Äntligen fått reseförbudet hävt

2010-10-25 @ 14:55:22
Jag är ju en reseholic :-) och har fått ett "förbud" av min make att boka en resa tills vi är klara med husrenoveringen. Igår hittade jag så billiga flygbiljetter till Belgrad på wizzairs hemsida så med lite smörande så sa han ok till att jag kunde boka. Det var så billigt så det gick ju inte att motstå.

5200 kr för flygbiljetter 3 v med alla avgifter för 4 personer och i priset inkluderas 2 stora väskor.  
Så nu har jag äntligen något att se fram emot :-) Det är ju en stund kvar tills vi ska åka, nästa sommar, men det känns som att det inte gör något.

D-vitamin boost

2010-10-24 @ 21:44:00
Eftersom vi under vinterhalvåren är trötta och barnen då ofta insjuknar med jämna mellanrum i förkylningar med feber och halsont så får man sig ju en funderare om det finns nå¨got man kan göra för att få dom att bli friskare. Såg på en TV reklam att endast 85 % insjuknar i någon förkylning varje år. Hmmm, detta innebär ju att 15 % inte gör det. Jag skulle nog vilja att vi var några av dessa 15 %. Har ju några såna på jobbet, såna som aldrig blir sjuka. Dom borde man använda sig av och testa för att se vad det är som dom gör för att bosta sitt immunförsvar. Vi är ju hälsosamma, varför blir våra barn sjuka hela tiden. Så nu har vi kört ett litet experiment. Vi har tagit lite tillskott av D-vitaminer, endast halv dos nästan dagligen i 2 månaders tid.

Jag hade nämligen läst en artikel i Illustrerad vetenskap om D-vitaminets påverkan på vårat immunförsvar och eftersom vi inte är några utemänniskor och är lite mörkare i hyn så tänkte jag det att det kanske är på grunfd av brist på D-vitamin som barnen ofta blir sjuka och som vi är trötta. http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/vitamin-d-ar-nyckeln-till-kroppens-forsvar

Vi har hittintills klarat oss rätt så bra jämfört med tidigare år men vi har inte varit 100 % friska.

Förra veckan hade tex Lucas en omgång med feber och ont i halsen. Vet inte om detta skulle vara en indikation på att det inte hjälper. Han vart helt frisk på två dagar vilket är ganska kort tid och detta är nog rekordlångt in på hösten som han har hållt sig frisk. Det finns ju så många andra faktorer som också säkert spelar in, exempelvis sömn. Förra helgen vart det nästan ingen sömn alls för honom pga allt kalasande och nästan alla i våran omgivning och i skolan har gått omkring och snörvlat och hostat hela tiden känns det som. Det är så svårt att försöka köra några studier på så få objekt :-) men vi kommer nog att försöka köra med D-vitaminet hela denna vinter så får vi se om denna vinter varit friskare än andra vintrar.


Vad har ni för några tricks eller huskurer för att mota bort förkylningar? Tillhör kanske någon av er dessa 15 % superfriska människor, avslöja era tricks!

Bugg

2010-10-24 @ 21:40:58
Verkar ha fått någon bugg. Det går ej att lägga till, ta bort eller korrigera texterna i inläggen. Ett inlägg såg jag hade helt osammanhängande text för att jag inte kontrolläst det innan publicering. När jag ska ändra så händer det inget. Får se när bloggen fungerar igen, testar med att lägga in detta så får jag se när den dyker upp i bloggen.

Ska banne mig inte frysa längre här hemma

2010-10-24 @ 01:35:41


Är så glad över att jag äntligen beställt en luftvärmepump. Det vart en Fujitsu Nocria 14 från Polarpumpen. Nu ska vi banne mig inte frysa längre här hemma och vi ska kunna dra på värmen lite utan att behöva noja sig över att man betalar överpriser på elen. Elavtalet är också fixat för vintern så jag känner mig väldigt nöjd.

Tror att detta även kommer att bättra på min och Gorans relation under denna vinter. Vanligtvis så går han och drar upp elementen medans jag drar ned. Jag är en riktigt energispararhitler. No more, säger jag bara. På med värmen bara :-)

Kalasat två helger på raken

2010-10-24 @ 01:11:28

Har firat Lucas under två helger nu. Vilket lyx va :-)
Han fyller ju år på julafton så eftersom han inte har någon "egen dag" så han har fått hans namnsdag (18 okt) som hans egen dag. Så nu har vi kalasat för fullt. Förra helgen hade vi min familj över på lördagen för att äta gott och umgås. Det var jättetrevligt som vanligt när man samlar alla.

