Packat och klart

2008-09-29 @ 22:42:56
Äntligen är allt klart. Denna dag har varit väldigt hektisk men humöret har varit på topp hos oss alla. Det är så kul att kunna få resa med barnen och alla vi har haft lite resfeber idag. Jag oroade mig ju över att vi inte skulle få plats med allt i handbagaget men nu när allt är packat och klart ser vi att det finns massor med plats över så vi kan till och med shoppa med oss lite grejer hem. :-)

Har hittat några sidor på nätet där det finns live cam så att man kan se delar av Rom live. Det är jättekul att kolla så ser man tex hur vädret är just nu.

Det är nu dags att försöka gå och lägga sig eftersom vi ska upp ca kl 04:00. Planerad avfärd från Nykvarn ca 05.00. Planet lyfter från Skavsta kl 07.00 och till ca kl 11.30 tror vi att vi hunnit in till centrala Rom.

Kommer hem igen på torsdag eftermiddag.
Ha det bra.

Hur ska vi hinna?

2008-09-28 @ 23:49:23
Det känns inte som att vi har läget helt under kontroll inför resan till Rom på tisdag.
Jag har gjort en liten tankevurpa och bokat så att vi enbart får ta med handbagage. Vi ska ju bara vara borta från tis till tor så då tänkte jag att det räcker ju, vi behöver inte så mycket grejer med oss.

Problemet är ju att man endast får ta med sig 1 dl vätska per person. Då ingår ju såna saker som tandkräm, deo, hudkräm etc. Emilia har ju sina sår efter hennes lilla olycka så där behöver vi lite klorhexidin med oss. Nezerilen ska med för flygresan. Jag vill ju gärna ha med mig lite hudkräm och Goran vill ha med sig lite vax till håret samt lite linsvätska. För att lösa detta så kommer vi få portionera ut allt i alla handbagage och Goran och jag får dela deo :-). Tandkrämen får vi köpa på hotellet och schampoo har dom väl där.

När vi väl är där kan vi inte shoppa med oss något eftersom vi endast har våra handbagage med oss. Man får inte ens ta med sig en extra kasse in. Eftersom jag har gjort en online checkin vet jag inte ens om vi får lägga till en väska om vi betalar lite extra. Ok, detta kanske inte är hela världen men det är så typiskt att jag inte tänkt på detta i förväg och jag blir lite stressad av detta. Om det är någon som vet att det går att checka in extrabagage med Ryanair så kommentera gärna.

Det känns även som att vi inte riktigt planerat tiden denna helg och har inte fått klart allt ännu. Vi har inte börjat packa och jag har inte kollat upp allt gällande transporter, kartor och sightseeing ännu. Jag är väl lite av ett kontrollfreak och vill kunna ha koll på läget jag vet dock inte hur jag ska få dom sista 24 timmarna att räcka till.

Morgondagen börjar med gågruppen med barnen som Goran får ta. Jag ska börja jobba supertidigt imorgon så jag hinner jobba undan lite innan semestern, måste dock sluta tidigt pågrund av att Emilia ska på återkontroll hos doktorn kl 15.30. Jag hade hoppats att jag skulle hinna jobba i helgen men har inte hunnit pågrund av att Emilia känts sig dålig, kalas i helgen, fixa i trädgården, göra iordning all tvätt innan vi åker, allt som måste fixas hemma med räkningar etc, lite besök, Gorans rep samt att han fått åka iväg med bilen för att få hjälp med att fixa bilen eftersom att bromsarna är helt slut. Det känns som att det varit mycket i helgen.

Hur som helst, efter kontrollen hos doktorn ska jag se om Emilia kanske kan få vara hos sin farmor och farfar en stund så att hon inte behöver följa med till Lucas träning. Efter Lucas träning ska vi klämma in hämta Goran från jobbet, duscha barnen, middag, läxläsning samt att barnen förhoppningsvis kan komma i säng tidigt eftersom vi måste dra hemifrån kl 05.00 på tisdag morgon. Packa grejer får vi vänta med tills imorgon kväll.

