gjort sånt som man själv vill.  Listan glöms bort under långa perioder men kommer upp med några års mellanrum. Jag brukar tänka över de punkterna som jag inte gjort när jag känner mig lite deppig och tycker att nu måste jag ta tag i saker och då brukar det kännas ganska skönt att jag ser att jag faktiskt är på rätt spår för de flesta punkter och har faktiskt avverkat en del också.

Här är några av de punkter som jag listat. Kommer endast visa några av de då man har en del drömmar som är lite skämmiga typ, jag vill bli låtskrivare (alltså låtar som ska slå och inte några visor som man sjunger för barnen nivå :-)  )Jag har ju ganska många kreativa bitar som jag lagt in och det verkar som att det kommer att bli ganska tufft för mig att klara av dessa punkter. Det beror nog troligtvis på att jag inte är den kreativa typen men vill gärna vara det :-)

-Hoppa fallskärm innan jag är 25, (utfördes innan jag fyllde 26)
-Skaffa tre barn, har haft tur och fått två, en kvar :-)........?
-Köpa hus. (dec 00)
-Plugga vidare (har avverkat vissa poäng har en del kvar!!))
-Åka till Rom (okt 08)
-Åka till Mexico (dec 97 och juli 00)
-Åka till Machu Pichu, Peru (har inte planerat något ännu kring detta)
-Åka till Japan med Goran, (Lägger till barnen nu, här börjar vi lägga in lite planer på att eventuellt försöka åka dit under 2011)
-Plugga japanska (skulle gjort detta för länge sen, bokade in en kurs för HT 08 men jag fick inte ihop det med tiderna på jobbet. Gör nog ett nytt försök HT 09).
-Vara hjälparbetare inom Röda korset. (Detta är något som jag hoppas kunna göra när barnen växt upp och är självständiga, då skulle jag vilja försöka få möjlighet till åka iväg och försöka hjälpa andra som har det svårt)

Vad skulle ni vilja hinna göra eller se innan ni dör???
Har ni några drömmar som kanske inte skulle anses vara så typiska er från omvärlden men som ni känner att ni skulle vilja göra iallafall?


Chitzen Itza i Mexiko (Mayaindianer).


Machu Pichu i Peru (Inkaindianer)
Båda ligger med i listan för världens sju nya underverk.

Övriga på listan är:
Colosseum, Taj Mahal, Kinesiska muren, Cristo Redentor, och Petra

, ,

Bacillskräcken talar

2009-03-17 @ 00:09:07
Idag har Emilia haft feber och ont i halsen så jag har varit hemma med henne idag. Hon är ju så tossig för idag har hon verkligen växlat från jätteledsen, frusen och trött till att vara jätteglad och sprallig som hon alltid är.  På kvällen däremot så vart hon riktigt dålig och fick hög feber så jag kommer att vara hemma med henne imorgon också.

Vi har ju alla i familjen varit sjuka en del på sistonde och vi har ju inte riktigt kunnat sätta fingret på varför de blir sjuka så ofta men denna helg känns det lite som vi fått skylla oss själva. Vi har träffat flera småbarn som har haft feber samt att vi under söndagen var på Andys lekland där det typ var minst 200 ungar samt alla föräldrar som hade klämt ihop sig på detta lekställe.  Vi hade inte ens kunnat föreställa oss att det skulle vara så mycket folk på ett sånt ställe. Kan ju tänka mig vad mycket nice som sprids, speciellt när det är så smockat som det var nu. Min inre bacillskräck har talat. Tror att vi kommer skippa sånt framöver även fast vi hade det superkul. Sorry kids, no more Andys. Iallafall inte nu i förkylningstider.

Sätter ni på disk och tvättmaskin innan ni går och lägger er??? Dont!

2009-03-12 @ 23:35:50
Har ni någon gång satt på diskmaskinen, tvättmaskinen eller torktumlaren precis när ni ska gå och lägga er så att den kan gå över natten??

Jag kommer från och med nu aldrig göra det något mer. Jag hade satt på maskinen innan jag skulle gå och lägga mig och medans jag stod och borstade tänderna började det lukta plast och lite brandelaktigt.