På söndagen åkte vi med ett gäng ungar och bowlade. Dom börjar bli riktigt duktiga nu så jag och Goran var tvungna att skärpa oss för att visa att vi minsann också kunde lira. (Åldersnoja :-) )Efter det så fick dom leka hemma hos oss. Körde ett litet stopp på Mc för att hämta lite kalaskäk först. 25 st Cheeseburgare. Det vart en riktig hit bland ungarna. Här är gänget, minus Stella för hon hade åkt på tränng när jag tog kortet.



Denna helg vart det mera kalas. Idag var det dags för Gorans familj att komma över för att fira Lucas. (Vi är ju så himla många nu så vi har börjat att dela upp oss för att vi ska kunna få plats i huset. Goran stod för maten idag (under min vägledning...ähum.. jag vet jag är ett kontrollfreak ) Maten vart supergod och vi hade jättetrevligt ikväll. Lucas och Emilia har även två kompisar här som sover över så det har verkligen varit fullt ös idag.

Imorgon väntar en simhoppstävling. Får se om barnen kommer att delta eller om dom väljer att titta på istället för att lära sig hur en tävling går till. Får väcka alla kl 6.40 imorgon för att vi ska hinna dit i tid. De känns tungt speciellt när barnen inte somnade förrän kl 23 och att maken somnat i soffan för att han är helt slut och aldrig får en lugn stund. Jag däremot sitter här framför datorn och smuttar på lite rödvin och ångrar att jag inte gick på en fest idag istället. Jag är ju ändå vaken och på partyhumör och det är ju tråkigt att vara det ensam. Det är tur att jag har TV:n och datorn som håller mig sällskap idag :-)

Glad för att vi har snö :-)

2010-10-24 @ 00:33:40

Skippade höststädningen. Maken fick dra hela lasset och representera oss och höll på och kämpa tappert tillsammans med dom andra grabbarna med att fixa iordning några av områdets garagedörrar. Det fanns inte så mycket mer aktiviteter att göra eftersom att snön låg som ett vitt täcke över alla löv.

Jag var istället inne och städade och rensade bland annat i garderoben. Tror att jag hittade 20 tomma skokartonger. Oopps.
Ut med dessa. Vet inte varför vi sparat på dessa och varför jag inte har reagerat över att kartongerna bara tar upp all plats. Nu har vi massor med plats. Nice!!

Hela trädgårn var full med snö och barnen sprang ut och gjorde snögubbar. Oj vad dom kämpade och se vad fina dom vart. Dom lyckades få upp all snö vi hade :-)


Fatorektiker

2010-10-23 @ 00:15:22
Jag har kört med crosstrainern i snitt ca 40 min per dag. Det har inte gett någon effekt på varken vikt eller midja. Däremot känner jag mig mycket piggare och har fått upp flåset lite men som sagt det märks ingenting på midjemåttet när jag exempelvis sätter på mig jeansen. Så fort jag känner att jag börjar förbränna lite så är jag ju där och äter för att hålla jämvikten i kroppen så det är ju inte konstigt att det inte händer något. Jag äter mer än min karl hemma och säkert mer än andra medelålders kvinnor. Att vara hungrig och inte äta är inte min grej, blir inte trevlig alls när blodsockret sjunker.

Tror att jag måste uttöka träningen för att få något visuellt resultat, för jag vill ju ändå känna mig mer tonad, så idag körde jag mitt första simpass på väldigt väldigt länge. Körde kanske totalt 40 min och sen var jag helt slut. Det är ju helt bedrövligt vilken dålig form jag är i. Medans jag kör så pratar jag lite med en fd tränare till mig och han frågade lite på skoj om jag håller på att träna för masters SM. Hahaha, jag förklarar att jag är så långt ifrån att vara i form att ställa upp i en tävling så det lär nog inte bli av. Det finns dock faktiskt några av mina gamla simmarvänner som kör och dom är fortfarande riktigt snabba så hopp finns ju iallafall men vi får se hur duktig jag kommer vara med simträningen eller om jag ger upp.

När jag tränat klart och sen kommer in till omklädningsrummet och ser mig själv i badräkt i en spegel, som täcker en hel vägg i omklädningsrummet med ljusrörsljus som lyser på en, så får jag en sån chock. Men shit!! sen när vart jag så här gammal i kroppen. Har ju inte en enda muskel kvar bara massor med gosfett. Det värsta är att jag har ju fått såna här uppenbarelser tidigare men jag glömmer bort det ganska snabbt och förtränger det. Dessa uppenbarelser dyker upp med ca 4-6 månaders mellanrum och jag blir lika förvånad varje gång. Tiden emellan går jag liksom omkring och känner mig ganska snygg i kroppen, kanske lite för bred över ryggen och jag har lite för stora armar och lite mycket fett på magen men tycker nog ändå att jag är helt ok för min ålder. 