Idag kommer jag nog att sitta framför datorn i åtminstonde en timme till då jag väntar på att torktumlaren ska blir klar och jag ska köra igång nästa omgång tvätt samtidigt som jag läser in mig på våran kommande resrutt och sightseeing tur. Skicka gärna lite tips och kommentarer, det är alltid uppskattat.

Även fast jag klagar lite är det nästan skönt att man får en liten topp innan vi åker så att jag verkligen kommer att känna av skillnaden nu när vi bara ska softa och njuta av semestern.

Barnen saknar sina vänner som flyttat till Spanien

2008-09-28 @ 17:56:55
Barnen har varit så gulliga och skrivit helt egna brev till sina vänner Joshua och Stella som flyttat till Marbella.


Dom har börjat sakna dom ganska mycket så vi har nu börjat planera semestern för nästa år för att se om vi kanske kan hälsa på dom nästa sommar. Förhoppningsvis som kanske vi kan åka ned till juli nästa år.

Lucas och hans kusin

2008-09-28 @ 17:49:31
Min son Lucas och hans kusin Zakk  tjatar alltid om att sova över hos varandra.
I fredags sov Zakk över hos oss och i lördags sov Lucas över hos honom.
Om de fick skulle dom säkert sova över hos varandra varje dag.



Det skiljer ju endast ett halvår mellan dom samt att vi tillbringar nästan all ledig tid hemma hos dom så det är ju kanske inte så konstigt. Denna helg tex har jag tex redan varit hemma hos dom för att titta på film sent på lördagkvällen samt var över och fikade nu på dagen.

Kalas igen

2008-09-28 @ 17:40:52
Under hösten börjar alla familje kalasen rulla igång. Denna helg var det dags att fira min mor som fyllde 63.

Mamma hade gjort yakiniku, sashimi, någon sorts ris med shitakesvamp, misosoppa med tofu, kimchisallad samt lite yakitorispett och vi alla åt med god aptit. Det är ju alltid lika gott och roligt att få komma hem till mamsen och käka.

Barnen plockade en massa björnbär som var supergoda och pappa hade även lagt in en massa björnbär i vodka som vi fick smaka på. Det var gott men alldeles för starkt för min smak.

Under kvällen hade vi en blandning av diskussioner och mycket skoj. Diskussionerna som vi brukar ha kan bli ganska "livfulla" då vi har väldigt skiljda åsikter (eller det kanske är främst jag och min far som hamnar i motsatserna till varandra). Ämnena som vi diskuterade var allt från om det fanns en koppling mellan rökning och lungcancer, vad som orsakar tandlossning samt om ris är snabba eller långsamma kolhydrater.

Det mesta av tiden hade vi dock väldigt roligt, utan en massa seriösa diskussioner, med mycket skratt och utav det som har berättats under alla åren skule vi kunna ha som underlag för en hel komedi serie. Ett gott skratt förlänger livet och det är skönt att vi har mycket humor inom familjen.

Fullt hus

2008-09-28 @ 17:08:33
I fredags hade vi "fullt hus" då syrran med hundarna samt min brorson kom förbi.
Här är syrrans små fluffbollar, den minsta heter Shogun och den stora heter Shiro. Barnen tycker att det är jättekul att leka med dom och den lilla  går dom runt och bär på hela tiden.


Det vart en riktig mysfredag med sushi från mamma, film samt att alla sov kvar hos oss.

På lördagsmorgonen passade vi på att köra en storslagen frukost med våfflor och glass, sushi, omelett samt mackor.
Det låter som en skum frukostblandning men det var kul att alla själva fick välja vad dom var sugna på.

Snabb återhämtning

2008-09-25 @ 15:53:11
Emilia mår redan mycket bättre.

Det märks knappt att hon gjort illa sig mer än att det blöder lite när hon råkar böja sig ned eller när hon nyser. Det syns knappt längre att hon gjort illa sig jämfört med hur hon såg ut igår. All svullnad är nästan borta och såren har dragit ihop sig och ser jättefina ut. Det enda som märks är att hon inte är riktigt lika aktiv gällande rörelser idag då hon har lite ont i rygg och höft eftersom hon hade blivit påkörd i ryggen.

