Present

2009-11-26 @ 22:16:37

Fick en laptop av min man igår. En rosa Eeepc. Bara så där. Gulleplutten :-)
Jag har varit lite låg på sistonde och inte tyckt att jag har så mycket tid för mig själv. Har ju velat blogga lite mer men vi har "STORA TEKNISKA" problem här hemma. Datorn är inne på sin sista suck ochj allt går sååå trögt. Eftersom han vet att min lilla stund framför datorn där jag försöker få lite koll på omvärlden gör mig så glad så gick han och köpte en dator till mig.

Jag har dock inte öppnat den ännu för jag måste kolla upp det rent ekonomiskt hur det påverkar. Fick ju reda på i början av veckan att vi måste lämna bilen på service och utföra ett kamremsbyte. Det går på 6100 kr!!! (och då lyckades han ändå få ned priset från 12.500 kr som Peugot ville ta) Behöver ju också köpa en luftvärmepump i år, det kostar ju en del + att det snart är jul. Tajmingen är inte riktigt den bästa. Eftersom det är jag som har hand om budgeten hemma så kan jag ju inte riktigt ha det på mitt samvete att vi kommer sitta här och fira jul år i ett kallt hus samt utan några julklappar till barnen medans jag sitter och njuter och surfar med min nya fiiina dator. Så jag kan inte riktigt ge ut något glädjetjut ännu. Får se hur vi gör här.....måste kolla budgeten....

En kamp mellan den mörka och den ljusa sidan.

2009-11-24 @ 23:26:00

Känner en enorm boost av inre energi. Nu gäller det bara att kanalisera den till de fysiska delarna. Tröttheten är svår att bekämpa..Bokade in en träningstid med min kompis Marie idag men djävulen/soffpotatisen på min ena axel sa att jag var för trött.


Gunde Svan (som är min personifiering av en träningsgud) som satt på min andra axel sa att ....det är bara att kämpa... Kriget och kampen mellan den mörka och ljusa sidan pågick under en hel timme. Tyvärr vann djävulen denna gång. Han serverade popcorn!!!

Nästa gång Gunde....Nästa gång vinner du....För den ljusa sidan vinner alltid.


Om sju dagar får jag besked

2009-11-24 @ 22:59:30

Står inför ett livs tillfälle, en chans att få prova på att bryta mitt mönster och göra något nytt.
På tisdag då gäller det.....Återkommer när jag vet mer.....

Läsk eller inte läsk? Det är frågan.

2009-11-24 @ 22:57:08

Besök på ICA Maxi en tisdag.

Lucas : Pappa, kan jag få en läsk?
Goran : Nej, ingen läsk?
Lucas : Varför? När jag blir stor ska jag köpa läsk varje dag.
Goran : Vet du vad Lucas, när du blir stor kommer du inte vilja köpa läsk varje dag.
Emilia : Nej, du kommer inte att kunna köpa någon läsk VARJE DAG. När du blir stor måste du spara dina pengar och betala bilen, handla maten. Glöm inte att vi också måste betala för en gravsten när mamma och pappa dör. Jag kan lägga fem hundra kronor för jag har sparat mina pengar.
Lucas : Men då vill jag också lägga fem hundra kronor.

Tror att vi har skadat våra barn för livet med våra djupa diskussioner om livets allvar.... :-)


Vaccinering

2009-11-15 @ 23:23:57

Imorgon ska barnen få vaccineras i skolan. Om det nu finns några doser tillgängliga. Det har varit oerhört mycket diskussioner kring detta och man står mitt emellan och vet varken ut eller in. Ska man gå på rekommendationerna, eller ska man gå på ren statistik och sannolikhetsteori, eller ska man bojkotta pga det man läst i JK anmälningar, se

http://www.wordmworld.net/bubble-words/informationskriget-svininfluensan

Det har slutat med att vi gett upp. Vi läser inte mer om detta. Barnen får sitt vaccin via skolan imorgon och sen får man hoppas på det bästa. Känner mig helt maktlös inför medias makt.

Är det fortfarande några av er som tvekar??

NetOnNet

2009-11-15 @ 22:55:28

Var på NetOnNet:s lagershop i Slagsta i lördags. Det är sååå roligt att gå runt och kolla på alla elektronikprylar. 
Har hittat något roligt till mig själv denna gång, en minipc, men jag vet inte vad jag ska välja. Huvuddelen av mitt datoranvändande går åt till att surfa, vara inne på FB, blogga (framöver) och photoshopa. 

Har svårt att välja mellan en HP minipc i rosa med blommigt mönster eller en Samsung minipc i pianosvart....nu går jag endast på design (Typiskt tjejer, eller??) 
Vad tycker ni? Vad ska man gå på, prestanda eller design??

Berlinmurens fall

2009-11-10 @ 00:10:21
Tittade på 20 års firandet av Berlinmurens fall på tv. Var faktiskt där på plats för 20 år sen tillsammans med föräldrarna.
 