Det här med att man tror att man är smalare än vad man är det har ju fått ett namn nu, det heter fatorektiker. Ohhh...jobbigt... Världsliga grejer att nojja om eller hur. Sen tänker jag på att jag precis beställt en del klänningar på nätet som jag tänkte nog skulle sitta perfekt på mig....hmmm..hur ska jag göra nu..... avbeställa eller vänta till jag tränat mig i form??

Nä jag tror att jag fortsätter precis som vanligt och väntar tills jag glömt bort den synen jag fick idag och tills jag känner mig så där smal och snygg igen och sen ska jag sätta på mig klänningarna :-) Det är lika bra att blunda tills nästa "anfall". Träna ska jag naturligtvis fortsätta att göra men det är ju hur jag känner mig i skallen som är viktigt så det känns faktiskt ganska ok att vara en fatorektiker :-)

Jobbar på mitt sociala nätverk

2010-10-22 @ 23:46:04
Är ju inte den supersociala typen. Jag har liksom min lilla inre krets som mestadels består av familjen och mina närmaste vänner som jag umgås med på fritiden. Jag har liksom inte haft tid eller ork för så mycket annat. 

Numera med mitt nya jag där jag känner mig gladare och lugnare och som inte stressar längre så känns det som så roligt att kunna ta sig tid att verkligen prata med folk. Denna vecka så lunchade jag med en gammal kollega som är höggravid och som ska få barn nr 2. Såå roooligt att få träffa henne igen och jag hoppas verkligen att jag får möjligheten att få hälsa på den lilla plutten när den kommit ut :-)

Träffade en annan fd kollega på stan idag. Jag jobbade med henne för typ 15 år sen och har inte sett henne på ca 10 år och henne har jag bokat in en lunch med nästa vecka.

Tror att jag ska ta ett initiativ och se om jag kan få ihop ett gäng med gamla simmartjejer och bjuda över dom på lite middag nu under nov. Hoppas att det går att få ihop en tid som passar alla :-)

Gamla synder

2010-10-22 @ 23:35:30

Svängde förbi jobbet en stund för att ta rätt på gamla synder. Det har stått en del kartonger i ett förråd med pärmar som tillhört mig och det känns ju taskigt att lämna sånt skit för någon annan att ta hand om.

Under dagen passade jag på att fika, prata med gamla kollegor och ta en lunch på stan. Supertrevligt. Det kändes inte ens som att jag slutat :-) Alla är så trevliga. Det vart mycket snack och liten verkstad så jag hann inte klart allt idag. Får åka in en snabbis på måndag igen så ska jag se till att få klart allt på fm och sen har jag inget som tynger mitt samvete längre :-)

Vinter och höststädning

2010-10-22 @ 23:27:00
Nu är det vinter. Snön som föll inatt har smält lite och ligger nu som ett hårt vitt istäcke på marken. Imorgon är det dags för höststädning på gården, känns skumt nu när det är vinter ute... Brukar ju försöka se positivt på saker men just detta ser jag inte fram emot.

Dottern har precis uppfunnit galoscher :-)

2010-10-20 @ 00:53:22
Dottern har varit inne i en period när hon bara spottar ut olika ideer och uppfinningar och jag har oftast peppat henne att "det kan du absolut uppfinna" och suttit och tittat på iden eller ritat lite på iden med henne. Men ibland måste man liksom ta ner henne på jorden. Vet inte om det är rätt men det bara blir så ibland. Hoppas att jag inte är en negativ påverkan för henne när det gäller hennes tankar, drömmar och ideer. 

Idag hade vi ett sånt exempel när hon drar en ide för sin bror.
"När jag blir stor ska jag uppfinna en speciell gummisko som man kan ha utanpå sina skor så att man inte behöver ha gummistövlar". Sen började hon förklara väldigt ingående hur dom skulle se ut och sa att "alla!! kommer att vilja ha såna".

Tyvärr var jag tvungen att avbryta och säga "att det redan finns och det heter galoscher". Hon trodde inte alls på mig för hon har aldrig sett någon ha såna men jag säger "att det är faktiskt sant. Det finns faktiskt". Hon rycker lite på axlarna och mumlar lite tyst att "jag kanske inte ska bli uppfinnare när jag blir stor". Va grym man känner sig då :-( Jag förklarar att hennes ideer brukar ju vara jättebra men just denna är det redan någon som tyvärr hunnit före.
 
Plötsligt kommer det ett stort leende och då säger hon "Jag ska göra filmer när jag blir stor. Roliga komedifilmer för barn. Dom ska prata svenska men ha engelsk text för såna filmer har ju ingen gjort än"

Haha... Älskar mina pratstunder med dessa små kreativa varelser och förhoppningsvis är det ingen skada skedd. Jag vill ju inte vara den som förstör hennes dröm om att bli uppfinnare..hoppas att hon fortsätter med sina kreativa oförstörda tankar....

Handygirl?