Idag har vi bara haft en riktig mysdag där vi ritat, lyssnat på musik och tittat på film. Hon kommer att få vara hemma med oss någon dag till tills dess att det inte längre blöder igenom där hon sytt.

Vädret är underbart vi har 20 grader i skuggan och stekhett i solen. Barnen vill ha shorts och vara ute men jag vill att Emilia tar det lugnt idag. Vi kanske sätter på henne en hatt för att skydda såret för solen och drar vidare till min bror så hon får träffa någon annan än mig. Det är ju synd att missa detta underbara väder.

Tre stygn, en del skrapsår och blåmärken

2008-09-24 @ 15:19:15
Idag råkade min dotter ut för en olycka. Hon vart påkörd av en cykel på vägen till skolan. Efter vad jag fått höra av dom föräldrar som gick med barnen i gågruppen idag så inträffade olyckan direkt efter en annan kollision. Två tjejer på cyklar krockade vid en nedförsbacke och i och med att det vart en lite ansamling av barn på cykelvägen kom en kille på cykel i ganska hög fart i nedförsbacken och försökte cykla förbi alla. Emilia vart rädd och hoppade då undan men råkade hamna rakt framför cykeln.

Hon fick ett djupt jack i pannan och dom ringde då efter mig. Jag var på väg till jobbet och fick vända för att plocka upp henne. Som tur var hade dom täckt över jacket med ett plåster när jag hämtade henne, annars hade jag nog blivit rätt så chockad. När man får såna här samtal så hinner man ju måla upp ett worst case scenario i huvudet. När jag väl kom fram började hon störtgråta och jag fick hålla mig för att inte göra det. Det gäller ju som förälder att behålla lugnet när något händer.

Väl framme vid vårdcentralen fick vi jättebra hjälp där dom pratade med Emilia, tvättade bort allt smuts och blod och så sydde dom igen jacket med tre stygn. Sedan kollade dom hennes näsa och då dom misstänkte en spricka i övre näsbenet så fick vi åka upp till Huddinge till öron-näsa-halsmottagningen. Läkaren där undersökte hennes syn, tänder, öron, käkfunktion och näsa. Allt såg ok ut och eftersom den här inre skiljeväggen i näsan såg ok ut och inte hade gått ihop så gör dom inget åt sprickan. Näsan ser rak ut men är svullen så det är svårt att se om den är rak eller inte. När svullnaden går ned och om det då syns att den är sned så har dom sagt att vi ska åka upp så rättar dom till den direkt om vi gör det inom 7 dagar.

Stygnen ska plockas bort om 7 dagar och då var det ju tänkt att vi skulle vara i Rom men vi fick en tid efter 5 dagar istället på grund av resan. Jag vet dock inte riktigt hur vi ska göra med resan eller stygnen ännu man vill ju vara lite extra försiktig eftersom det gäller ansiktet och jag vill inte att dom tar bort det för tidigt.

Föräldrarna i gågruppen och Emilias fröken har ringt under dagen och dom har fått prata om händelsen i skolan då några barn blivit chockade av allt blod. Vi har nu meddelat alla att hon är ok. Föräldrarna har också mått ganska dåligt efter händelsen eftersom att det hände när dom hade ansvaret. Det kan man ju förstå. Alla har iallafall varit jättesnälla och det verkar som att allt är ganska ok nu. Det är otroligt vad små barn återhämtar sig snabbt. Hon har inte klagat en enda gång om att det gör ont även fast det ser ut som att det borde göra jätteont med sina stygn, blåmärken, skrapmärken och sin svullna näsa.

Våfflor, jobb och träning

2008-09-23 @ 22:55:32
För att få ihop det med hämtning, lämning, träningar och gågrupp* med barnen så har jag idag passat på att jobba lite längre. Eftersom att jag visste att jag inte skulle träffa barnen på kvällen passade jag på att lyxa till det för dom på morgonen och fixade lite fullkorns-ägg-våfflor till frukost. Barnen blev verkligen jätteglada och vi fick en riktig bra start på dagen.