De fick bara för sig att detta är så stort så det måste vi bara vara med på. De packade in massor med grejer i husbilen och så bilade de ned till Berlin. För mig, en obstinat och trött tonåring, var ju ned och hemresan tung. Sitta med sina föräldrar, utan syskonen för de var ju typ vuxna, i en bil hela vägen genom halva Europa....puhh.. Jag tror att jag sov det mesta av resan.

Nu i efterhand däremot så värderar jag dessa minnen väldigt högt. Pappas och mammas små historielektioner på vägen ned där de berättade om hur muren kom till, vad den stod för och vad friheten står för och hur stort det är att vi har den frihet som vi har. Sen att stå där med alla tusentals människor och dela denna upplevelse var ganska mäktig och jag känner mig oerhört priviligerad att man kunnat få vara med och uppleva något så stort och betydelsefullt.

Jag ska försöka leta upp stenarna så att jag kan visa de för barnen. Nu har jag en bit historia som jag kan föra vidare till de.

Fars dag

2009-11-08 @ 15:25:08
Grattis till alla er pappor där ute!!

Idag har vi grattat Goran med lite blommor som barnen köpte för sina egna pengar. De var så söta i affären när de skulle försöka hitta något fint till sin pappa. Jag köpte en schysst tröja som jag tror att han tyckte var helt ok.
Det enda kruxet är att den påminner om några tröjor som jag har, baseballstuk med färgade ärmar. Barnen tyckte att vi borde sätta på oss de samtidigt men där går gränsen....Matcha plaggen med varandra....näää. Inget för oss. :-)

Vi fortsätter nog att fira Goran med lite god mat. Har dock inte bestämt mig ännu för vad det blir.

Tyvärr kunde vi inte åka till min pappa idag då vi fortfarande är lite snoriga. Grattar honom nästa helg istället.

Feber och elände

2009-11-08 @ 15:18:28
Hela denna vecka har ägnats åt denna eländiga förkylning eller influensa eller vad det nu kan vara som vi fått.

Svininfluensa kanske, det får man ju inte reda på mer än att symptomen stämmer in. Det enda prov som är taget är att vi fått något virus.

Ser inte riktigt fram emot en vecka på jobbet där jag nu inte har koll på något, inboxen full, måste försena tidplaner, planera om och jag kommer nog att behöva jobba igen hur mycket som helst denna vecka. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop heller med hämtning och lämning av barn under denna vecka.

Måndagen speciellt blir spännande. Ska hålla i en heldagsutbildning och jag har inte förberett mig alls.
Får åka in supertidigt imorgon och se hur mycket jag hinner förbereda mig.

Så här har väl ni alla småbarnsföräldrar eller... Det blir inte riktigt alltid som man tänkt sig.

Halloween

2009-11-08 @ 15:10:39
Under dagen så åkte vi upp till kyrkogården och tände ljus på min farmors grav. Det var lika mysigt som vanligt att kunna få träffa pappa och låta honom och barnen få prata lite om hans mamma.

Senare på kvällen så var det dags för att förbereda för lite Halloween kul. Var bjudna på party hos Jeanette och Johan så då var jag ju bara tvungen att klä ut mig lite. (Så jag klädde inte ut mig för att förhoppningsvis få skrämma lite grannbarn :-) )



Väl hemma hos Jeanette så skulle man ju då presentera sig för en del folk man inte kände. Det kändes ju helt ok att gå omkring i ett nattlinne och socialisera lite.....not....Nästan alla var vuxna var också utklädda så det kändes ju jätteroligt.
Som tur är så ser man ju inte sig själv så det var bara att låtsas att man hade någon schysst makeup och festblåsa på sig :-)

Käkade mycket gott, lyssnade på bra musik och hade trevliga diskussioner. Hade det riktigt najs och tyckte att Jeanette och Johan hade fixat det superbra.

Och barnen...de hade också skoj...

Höstlov

2009-11-08 @ 14:58:13
Var ledig med barnen under höstlovet och hela veckan fylldes med aktiviteter. 
Zakk, min brorson, följde också med och denna gång fick vi ta med oss deras minsting också. Lilla Naomi. Det var superkul att få se hur glad hon var över att äntligen få följa med ut på lite äventyr.

Vart av med kameran i somras så det blir tyvärr inte så mycket fotouppdateringar framöver, eller tills dess att vi fixar en ny för våran gamla är urusel. Men här är iallafall några kort från tekniska museet från när vi åkte upp dit tillsammans med Marie, Hugo och Edvin.

Långt avbrott

2009-11-08 @ 14:40:42
Är nu tillbaka efter ett långt avbrott.

Hur gick det för Akira nu då?? Ja som ni säkert redan vet så gick han till final men tyvärr vann hann inte.

Här är iallafall hans klippp från semifinalen.