Goran tyckte att jag inbillade mig men vi stängde av maskinen, drog ut sladden, gick igenom brandvarnarna och gick sen och la oss. Den natten kunde jag inte somna på flera timmar för jag gick hela tiden ned för att känna på maskinen och luktade på den och det kände inte alls ok att bara gå och sova.  Dagen efter så körde vi igång den på det kortaste programmet för att kolla om den fungerade samt att vi kunde tömma ut vattnet. Vi stod och dividerade om att maskinen är ju bara ca 4 år gammal samt att det var en sån fin modell så den borde inte paja redan. När vi körde igång den så kände Goran också hur det började lukta bränt.

När programmet var klart var maskinen supervarm vid luckan under displayen och vi drog ut sladden igen drog ut maskinen och lät den svalna.

När jag sedan öppnade maskinen för att försöka se vad som gått snett så såg jag då att säkert 20 av 25 kablar överhettats och att kretskortet också var förstört. Eftersom jag inte känner mig säker på vad som gjorts så att den vart överbelastad så kommer jag nog inte byta något själv. Ska dock ta med mig denna och gå förbi elkedjan imorgon och prata med någon servicetekniker om lite råd. Är det någon av er som varit med om något liknande. Vet ni vad det då berodde på???

Uppdrag fikabröd

2009-03-12 @ 21:02:39
Imorgon är det min tur att ta med fika till jobbet. Har jag verkligen ångest över något så är det att baka. Det är ju inte riktigt min grej. Grupptrycket är hårt och jag måste försöka knåpa ihop något med de ingredienser jag har hemma nu under kvällen. Håll tummarna för att det lyckas :-)

Som tur är har man ju massor med recept tillgängliga på nätet så det går nog alltid att knåpa ihop något gott. Har ni fikaexperter några tips????

Multitasking

2009-03-11 @ 21:32:05
Hinner inte med barnen för att det är så mycket annat som tar min tid. Jobbet så klart och sen genomgång av samfällighetens räkenskaper där man måste leka dektektiv för att kunna få en överblick och kontroll på läget. Detta har jag hållt på med under två kvällar och sen var det årsmöte idag, jobba över imorgon, felsöka på diskmaskin och mikrovågsugn för ingen av de fungerar. Mikron har troligtvis något fel på fläkten så den ska jag börja med att öppna först. Diskmaskinen luktar som att det är någon elkabel som överhettats så den kan vi inte använda. Där är det säkert någon komponent som gått sönder så att det blir någon form av överbelastning och förhoppningsvis hinner jag titta på det ikväll också och hittar jag vad det är för fel, om det går att se visuellt så kanske jag kan spara in lite reparationskostnader.

Föräldramötet imorgon ska Goran ta, Emilia har ett utvecklingssamtal imorgon bitti som jag ska försöka förhandla om det går att byta då jag har möte inbokat på jobbet. Jag har två rapporter på jobbet som ska vara klara på fredagförmiddag. Barnen ska till farmor och farfar imorgon efter skolan och jag känner bara hur jag inte räcker till!!!!!

Huset är som ett bombnedslag med tvätt från hela veckan som ligger i vardagsrummet och jag har knappt sagt hej till Goran under två dagar!!!!!!!!!!!!

Känns som att jag är i twilight zone och jag hoppas på att någon ska rädda mig ur detta.
Vet att jag klagar men det är ju som lite terapi att få göra det också. Ni kanske känner igen er??

Bra jobbat!!

2009-03-09 @ 23:46:50

Han såg lite nervös ut inför dagens klubbmästerskap i TUL (Mönster).
Men mest nervös var nog jag. Man vill ju att det ska gå bra för alla de små barnen. Mellan 20-25 barn var med i denna gren. Goran, Zakk, Emilia och jag satt och höll våra tummar i säkert 30 minuter och det var verkligen superspännande.


Tävlingen var en utslagstävling och Lucas avverkade fyra matcher med galans. De flesta var ganska nervösa och jag förvånades över hur oberörd han var av nervositeten. Han visade att han var självsäker, lugn och cool och han var verkligen superduktig. Det var så kul att se våran lilla kille verkligen ge järnet. Förra tävlingen som han var med i fick han brons i Tul och rörelserna gick i världens speed för att han var så nervös. Men denna gång var han lugn och sansad och supertaggad.

