Total makeover

2010-01-26 @ 23:30:05

Ny frisyr...kanske kort hår igen....näää usch. Man kanske skulle försöka blondera det igen. Saknar min wannabe blond period. Kanske byta sminkstil...eller byta stil helt och hållet?

Var inne på www.taaz.com och laddade ner ett gratisprogram där man kan göra en makeover med hjälp av att använda ett foto på sig själv och välja in olika sorters frisyrer, smink etc. HUR ROLIGT SOM HELST. HÅLLER PÅ ATT SKRATTA IHJÄL MIG. HAHAHA.

Jag har tyvärr inte lyckats att spara ned de omgjorda korten så att jag kan lägga upp de här. Jag har nu provat allt, från Eva Longoria look till blond bimbo look och jag ser helt störd ut.

Ni måste bara gå in och prova. Hittar ni någon ny look :-) hihihi

Obs, jag kan ju inte så mycket om datorer. Min dator fick upp en varning om en tracking cookie när jag gick in på sidan. Vet dock inte vad det betyder, om det är allvarligt eller inte. Jag bara flyttade den till min "Virus vault". Ni som vet mer kanske vet vad detta är för varning??

Den stora poeten talar!!

2010-01-25 @ 22:48:09
NOT!!

Håller på att försöker gräva fram min "kreativa" sida. Tänkte skriva en dikt till en kompis barn som ska döpas. Tyvärr är man ju ganska ringrostig. Har ju inte skrivit dikter sen man typ var 14  då allting var så himla extremt gällande känslor, kärlek etc.

Får se om jag kan få ihop något bra, har skrivt klart nästan hela men jag kan liksom inte knyta ihop säcken. Som tur är har jag ju mitt lilla bollplank här hemma så får jag se om jag kan få till det till slut. :-)

Planering...

2010-01-25 @ 00:00:49

Har börjat kolla upp uppgifter för att kunna lägga upp planer på att starta eget. Kollar även olika kurser och utbildningar och jobbmarknaden. Måste nog börja boka in lite luncher med folk och nätverka lite. 
Tiden går så fort och jag har fortfarande inte bestämt mig vad jag ska göra med mitt liv.

Höll på att spåna om jag skulle åka iväg tre månader till Thailand med barnen och låta de få gå i skolan där medans jag pluggar på distans. Det skulle ju vara en dröm att kunna få åka dit. Maken är inte så glad över dessa planer men vi kanske kan lösa detta genom att han tar semester i samband med detta eller att han tar tjänstledigt. Skolan kostar dock ca 4900 BHT/vecka och elev vilket innebär en kostnad på ca 2200 kr per vecka för båda barnen. Vi har ju inte riktigt budget för att kunna göra något sånt men det är ju alltid roligt att få drömma lite.....  

http://www.svenskaskolanlanta.se/

Illusion

2010-01-24 @ 23:45:39
Var på Tom Tits med barnen i helgen. Gillar att åka dit. det är alltid lika roligt både för oss och för barnen.
Tittade på lite optiska illusioner. Vad ser ni när ni ser denna bild?



Hur många ansikten ser ni i bilden?


Bebistankar

2010-01-23 @ 02:32:42
Försöker övertala min man att det är dags att utöka antalet familjemedlemmar. Jag och barnen är helt redo för en till minimänniska i familjen. Han verkar tyvärr inte så pigg på detta. Han är så förnuftig och resonerar om att det är alldeles lagom med två. Han har ju inte riktigt alla dessa hormoner som jag har som styr mig. Jag känner nu att barnen är så stora och självständiga och att jag har massor med energi att få ta hand om en liten igen. Han försöker att få kontakt med mitt förnuft och resonera kring dessa frågor. Det är ju en risk med att föda barn för både dig och barnet......kommer du inte ihåg alla sömnlösa nätter... all oro som man ständigt kände för minsta lilla...vi hinner ju knappt med två nu med alla träningar, läxläsning och jobbet...........blablabla låter det i mina öron...

Mitt förnuft är på semester och jag vet ej när det kommer tillbaka i tjänst igen...