Efter en lång arbetsdag passade jag på att träna tillsammans med min kompis Marie och det var helt underbart. En riktig genomkörare med 15 min på löparband, 10 minuter rodd samt styrketräning i ca 60 min. Detta är verkligen den bästa medicinen för att stressa av och få bort allt man har i huvudet gällande jobb.

När jag kom hem hade dock min man somnat när han läst saga för barnen så det är lite tråkigt att inte få något sällskap nu på kvällen. Jag har försökt att väcka honom men han är helt borta. Det blir ju så när man ligger efter med så mycket sömn. Någon gång slår det tillbaka....

*Gågruppen är en liten gåpool med ett gäng barn där föräldrarna turas om att gå med barnen till skolan. Jag var med och startade detta för två år sedan då jag tycker att trafiken runt skolorna är alldeles för farlig för barnen. Har man möjlighet tycker jag att det är bra att man försöker undvika att köra upp barnen till skolan i egen bil utan försöker ha en gåpool eller samköra. För våran del tycker jag att gågruppen har hjälpt barnen att kunna skapa kontakter med kompisar som går samma väg och bor i närheten men som dom kanske inte dagligen leker med. Vi är nu inne på tredje årskullen med 6 åringar och om ni är intresserade av att höra mer om hur det funkar eller få lite tips eller kanske lite mallar på schema eller kontaktlistor så kan ni kontakta mig.

Finns det några snygga fotbollsskor med klack?

2008-09-22 @ 23:00:37
Summering av föregående vecka:
Tränings/motionstid - endast ca 3 timmar. Mål för nästa vecka blir 5 timmar.

Ekonomi - inser att vi måste bli mycket duktigare på att spara för att täcka in kommande resor.

Glädje - Veckan har gått upp och ned. Ned främst på grund av VAB-dagen samt lite tråkigheter som drabbat en vän till mig på jobbet. Men i det stora hela har det varit väldigt uppåt med bland annat en del roliga stunder hos brorsan där vi kollat en del på tv och bara slappat och skojat, kalas, middagar med vänner och familj samt lekgympa passet.

Ideer - Finns några schyssta klackskor man kan ha som man även kan spela fotboll med? Fotbollsskor är ju så fula och jag skulle vilja ha ett par bekväma men absolut snygga skor när jag leker med barnen. MIna skor som jag har blir ju förstörda av allt springande:-). Jag tycker absolut att det finns en marknad sportskor med klack.

En söndag med trevliga överraskningar

2008-09-21 @ 23:22:01
Flera trevliga överraskningar har dykt upp under dagen.

Min syrra kom på spontanbesök. Likaså min brorsas fru med minstingen. Vi fick till en riktig trevlig söndagsmiddag.

Min granne kom förbi med en karta över Rom, en bok samt lite tips och råd inför våran kommande tripp. Hon har precis kommit hem därifrån och kom förbi för att ge oss lite input. Superschysst.

Tidigare under dagen körde vi en favorit i repris där vi åkte iväg för att leka med ungarna i en gympasal tillsammans med våran vän Ragge och hans barn. Dagen har varit lyckad. Vi har alla kännt oss pigga och krya, vad mer kan man begära :-)

Här är vi

2008-09-21 @ 22:40:23

Kalas :-)

2008-09-21 @ 21:22:41

Svärmor fyllde 60 och vi var bjudna på kalas i lördags. Här är hon med alla barnbarnen. Har nu lite mera respekt till proffsfotografer som jobbar med familjefoton.  Att få fem personer att synka samtidigt till ett foto är en konst :-)


Hon fick ett presentkort för att gå på spa och vi svärdöttrar har sagt att vi ska gå tillsammans med henne. Spadagen kommer vi att göra till en riktig tjejdag för henne.  Vi umgås ju aldrig själva utan har alltid hela familjerna med så det ska bli roligt.