Alla barnen var jätteduktiga under tävlingen och särskilt de allra minsta, de är så gulliga och modiga som går upp och tävlar även fast de är lite förvirrade och nervösa. Det skiljer ganska mycket i åldrar i denna grupp och jag gissar nog att den äldsta är runt 11-12 år medans de minsta ser ut att vara runt 5-6 år.

Till slut var det dags för finalmatchen.  Där gav han verkligen allt och han visade mer kraft i rörelserna än vad han gjort tidigare och vi var så fokuserade på Lucas så vi tittade bara på honom och glömde bort hans motståndare så vi hade ingen aning om hur det hade gått för motståndaren. Spänningen var olidlig inför domslutet.

Tills slut lyfte domarna Lucas flagga och han vann!!
.

Prisutdelning.



Zakk, Emilia och Lucas med guldstatyetten.

Vilken kväll, trodde inte att man kunde bli så nervös och få så mycket adrenalin av att titta på en barntävling.
Avslutade kvällen med att minifira lite hemma hos brorsan. Pizza för barnen och lite kladdkaka :-)

Vår = skor???

2009-03-08 @ 21:37:38

Vårkänslorna ligger i fast det har snöat hela dagen. Längtar till våren och tills när jag kan få premiäranvända mina rosa converse som bara ligger och ropar på mig från lådan :-). Har typ gått i mina curlingkängor varje dag i över 1 månads tid. Vill börja använda mig av alla mina andra skor....... Vår och sommarskor i alla möjliga färger..... klackar etc.........
Hela skonöjet bara dör för min del under vintern men ligger nu och lurar på att få väckas till liv igen........ :-). Med våren kommer skorna...........??

, ,

Wipeout

2009-03-08 @ 21:18:15
Tv-freak som jag är bänkade hela familjen framför Wipeout idag. Måste säga att jag är supernöjd med premiäravsnittet. Ett program i min smak. Superroligt och även fast Felix Herngren var lite taskig som kommentator måste jag ju ändå säga att han är ganska skön :-)

http://kanal5.se/web/guest/wipeout

Helgen är slut

2009-03-08 @ 21:13:55
Är glaset halvtomt eller är det halvfullt. Ja, hur bör man se på detta???
Denna helg är redan slut, det gick fort men det känns ändå som att man hunnit med en del. Jag har hunnit hälsa på syrran och brorsan och vi har haft Marie och familj här på besök och har även hunnit med att softa.

Denna vecka är det jobb, Lucas har en tävling i mönster på Taekwondon, föräldramöte och årsmöte i samfälligheten. Jag kommer även att hålla på med ett litet uppdrag som gör så att jag inte kommer att ha någon ledig tid för att blogga de närmaste 10 dagarna så det kommer nog att bli lite glest mellan inläggen en tid framöver.

See ya, ha det bra.

My super sweet sixteen

2009-03-05 @ 22:39:31
Har tittat på ett program på MTV som heter My super sweet sixteen. Programmet handlar om tjejer från rika familjer som ska fira sin sextonårsdag. Det är tydligen så speciellt att fylla sexton så att man fixar fest för flera hundra personer, har uppträdanden på festen och blir hyllad som en prinsessa. Jag vet att det finns världsligare saker  att reagera på men det stör mig när det finns såna personer som iallafall som de verkar vara i TV är så ytliga och bortskämda som dessa tjejer. Alla ungdomar och "vänner" i deras omgivning ser de som någon gud bara för att de har tillgångar och de höjer sig själva till skyarna och allting verkar bara vara så sjukt och nu görs ett program om detta så att tonårstejer även här ska ha dessa som förebilder.

Jag tycker att det är skrämmande hur dessa ungdomar beter sig samt hur alla i omgivningen rycks med i denna ytliga show. Är det någon av er som sett detta? Vad tycker ni?

Vårkänslor

2009-03-05 @ 22:29:19
Det känns som att våren är på ingång. Solen skiner och dagarna börjar bli längre och jag har blivit piggare och gladare.
Håller tummarna för att det snart ska bli varmare.

Nopperabo

2009-03-04 @ 22:32:20
Har nu fått min bok och jag har börjat läsa in mig på en del japanska spöken och figurer.