Empati

2010-01-22 @ 17:37:39

Tankarna går nu ofta till de drabbade på Haiti och även till andra som har det svårt både här i Sverige och runt om i världen. Vi kanske inte gör så mycket som vi borde men det jag gör för att lätta mitt samvete är att se till att regelbundet skänka pengar till olika organisationer som arbetar med att hjälpa andra människor. Samvetet gnor inom mig och jag tänker också på hur grymt det är i världen och om hur ens egna barn kommer att agera i liknande frågor när de är vuxna. Vi försöker ta oss tid och pratar ganska mycket med barnen om saker som händer runt om i världen. De är ju nu i skolåldern och i skolan går de tex igenom veckans nyheter och får höra en del nyheter därifrån. Här känner jag dock att jag som förälder vill vara med och påverka de genom att de ska få information till hur vi ställer oss vid olika frågor.

I förrgår vid middagen frågade jag om de hade hört talas om katastrofen som drabbat Haiti. Min nioåriga son hade pratat om detta i skolan men min sju åriga dotter hade inte hört så mycket mer än att jag och min man pratat om detta sinsemellan.

Jag började därför att förklara att det varit en stor jordbävning på Haiti och att det nu fanns massor med hemlösa människor, barn som blivit av med sina föräldrar, att många var skadade och var utan mat och vatten. Människorna där var även tvungna att gå runt och känna sig otrygga pga av att det fanns massor med skurkar som gick runt och tjuvade från varandra. Jag berättade att vi också försöker hjälpa dessa människor genom att skänka lite av våra pengar till andra som jobbar med att direkt hjälpa drabbade när sånt händer. Drog en liknelse till när de brukar få panta våra burkar och lägga pengarna till Röda korsets insamling eller när vi köper Situation Stockholm från hemlösa utanför matbutiken. och hur de pengarna kan hjälpa andra. Efter att vi pratat lite kring detta frågade jag om de också skulle vilja hjälpa de drabbade genom att skänka lite pengar från deras egna sparbössor. Barnen vart jätteglada och entusiastiska till att de också kunde hjälpa till och jag föreslog att de skulle kunna skänka en 5 krona var. Nu har ju barnen blivit så pass stora så att de vet att man inte kommer så långt med 5 kronor så båda sa ganska raskt att de faktiskt kan ge mera pengar. Deras förslag var att de skulle ge 50 kronor och att de ville följa med och för att själva kunna lämna pengarna. De förstår ju inte riktigt detta med överföringar mellan bankkonton och sånt så under morgondagen ska vi ge oss ut med barnen och leta efter en bössa så att de ska kunna få skänka lite av deras pengar.

Vad tycker ni? Är det rätt taktik för att de ska kunna få lära sig lite empati och att visa att det är många människor som bryr sig och att alla har möjlighet att göra skillnad och påverka? Eller tror ni att det är för tidigt att börja prata om allt elände som finns runt om i världen. Jag är ju inte direkt känd för att linda in grejer utan tycker att barn förstår mer än vad man tror och brukar prata om allt mellan himmel och jord med de om det är bra eller dåligt vet man ju inte riktigt förräns de växt upp och man ser hur de agerar i olika situationer.

Själv känner jag mig iallafall mycket nöjd med de diskussioner vi hade samt utfallet från det och det värmer i mitt hjärta att de verkligen visar att de bryr sig om andra som de inte ens har träffat.

Snorig och febrig

2010-01-18 @ 08:11:48

Blir hemma från jobbet idag. Har kännt mig ganska risig i helgen men allt rullade på iallafall. Igår bröt förkylningen ut som jag haft inom mig under hela förra veckan och halsen känns helt uppsvullen. Sov nästan hela dagen och trodde det skulle hjälpa men jag fick ändå feber inatt och jag känner mig ännu sämre idag. Ska fortsätta sova idag och försöka kurera mig. Ångesten över jobbet och uppgifterna som bara hopar sig vill jag inte ens tänka på för då får jag bara ont i magen också...Det är en ny dag imorgon...får ta tag i det då...

Bara vara sig själv...

2010-01-17 @ 22:03:21

Fredagkvällen ägnades åt lite shopping efter jobbet. Barnen hade blivit hämtade av Jeanette så de var hemma hos de och lekte så vi kunde strosa i affärerna utan att få dåligt samvete. Jag gjorde ett par fynd som jag är riktigt nöjd med. En brun stor handväska samt en randig tröja som jag tyckte satt helt perfekt. Goran gjorde också ett par fynd + att vi hittade lite roliga saker till barnen på rean så det kändes som en lyckad shoppingtur.  Efter shoppingen vart vi så lyxigt serverade en middag och ägnade oss åt lite soft små prat innan vi till slut åkte hem själva, för kidsen skulle vara kvar och sova över. Det känns så konstigt att de är så stora och självständiga. Även fast det är soft att få lite tid för sig själv så saknar jag lite att få vara småbarnsmamma med barn som är beroende av en...