Emilia hade även gjort ett gäng med egna små paket till henne.


Jag frågade Emilia om hon kanske kunde hålla ett tal och klirra i glaset eftersom hon hade fått lära sig hur det går till när man håller tal på en dagisfest i våras.
Emilia klirrade i glaset och sa att hon tyckte att hennes farmor var universums bästa farmor.  :-)

Mycket god mat, som vanligt hos svärmor, och hennes speciella choklad tårta. Dagen toppades sedan med en lek som heter "tittut bakom knut" som var jätterolig.

Trevligt avslut på arbetsveckan

2008-09-20 @ 12:04:44
Gårdagen avslutade vi med lite jammande, pippispel och film. Ett mysigt avslut på arbetsveckan samt en schysst inledning av helgen.

Här står Lucas tillsammans med sin kompis Alexander och försöker sig på att hänga med deras pappor och jamma lite.


Emilia sitter och kollar på "Singing bee" tillsammans med Alexanders storasyster Linnea.


Reflektion över några saker som hänt under veckan:
I och med att jag behöver tänka till inför mina små korta skrivsessioner på bloggen uppenbarar sig nu en bild av mig i mitt huvud om att jag då och då kommer in i en spiral av negativa tankarna. Tankar åt hållet som typ  "oj, oj hur kan man göra så", eller "jag önskar att jag också kunde .." vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men åt hållet att det verkar som att jag inte uppskattar det jag har. Det som händer då är att dom som jag har i min närhet drar mig ur spiralen. Därför är ärlighet bland vänner och familj några ytterligare saker som jag vill lägga på min lista av små guldkorn.  Tummen upp för lite hjärtlig ärlighet.

Skype? Ok, det måste jag nog också ha..

2008-09-19 @ 16:31:04
Det var kul att äntligen få prata en lite längre stund med Jeanette och Johan som för några veckor sen flyttade till Marbella. Äntligen börjar man fatta lite hur man "skypar". Det börjar bli svårare och svårare att hänga med i teknikens utveckling, man får liksom lite tips här och var från folk och så får man se hur mycket man lyckas snappa upp.
Nu verkar dock ändå som att ljudet är fixat. Det enda tråkiga är att jag redan nu måste uppgradera och fixa en ny kamera då det visar sig att den jag har är helt b..

Nu är det veckostädningen som gäller. Vi brukar försöka köra en genomkörare på ca 2 timmar varje vecka innan helgen. Det är så skönt att kunna reda ut sånt som man inte riktigt hunnit med under veckan och dessa två timmar brukar bli lite stressiga eftersom man alltid har massor med planer för fredan. Barnen har redan börjat och jag ska nu fortsättta igen efter mitt lilla break för en update på bloggen.

Tacos och trevligt sällskap från Ragge med kidsen väntar ikväll.

Who want´s to live forever

2008-09-18 @ 21:34:39
Kan man leva i all evighet?? Nej, men längtan och önskan finns i att kunna säga "Ja, självklart kommer jag att göra det" när barnen frågat "Kommer du alltid att finnas?".

För en gång skull vore det väl häftigt om man kunde säga det istället för standardfrasen "Jag kommer alltid finnas i själen och i ditt hjärta...bla bla" och man blir nästan helt tårögd.

I jakten på nya grejer skummar man igenom tidningar och diskussioner där dom små nyckelorden dyker upp som triggar ens intresse. Under koll av annonser på schyssta träningkläder i en tidning så dyker en artikel upp angående nyttiga fettsyror. Usch vad tråkigt... Bläddrar förbi och ser då texten om dom "farliga" transfetterna. Jaså... Ännu mer "farliga" grejer som man måste hålla reda på. Inne i hjärnan börjar nu massor med jobbiga små tankar dyka upp.

"Vart befinner sig alla dessa farliga transfetter?".
"Kommer jag få stroke nu?"
"Har jag gett mina barn dåliga förutsättningar och kommer dom få stroke?"
"Varför är det bara jag i familjen som ska hålla koll på sånt här?".