Nopperabo
, är ett ansiktslöst spöke som oftast smyger sig på sina offer. De är väldigt människolika och är oftast ganska diskret klädda. Man kan kanske skymta ett ansikte tills dess att den kommer så pass nära en och där den då helt plötsligt kan avslöja att den inte har något ansikte. Oftast brukar offrena springa iväg i förskräckelse för att sedan ta tag i närmast person för att försöka be om hjälp. Den personen visar det då oftast också vara en Nopperabo och offret blir ännu mer skrämd....

Det finns en hel uppsjö av figurer från olika sagor och legender i denna bok och den är jätterolig att läsa. Goran, han har däremot förbjudit mig att läsa ur den för barnen för han tyckte att jag skrämde de igår när vi läste ett avsnitt ur den.

Hmmmm, jag får nog börja att smygberätta historierna en efter en så att jag mjukstartar in in de i spökhistorierna....
Fick ni höra på spökhistorier när ni var små?? Det hör väl till uppväxten att få höra? Eller vad tycker ni?

Lyxfällan

2009-03-04 @ 22:13:29
Har kollat på lyxfällan och i vanliga fall när jag kollat har jag ju undrat vad det är med folk och varför de sätter sig i såna sitsar. Det är ju svårt att relatera till de som är med i programmet då de har massor med skulder och bara fortsätter att shoppa och SMS låna. I det senaste programmet så var det en familj som inte hade så där extremt mycket skulder. De hade hus och hade fixat i ordning det en del men efter att frugan blivit arbetslös hade det väl börjat skena iväg och hon shoppade en del och hade ingen koll på pengarna. Programledarna fick ta tillbaka henne till jorden och säga att ni kan inte bara göra sånt som är roligt utan man måste göra sånt som är tråkigt och nödvändligt också. !!!! Då vaknade jag till liv.

Shit, är jag ett lyxfälle fall  !!   Jag vill ju också bara lägga pengar på sånt som är roligt. Jag har ju benhård koll på ekonomin här hemma men pengarna har ju under de senaste åren gått till att resa samt att shoppa (inte bara för mig, min man är ju ganska duktig på att shoppa). Goran och jag har nu kommit överens om att vi måste börja satsa mer på att fixa huset så att den resan vi har inbokad i sommar till Budapest och Belgrad blir den sista på minst 1.5-2 år.  Jag är med på noterna men ändå kan jag inte sluta med att försöka se om jag hittar billiga flygbiljetter till Malaga eller schyssta priser på att hyra hus i Thailand i dec. !!!!!!!!!!!!!!!!!! Skulle behöva gå på terapi för att sluta tänka på resor.  Kan man inte bara göra lagom av allt hela tiden????

Känner på mig att jag måste se till att vara stark och motstå frestelserna och bara låta bli sparpengarna och börja fokusera på att tex fixa barnens fönster som vi har skjutit på under ganska lång tid.

Hur är det för er? Är ni också i gränslandet för att klassas som ett lyxfällefall eller är ni mera som familjen Lagom?

Underbar morgon

2009-03-04 @ 08:12:43
Idag har helt plötsligt barnen blivit helt förbytta. Ingen låg och drog sig i sängen. Båda gick upp direkt och klädde på sig utan att jag behövde mana på. Käkade hela sin frukost utan att jag en enda gång behövde påminna om tiden. De fick påminna mig om vad som skulle med till skolan. Kom bland de första till gågruppen.

Detta är ju helt underbart. Jag känner mig som en ny människa och barnen har inte behövt höra på något gnäll så de var också superglada.

Igår hade jag ju en liten inre kris och jag undrade lite hur vi skulle komma ur denna onda cirkel med stress och detta eviga tjatande och påminnande om tiden på mornarna. Barnen är ju inga morgonmänniskor. De är inte hungriga och vill inte ens ha frukost på morgonen. Jag har ju  kört med: " ät inte, vänta bara du kommer vara jättehungrig i skolan " taktiken men den har inte berört de alls. De äter ändå inget på mornarna utan är hellre hungriga hela förmiddagen. Så igår hade vi en lång diskussion om vad vi hade för olika alternativ . Jag var både arg och besviken samt påpekade på vikten för de att ta eget ansvar annars måste jag ju börja införa massor med straff för att de ska lyssna och det mår ju ingen bra av.  Vi kom överens om att de nu ska ta eget ansvar, speciellt Lucas som är äldre. Samt att Emilia inte skulle börja gnälla för det som inte känns helt perfekt för henne har hon tidigare gått igång på för minsta lilla grej. Jag trodde faktiskt inte riktigt att det skulle funka för det brukar ändå bara upplevas som tjat men som sagt idag klickade allt. Jag vet inte om det var för att jag peppade de igår om att jag vet att de klarar det, eller för att jag var arg eller för att jag listade olika alternativ som jag sa att jag inte ville börja införa som tex kasta deras saker om det ska pågå så här och vara helt hysteriskt hemma.  Det känns som att det inte spelar någon roll vilket alternativ det var som gjorde så att det funkade för barnen var glada under hela morgonen fast de var trötta och hade gått och lagt sig sent igår och jag är super glad.