Lördag morgon var full av energi. Julgranen ut (vi måste ha varit sist ut med den). Lite träning tillsammans med Marie. nu har vi kommit överens om att vi ska boka in 1 gg/vecka så att vi verkligen kommer igång med träningen. Vårrus och Tjejmil 2010 here we come :-)
Sen bar det av med kidsen + Zakk för att kolla på basketmatch mellan Södertälje Kings mot Solna. Där mötte vi upp Jeanette med familj och det är så kul när man kan bryta av vardagen lite och göra något annorlunda. Vi hade också lite tur för Kings gjorde nog sin bästa match för säsongen och Lucas vann en baskeboll på bollrullningen mellan 3 och 4:e quartern.




Goran var iväg på whiskeyprovning med en vän som han inte träffat på väldigt länge och han skulle vara iväg hela kvällen så brorsan med familj förbarmade sig över mig :-). Robinson (mot deras vilja, det är jag som följer detta :-) ) och pizza...Pizza är ju mumsigt men matchar ju ej med mitt träningsschema!  Medans vi kollade på Robinson drog barnen på sig skridskorna och spelade lite hockey. Det känns så underbart vintrigt när man hör barnen fråga kl 21 på kvällen om de får gå ned till planen bakom huset och åka lite. Det är vitt, lagom kallt ute och allt är upplyst och fint. man hör att det är massor med barn som fortfarande är ute och leker. Underbart....

Apropå Robinson..Stör mig på att de som inte presterar något eller bara snackar skit kommer så långt som de gör.....Har inte mycket till övers för typer som Anders...Visst är det sjukt att man kan bli berörd av en dokusåpa....

Söndagen, soft, sova, rita med barnen, sova igen, laga mat, slumra lite till, tv, spel, tv, framför datorn. Barnen har haft fullt upp med massor med aktiviteter men jag har bara tagit det lugnt. Gått runt i pyjamas hela dagen och bara fått vara. Vara mig själv....en sengångare....underbart...

Så kan du hjälpa offren i Haiti

2010-01-14 @ 22:59:50
Lägger upp en länk till TV4:s sida om hur man kan hjälpa offren i Haiti.

http://www.tv4.se/haiti

Ö-luffa

2010-01-14 @ 22:54:16
Nu har vi bestämt oss för vad vi ska göra på sommarsemestern. Vi ska båtluffa i Grekland.
En 3-veckors tripp och resrutten är densamma som jag och min man hade på vår första semester tillsammans där för 16 år sen. 19 bast med inte så mycket pengar i reskassan men oj så roligt vi hade. Barnen har tittat jättemånga gånger på korten från våran resa och vi har lovat de att vi någon gång ska ta med och visa de vart vi varit och I år blir det av.

Det känns jätteroligt. Barnen är nu 7 och 9 och så pass stora så att de kommer att klara av det alldeles utmärkt. De är ju så vana med att resa nu och de tycker också att det ska bli sååå roligt.

Resrutten som vi planerar är Aten, Paros, Naxos, Ios och Santorini - Aten.

Känner mig så glad att ha en resa att planera för igen. Har ni några tips för ö-luff med barn så tar jag tacksamt emot det. Schyssta andra öar, prisvärda hotell eller små smultronställen, tipsa om vad som helst. Det var ju ett tag sen vi var där så vi behöver läsa in oss innan vi spikar planerna.

Är det någon mer som har några semesterplaner på gång, eller är jag för tidigt ute :-)

Diagnos

2010-01-14 @ 22:08:57

Ett litet tillägg. Min käre make känner sig lite kluven till den enorma energikick som jag har. Han får stå ut med att jag attackerar och brottas med honom. Skrämmer honom och kläcker ur mig så sjuka kommentarer som typ bara jag skrattar åt. Maken har bara stirrar och undrar om det finns någon som kan hjälpa honom med att försöka fastställa någon form av diagnos om mitt beteende.