Jag går igenom listan med saker som ska undvikas:
Chips
- tyvärr det äter vi nästan varje helg.
Tårtor - Tur, det äter vi aldrig.
Kakor - Barnen äter knappt några, kanske om det är något speciellt eller om vi är bortbjudna och det serveras kakor. Men för min del blir det ju en del fika på jobbet.
Hämtmat - Här är vi ganska duktiga och lagar våran mat. Pizza och Mc blir det väl någon gång i månaden. Sen blir det några gånger man käkar sushi, men det är ju nyttigt.
Buljongtärningar - Va, det visste jag inte innehöll transfetter. Har ju endast börja använda det under det senaste året. Det kommer jag inte fortsätta använda till vardagsmaten. Det är ändå för salt.

Måste stänga tidningen. mera nojjor. Vem bryr sig!! Who want´s to live forever??

Jo.......jag.........och jag öppnar tidningen igen och börjar läsa. Lite ny kunskap är väl bara bra att man får.

Saker som jag ser fram emot och saker som jag är förbannad över

2008-09-18 @ 19:24:54

Ser fram emot:
-ser fram emot resan till Rom
-ska få på kurs i multivariat data analys
-familj, vänner och arbetskamrater

Pissed off!!
-20 ungdomar som misshandlar en tjugo årig tjej i Södertälje. Sex ungdomar från Gnesta försökte hjälpa henne men dom blev också misshandlade.
-Passivitet hos vissa föräldrar.

Handla ekologiskt och flyga till Rom för några dagars semester. Går det ihop?

2008-09-17 @ 19:48:35
Tankar som dykt upp idag.

Ekologiskt - Alla andra är så medvetna och jag har dåligt samvete över att jag har noll koll. Jag köper tex fortfarande besprutade bananer. Inte för att jag tycker det är dyrt eller något utan för att jag inte tänker på det när jag handlar. Jag tar bara bananer utan att tänka på om det kan vara farligt för miljön eller för oss som äter dom.

Jack Black - För några veckor sen fick jag höra att hans föräldrar är rymdforskare. Jag tänker på det lite då och då. Stämmer det? Han kanske är ett geni?

Syre - Hur förklarar man vad syre och koldioxid är för en 6 - åring som vill se hur det ser ut. Jag behöver en bok eller så får jag nog googla om det.

Mor och dotter relation - Min dotter och jag är så lika på sättet och humöret och vi kan verkligen trigga varandra fast hon är så liten.

Resa med barn i storstad - Om två veckor ska vi till Rom med barnen. Vi åker på tisdag morgon och kommer hem torsdag kväll. Det gäller verkligen att vi planerar allt i minsta detalj så att vi bara riktar in oss på några grejer. Annars kommer det nog att sluta med stress och sura miner.

Skor - Åka till Rom och promenera massor... Hur gör jag med skor....Hmm. Jag vill inte använda bekväma skor utan jag vill åka till Rom och vara lite tjusig. Det går ju liksom inte ihop. Som tur är har jag ju mina kära Converse som alltid känns rätt.


Anledningen till att det känns som att jag haft mycket tid till att tänka är att idag har jag varit hemma med Emilia. Hon är mycket piggare idag och även fast hon snörvlar ser man att energin är på väg tillbaka. I ett försök att hon ska få en liten extra boost med vitaminer gjorde jag en fruktsallad som jag trodde att jag kunde locka med. Hon åt dock knappt någonting utan det slutade med att vi alla andra käkade av den istället. Ok, hon får väl i sig sina vitaminer iallafall.

Vart har dom moderliga känslorna tagit vägen

2008-09-16 @ 21:51:13
Har varit på jobbet mellan kl 07.15 till 20.10 idag. En hektisk dag med en snabblunch samt många timmar sittande stilla framför datorn. I feel like shit. Har under natten endast sovit totalt ca 4 timmar pga av att min dotter är sjuk och jag började redan fundera på natten över hur jag ska försöka lösa en eventuell VAB:dag under veckan. Idag har min man varit hemma men imorgon är det min tur att vara hemma.