Plötsligt så händer det. Hoppas att det håller i sig!! Nu ska jag till jobbet och är superglad och peppad :-)
Ha en trevlig dag.

Ny teknik

2009-03-02 @ 22:20:07
Läste en artikel på Ny tekniks sida där Massachusetts Institute of Technology listat vad de bedömt som de 10 viktigaste teknikområden som är på väg ut ur labben. Mycket intressant läsning :-)

http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article524065.ece

Nya böcker

2009-03-02 @ 00:41:50
HIttade två böcker på bokrean.

Den ena, Flyga Drake av Khaled Hosseini hade jag ju fått lite tips om så det var ju helt perfekt att jag hittade den på rean.
 
Den andra boken är en faktabok om 100 berömda konstnärer, en resa från Fra Angelico till Andy Warhol.
Har börjat bläddra lite i den och detta är ju helt perfekt för mig att läsa istället för att ha tv:n på på kvällarna.

Sportlovsveckan

2009-03-02 @ 00:22:41
Hoppas att ni alla haft det bra under veckan :-)

För min del har denna vecka varit intensiv och rolig. Det började med många stressiga timmar eftersom jag försökte ta igen allt jag missat under min VAB och sjukperiod under veckan innan + att jag hade skrivit upp att jag skulle vara ledig en dag under sportlovet. Jag brukar deppa ihop under såna här perioder när jag hamnar efter men denna vecka kändes faktiskt inte så tung. Allt har flytit på jättebra. Jag jobbade in mina 40 timmar på fyra dagar och kände att jag kunde ta ledigt på fredagen med gott samvete och denna vecka tyckte jag var ovanligt rolig på jobbet och det känns som att jag fått undan massor. Varför den var så rolig vet jag konstigt nog inte utan varje dag har bara känts superolig :-).

Barnen de har ju haft sportlov och har haft möjlighet att få softa. De har varit hos farmor och farfar under två dagar och Goran var ledig på torsdag och fredag och jag var också ledig på fredagen. Så denna vecka har varit packad med aktiviteter för de. De har varit på bio och sett Bolt(3D) och discomaskarna och sen var vi iväg till Andys lekland i Sickla, Lucas har sovit över hos Zakk och så har vi umgåtts massor med familjen under nästan hela veckan. Har under veckan varit hos Gorans föräldrar, varit hemma hos brorsan några gånger, åkt över till svågern, var på kalas för att fira Therese och sen på söndagen var Gorans familj över hos oss. Så denna vecka har varit en riktig fullspäckad familjevecka.

Söndagen däremot den var lite speciell för min del. Jag var på Skogshöjd spa tillsammans med Anna och svärmor. Svärmor hade fått ett presentkort av oss på Skogshöjd och då passade det ju alldeles utmärkt att vi också följde med och relaxade lite. Där slappade, badade, bastade vi och jag passade på att få en ansiktsbehandling. Vi var där i ca 4 timmar och jag var lite rastlös i kroppen först men mot slutet kände jag mig helt lugn och harmonisk i kroppen. Detta var helt underbart och det kändes som att jag kom ut därifrån som en helt ny människa.

Grabbarna (Goran och hans bror och pappa) de följde inte med utan var hemma med barnen och gjorde iordning en riktigt dundemiddag åt oss. Förrätt åt toastskagenhållet och sen en mustig fiskgryta som var helt ljuvlig. Detta hade jag aldrig smakat förut och den var helt underbar god. Jag ska ta receptet från grabbarna och så ska jag lägga upp den här så kan ni också prova om ni vill.  :-) Idag har jag haft det superlyxigt och jag sitter nu med ett leende på läpparna fast jag precis suttit framför datorn och betalat alla månadens räkningar....