Jag till och med sitter och skrattar lite för mig själv nu när jag skriver för jag försöker planera om jag kan spela honom ett litet spratt när han kommer hem från sitt rep. Ska jag skrämma honom?? Gömma mig och bara hoppa fram när han smyger in och tror att jag sover?? Men tyvärr så gillar han ju inte att bli skrämd, då blir han bara arg. Eller ska jag förbereda ett gäng med snöbollar bakom huset och smyga ut genom bakdörren när jag hör att han kommer med bilen och sen bara köra typ ett snöbollsregn över honom???    Han lär säkert bära på alla sina musikgrejer när han kommer och då kanske jag förstör något :-(... Eller ska jag ta fram gitarren och förbereda en skojig sång för honom som jag kan sjunga för honom i riktig Adam Sandler/Jack Black anda när jag möter honom vid dörren (Kan ej spela gitarr men who cares)

Får se vad det blir för något roligt. Brukar ni köra några pranks för att försöka bryta allvaret eller tycker ni att det är tråkigt??

Happy face

2010-01-14 @ 21:57:51
Sprudlar av glädje. Är inne i något otroligt lyckorus. Allt är roligt!!!!
Alla mina uppgifter på jobbet känns så roliga, det känns ju lite konstigt med tanke på att jag endast ska jobba där till och med juni. Kommer jag kunna slita mig från mitt jobb eller kommer jag att deppa ihop när det väl blir dags??

Har så mycket energi så jag vet inte riktigt vart det ska ta vägen. Tror att det är all sömn som jag missat under det senaste åren som jag nu tagit igen under julledigheten. som verkligen visar sin effekt nu.

Idag under eftermiddagsfikat småpratade jag med några kollegor (har blivit dålig på att ta fika men inser att det är nyttigt att kunna få ha lite sociala break under dagen). Diskussionerna är alltid så otroligt varierande och man diskuterar allt från ideer för nya produkter, jobb, psykologi, om hur mycket den sociala miljön präglar en som person etc.... Mycket intressant. Diskussionerna avlustades sedan med att vi nu ska ta tag i en sak som vi diskuterat flera gånger. Hur många mumsmums kan man äta på typ 13 s. Fick höra att en person provat två ggr och bara klarat 1. Ja men hur svårt ska det vara!!! :-).... 

Imorgon ska vi bestämma en dag där vi under lunchen ska köra ett litet rekordrace. När det gäller att tävla går jag igång direkt. Det är sååå roligt. Återkommer om vad reglerna blir och när vi ska utföra detta och hur många jag lyckas övertala att hänga på. Vi är så himla seriösa på vårat jobb så ibland är det bra om man kan göra ett litet avbrott i allvaret.

Softar

2010-01-05 @ 16:02:28

Idag är det -17 C ute. Brrrrr. Barnen fick själva gå till skridskobanan idag. Jag vägrar gå ut när det är så kallt.
Fick en förfrågan om jag ville hänga med och shoppa idag men det orkar jag inte heller göra. Är sååå lat idag.

Ska börja förbereda lite middag för ikväll kommer Jeanette med familj och Marie med familj över till oss för en liten spelkväll med Wii. Provade min Wii fit ålder och hamnade på 41 år. Det ska bli kul att få se vad alla andra hamnar på.

SSK - Timrå

2010-01-05 @ 15:57:54
Var på hockey igår och kollade på SSK-Timrå. Hade fått schyssta biljetter och tillgång till en loge så det kändes verkligen superlyxigt. Man skulle lätt kunna vänja sig med lite VIP behandling :-)

Matchen var bra och spännande SSK vann med 3-2 i förlängningen, hejarklacken jublade och barnen var supernöjda.

Avatar

2010-01-05 @ 15:18:52
Har nu bokat biljetter till Avatar 3D på torsdag. Skulle ha gått på det idag men det fanns inga biljetter kvar.
Vi + brorsbarnen och den äldstes kille ska med så vi blir ett gäng som ska gå.  Det var länge sen jag såg fram emot att se en biofilm så mycket som jag gör nu. Känner mig som 14 igen :-)

Summering av året som gått

2010-01-05 @ 15:07:16
Semestrar - Thailand, Belgrad, Budapest, London och sen en svensk sommar med lite camping och skogsmulleliv. Vi hann med en hel del under förra året. Ändå så satt jag nu under julen och deppade lite för att vi inte skulle åka någonstans eller hade något planerat. Bortskämd, det är vad jag är.