2010-10-15 @ 11:48:13
Nope, det finns inga händiga människor som bor i detta hus!! Vi har ju gjort en del med huset men tröttnat ganska rejält för vi är inge bra på det. Nu har jag fått en nytändning och försöker intala mig att jag är bra...JAG KAN...Jag SKA fixa klart köket!!

Har handlat lite spackel, målartvätt och sandpapper.


Detta behöver fixas. Observera den fina lampknappen och den fina glas mosaiken som sattes upp för några år sen. Resten har liksom bara legat och nu jädrar ska det bli en fin vit vägg också.


Ännu mera som måste spacklas och fixas. Ser ni våran fina trätapet ala 70 tal (eller vad man nu ska kalla det). Den tänkte vi inte ta bort utan vi ska försöka måla över den och göra den vit. Ska in en sväng till Målarboden i Södertälje nu och se vilka tips dom kan ge mig och om det går att måla över.

Mycket som händer

2010-10-11 @ 09:57:31

Har ägnat mycket tid åt sånt som jag vill göra under dom sista veckorna så jag har haft några riktiga måbra veckor. Borde kanske ha delat med mig om dessa upplevelse här på bloggen men det bara inte vart så :-)

Har varit på seminarium där Ralph Nader höll en föreläsning, mycket inspirerande!!!!
Jag har varit på Spa, kollat in ett nytt Yogaställe som öppnat, shoppat lite, lunchat på stan, varit på kalas, varit med båda barnen på alla deras träningar, varit på middagsbjudningar, tagit med barnen till badet för bastu och bad, varit med barnen på skateparken, lunchat med syrran, hälsat på brorsan + massor med annat. Jag har till och med gått på bio helt själv för att jag kände för det sent en tisdagkväll. Det kändes lite weird att gå själv först men det var så skönt bara att få känna att nu gör jag något precis bara för att jag själv känner för det JUST NU!! Tror inte att jag kommer att göra det till en vana men det var så skönt bara för att se att det faktiskt går att göra det själv och att familjen faktiskt klara sig utan mig :-)

Dagarna går så himla fort. Nu när jag tittar tillbaka på hur dagarna sett ut tidigare  med hämtning, lämning, jobb, övertid, VAB, ta igen arbetsuppgifter efter VAB, barnens träningar, läxläsning, städning, matlagning, tvätt, trädgårn, vännerna, tid med familjen så förstår jag inte alls hur jag kunde få det att gå ihop. Jag har helt lagt om tempot och allting går numera väldigt långsamt och med så mycket tid till övers så hinner jag fortfarande precis med det jag ska göra. Nu kan jag göra allt utan att stressa och det är sååå underbart och jag passar på att njuta så mycket jag kan.

Det som är på gång nu under denna vecka är:

-förberedelser för Lucas kalas. Vi brukar ju fira honom på Lucas dagen (vilket är nästa måndag) istället för på hans födelsedag eftersom att han fyller på julafton. I år blir vi tvungna att dela på alla för att få ihop firandet. Vi är så himla många nu så alla får inte plats hemma hos oss för att äta och umgås. På sommaren är det ok att vi är så många för då kan vi vara ute men på vintern så får vi helt enkelt inte plats. Det blir därför min familj ena dagen, Gorans familj en annan, några vänner en tredje och ett litet barnkalas för Lucas vänner en fjärde dag. 4 dagars firande. Det kanske inte är normalt, vet inte riktigt hur alla andra gör. Vi kanske måste sluta fira hans födelsedag med både släkt och vänner och ha ett separat barnkalas, det kanske blir för mycket helt enkelt.

-ska faktiskt skicka in några jobbansökningar under denna vecka för jag har hittat några roliga jobb som jag tror skulle passa mig + att jag vart kontaktad av en rekryteringsfirma som la fram ett förslag på en jätteroligt tjänst som dom tyckte att jag borde söka. Hade ju tänkt att försöka vara hemma så länge som möjligt men ska nog se till att skicka in ansäkningar när jag hittar dom här wowjobben.

-ska antingen göra klart köket under denna vecka eller så ska jag fixa iordning Lucas tapeter. Vet inte riktigt vilket ännu. Det skulle ju vara kul att överraska honom med det men jag tror att köket är i större behov av att vi får klart.

-barnen har ju nu börjat på simhopp vilket leder till att vi kommer att sitta på badet i några timmar under varje fre och sön. Goran och jag har därför bestämt att vi ska köpa ett klippkort på badet så nu kommer vi att börja simträna varje söndagmorgon. Det är ju helt perfekt och det är så roligt att jag och Goran kan träna något tillsammans.

-inväntar svar från ett nyöppnat Yoga ställe som anordnar Yoga för barn om dom kommer att börja med Yoga för barn och vuxna tillsammans. Om dom startar det kommer jag och barnen att gå på Yoga tillsammans under lördagarna. Jag håller tummarna.