För att inte försena några av mina uppgifter har jag idag sett till att försöka jobba igen morgondagen. Pulsen har varit hög hela dagen och jädrar vad effektiv och duktig jag har varit. Allt för att inte försena något. En del förhandlingar har även hållts i telefonen under dagen med min man. Förhandlingar där mina icke moderliga sidor kommer fram och försöker pusha på om "är hon verkligen så dålig, tror du inte att hon kan gå till skolan imorgon". Jag hör hur hon hostar och låter kraxig i bakgrunden men tänker att alla andra barn går väl omkring och är snoriga under denna period på året. "Jag har ju så mycket att göra", den här stela, seriösa personen har kommit fram igen. Den som jag inte vill vara.

När jag äntligen kommer hem och pussar barnen godnatt och ser hur förkyld, snorig och hostig hon är kryper moderskänslorna fram igen. Jag får en stor kram från båda och min dotter gosar in sig hos mig och säger att hon saknat mig hela dagen. Jag erbjuder mig att läsa en saga för båda men min son tycker att jag ska gå ned och äta middag efter att ha först frågat mig om jag ätit. Återigen mjuknar jag och jag känner mig mer avslappnad. Dom är ju så underbara. Ytterligare små guldkorn som man ska ta vara på. Ren och ärlig omtanke från så små barn. Jag går ned för att äta och är nu lite ledsen över att jag inte prioriterade dom och kom hem tidigare.

Tur är att jag nu skriver om detta och inser att jag måste ta tag i detta. Även fast mitt jobb är roligt så gäller det att hitta balans så att det inte tar upp all min energi.

Istället för att känna mig ledsen och som en dålig mamma ska jag nu istället försöka vända denna dag till något positivt. Det första jag ska göra är att gå till min man och säga hur mycket jag älskar honom och barnen. Jag ska även säga att jag gladeligen är hemma och tar hand om våran dotter imorgon.

Är det någon som känner igen sig, inte kommer ur sitt ekorrhjul eller kanske redan lyckats komma ur den så skriv gärna till mig. Jag tar gärna och lyssnar på andras erfarenheter.

Leka som vuxen?

2008-09-15 @ 23:41:31
Har gjort det första steget och kommit iväg för att leka och träna. Hur ofta leker man på riktigt som vuxen??
Detta är något som man bör göra oftare. I söndags åkte vi iväg till gymet och tog då även med oss barnens jämngamla kusin. I gymet finns massor med Pilatesbollar som vi började att balansera på. Varför finns inga bollhav för vuxna??


Barnen undrar om det är en rymdmänniska som tagit över mammas kropp efter att jag introducerat dom nya tävlingsgrenarna "Hur många bollar klarar du av att rulla över?" eller "Vem kan sitta längst på bollen utan att ramla av?"
Som sagt än så länge försöker man vara lite seriös och föra över någon form av tävlingsmoment över det hela.
Fram med pekpinnen. Dom ska ju lära sig något också.... Jag behöver jobba lite mer på att slappna av och försöka få in stunder där man bara sjukar sig.


En annan känsla som kommer över en när man börjar röra på sig är hur smidig är man egentligen när man är 33 år och inte är särskilt fysisk aktiv. En vän till oss kunde göra en bakåtflip med lite hjälp samt gjorde ett försök med en snurrvolt åt sidan. Han hamnade lite utanför mattan vid snurrvolten men klarade sig oskadd och var relativt smidig. Klarar jag också göra det? Jag kunde ju göra liknande grejer när jag var 17 och känslan över hur man gör det sitter kvar i kroppen.  Det är nu iallafall konstaterat att NEJ. Det kan jag inte!!!.

Någonting som jag lärt mig av detta är att jag ska börja träna på att ramla lite mer då jag fullständigt känner mig blåslagen efter att ramlat några gånger. Jag kommer säkert att få ett lårbensbrott vid 40 och då enbart pga av att man är orolig för att ramla, blir stel och ramlar och bryter benet genom att bara titta på isfläcken. Så nästkommande träningspass kommer att inkludera fortsatta aktiviteter i att ramla och försök i att inte göra illa mig.