Huset - Ny färg på huset. Tyvärr vart det inte mer. Vi är alldeles för lata för att fixa med huset. Inga andra punkter avprickade på våran lååånga att göra lista.

Träning - Obefintligt under förra året. Var iallafall med och sprang tjejmilen tillsammans med en kompis. Sprang faktiskt hela vägen och chockade min stackars kropp som får motion alldeles för sällan.

Vänner - Var på semester med vänner i Thailand. Det var verkligen helt underbart och det skulle vara kul om man kunde åka flera gånger. Några andra vänner kom hem från sin långvistelse i Spanien. Kul att ha de hemma igen. Mycket diskussioner och information om hur det är att bo i ett annat land än Sverige. Är tacksam för det vi har här men längtar fortfarande efter att man ska våga ta steget och prova på något nytt. Var på inflyttningsfest hos de och i deras nya hus och det var verkligen superroligt.  Andra som man känner har separerat..tråkigt att det inte funkade.... eller så har de återfunnit varandra.. mycket roligt!..  När det gäller vänner så är det svårt att hitta tid och ork att träffa alla och umgås. Får se om vi kommer att kunna lyckas bättre med planerandet av tid så att man fåt lite mer tid för vännerna under detta år.

Jobb - Mycket upp och nedgångar under detta år. Märks att jag börjar bli sliten. Det höga tempot och att jag typ känner mig gift med jobbet gör att man aldrig kan släppa problemen utan sitter och grubblar på de hemma också. Försökte planera in lite studier på sidan om men kände att tiden inte räckte till. Kände att nu var det dags att göra något annat. Har nu mycket blandade känslor över att jag ska lämna företaget som jag jobbat på i 15 år. Har stora förväntningar över hur detta ska påverka mitt framtida liv.

Familj och släkt: Här rullar allt på som vanligt. Träffar brorsan med familj ganska ofta och det är alltid lika kul.  Borde försöka få tid till att besöka syrran lite oftare också. (Syrrans kille har nu sett till att de fått vattentoalett i huset så nu känns det mycket enklare att komma dit och hälsa på :-) ). Mamma och pappa träffar jag inte så ofta eftersom de jobbar så mycket och tyvärr är det inte så mycket man kan göra åt det. Har faktiskt fått kontakt med en del släktingar via facebook. Kusinerna från min pappas sida och deras barn. Det har verkligen varit jätteroligt att kunna få se kort på de.

Min egna familj: Detta år har verkligen varit jätteroligt med tanke på att barnen är i en sån ålder så att de tar mer ansvar, är omtänksamma och de har utvecklat en sån underbar humor. Vi har verkligen superroligt när vi är tillsammans och vi är nog alla överens om att det är allra bäst när vi alla i familjen är samlade.
Barnen börjar ju också bli äldre och det gäller verkligen att man anpassar sitt föräldraskap. Här är väl områden som man behöver utvecklas mer på då jag inte alltid är särskilt pedagogisk utan kan vara ganska strikt och fyrkantig. Det går bra för barnen i skolan och det känns skönt att inte behöva oroa sig över det. När det gäller vårat äktenskap måste jag nog säga för min del att jag tycker att 2009 varit det tuffaste året (om man bortser från några jobbiga tonårsår) hittintills under våra 18 år tillsammans. Här verkar det dock som att man börjar komma tillbaka till rätt spår igen.

Summa summarum, 2009 var ett väldigt bra år. Mycket som händer och jag har roligt nästa jämt ..förutom när jag bråkar och tjatar :-)!!

Inga nya punkter att pricka av gällande "min drömlista om vad jag ska göra med mitt liv" i år. Tror dock på att 2010 kommer att bli ett kanon år.

2010

2010-01-05 @ 13:45:01
Julen är slut. 2009 avslutat. Påbörjat det nya året. Gott nytt år och god fortsättning på er alla.
Svisch...tiden flyger iväg när man har roligt.

Antar att ni alla redan avverkat eran bakåtblick över 2009 och lagt fram alla planer för 2010 eller så kanske ni är softa typer som mera tar dagen som den kommer.

Jag hoppas iallafall att 2010 blir det bästa året någonsin både för mig och för er alla andra.