I kombination med leken passade jag och min man på att varva med att gå ut till själva gymet för att träna. Det känns skönt att kunna få möjlighet att "tona" lite också.

Dagen resulterade alltså i lek, fysisk aktivitet och lite bastubad vilket ledde till att livsglädjen fick sig en boost.
Jag har här hittat ett litet guldkorn. Glädjen i barnens ögon när jag bara kan dedikera mig till lek och inte försöker styra över regler eller försöker klämma in matlagning/tvätt/städning samtidigt som jag leker.

När vi kom hem sen vart vi bjudna på middag hos min brors familj vilket är ännu ett litet guldkorn i livet. Vad glad jag är över den nära kontakt jag har med dom. Denna kväll somnade jag kl 00 istället för kl 03.00 som jag alltid gör på söndagar för att jag i regel är spänd över vad jag måste hinna göra under veckan. Hoppas att sena kvällar är något som jag kommer att kunna lyckas vända på.

Nya mål och nya rutiner

2008-09-14 @ 13:19:17
Dags att börja ta tag i saker. Barnen är 6 och 7 år gamla och det mesta av min tid går åt till att "underhålla"familjen.

Det är något som jag verkligen tycker om att göra då jag älskar dom över allt i hela världen. Barnen har ju dock blivit lite mer självständiga och har så mycket annat på gång nu så jag har börjat få så mycket tid över. Mycket av den extra tid jag fått till övers har gått till att jobba. Jobb med sig hem, övertid dom kvällar när jag inte hämtar barnen och även fast jobbet är roligt och utmanande måste jag nu börja ta tillbaka mig egna tid. Jag märker att jag är alltid så seriös, allt är så allvarligt och det är dags att få in lite mera livsglädje i vardagen. Mörkret och en viss form av depression börjar att ta över.

Våra närmaste vänner har med deras barn nu under sommaren åkt till Marbella och börjat ett nytt liv därnere. Kontakten med dom har gjort att även fast glädjen över att dom har det bra är stort så börjar man se över hur man har det själv här hemma i kylan och mörkret. Är det verkligen så illa här hemma (kanske vädermässigt :-) så att man måste tycka att allt är piss? Det gäller bara att komma ur sina tråkiga tankar som snurrar runt i huvudet och titta på dom guldkorn man har här. Eller så ser man till att göra samma sak och söka jobba och flytta ned vi också.

Det är nu dags att vända på steken och dra upp nya rutiner. Det första jag ska satsa på är att bygga upp min kropp och hälsa igen. Hålla kroppen i trim inför en Thailandsresa i januari är målet. Där vill jag kunna känna mig pigg och fräsch utan att behöva gå och känna mig gammal och ful.

Taget 20080914

Här är en bild på hur jag ser ut nu. Det kanske inte ser ut att vara mycket för världen men grejen är den är att jag äter hälsosamt där jag kör med varierad kost och fasta mattider men ändå inte känner mig i trim. Jag är inte ute efter att banta utan vill röra på mig mer. Detta ska jag börja med idag. Hela familjen ska därför bege sig till jobbets gym där vi har bokat en liten gympasal där vi kan "leka" med barnen och där även jag och min man turas om för att träna lite. Jag kommer även att ha en kompis där som också precis ska börja vända på rutinerna och börja röra på sig mer så vi ska peppa varandra.

Inga Atkins eller GI dieter här inte. Nu är det gammal hederlig motion som gäller och samma varierad kost så får vi se vad resultatet blir. Jag kommer att använda denna blogg för att försöka strukturera upp mig och använda det som en sporre att verkligen se till att resultat uppnås. En gång i veckan kommer jag att lägga upp en liten avstämning i resultat i form av antal minuters motion, glädje och livslustbarometer samt även en lista på vilka guldkorn som finns runt omkring mig. Förhoppningsvis kommer det som står här kunna locka andra att ta tag i saker och vända på det som man är missnöjd med.

Välkommen till min nya blogg!

2008-09-14 @ 00:31:15