Mors dag

2009-05-31 @ 22:17:00
Denna helg har varit helt underbar. Strålande sol, BBQ:er, barnen springer ute och massor med tid för vänner och familj. Kan man önska sig något mer :-).

I fredags så körde vi med en BBQ kväll tillsammans med Gorans kompis med familj. Fullt ös vart det med alla ungarna som sprang runt.

På lördagen gick Emilia först på ett kalas och vi andra bara satt hemma i trädgården, lirade lite basket och bara njöt av solen. Senare på eftermiddage gick vi och grattade mamma för mors dag och hon bjöd oss alla ungar med familj på en helt underbar middag och det var superkul att kunna sitta ute och umgås och bara sitta och prata.
 
Och idag var det min tur att bli grattad. Goran och barnen hade slagit till med att servera mig massor med grillmat på morgonen eftersom de vet att jag gillar att äta mat till frukost. Tyvärr var jag så risig för att jag är förkyld och hostig så jag fick bara i mig lite ris på morgonen så jag kunde inte äta det de serverade. Barnen de hade gjort fina teckningar och de var så söta mot mig. Idag så ville jag verkligen att allt skulle gå helt friktionsfritt hemma så jag var nog lite ful och använde mig av " men det är ju mors dag idag..." när tex Lucas vägrade och sätta på sig skjorta till ett kalas som vi skulle på idag och det funkade. Lilla plutten surade lite men satte på sig skjortan för att göra mig glad. Ibland får man göra sånt när man är mamma :-)

Hur har ni haft det under denna soliga helg??

EU-val

2009-05-28 @ 19:02:21
Är hos brorsan och kan passa på att blogga då. Våran dator är helt knäpp och allting går supertrögt. Skulle behöva köpa en ny men vi måste avvakta med att köpa en ny och vänta tills vi varit på semester och även invänta tills vi fått reda på hur mycket de nya fönstrena kommer att gå på.

Så framöver kommer det bli väldigt glest mellan bloggningarna.

Nu till de viktigare frågorna. EU-VAL. Har ingen aning vilka som sitter där nu. Vilka sorts frågor som de svenska representanterna driver eller om de som sitter där lyckats med att driva igenom några av de motioner som de haft.

Fick lite tips att man skulle gå in och göra ett test på DN så det ska jag göra nu + att det finns lite frågor och svar som man kan titta på.  Det kanske är någon av er som också inte har så mycket koll och vill veta lite mer så jag lägger in länken här också.

http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/vad-ska-du-rosta-pa-i-eu-valet-1.869858

Vet ni vad ni ska rösta på???

Testar att mobilblogga

2009-05-23 @ 16:08:19
Är på Funhouse med kidsen. De har ju inte alls tid med mig nu så jag ska nu testa och mobilblogga och så får vi se om det funkar.

Tjejmilen

2009-05-18 @ 13:25:15
Förlorade ett vad i lördags. Vi satt och tittade på melodifestivalen och gissade vem kommentatorsrösten var. Marie sa Shirley Clamp och jag sa Sarah Dawn Finer. Vi bestämde oss då för att vi skulle springa tjejmilen och att den som gissat fel skulle få betala anmälningsavgiften. In på google och ser man på......jag har noll koll......och Marie hon satt och log....

Så nu har jag bokat upp den 30 augusti och måste nog ta och börja lägga upp en träningsstrategi till dess. Förra gången jag sprang tjemilen var efter Lucas föddes och jag dog efter 3 km. Det är nu när jag börjat kolla in hemsidan som jag börjat inse vad jag gett mig in i.................fast jag har ju gått om tid...det är ju 104 dagar kvar:-)

http://www.tjejmilen.se/start/

Tankar

2009-05-18 @ 13:08:49
Ibland när jag går på jobbet eller hämtar ungarna i skolan och är så här strikt och seriös så brukar tankarna vandra iväg och så önskar man bara att man kunde få släppa loss och göra eller säga precis vad man tänker på:

-Sitter på ett ledningsmöte och diskuterar produktionsläget. Resultaten ser bra ut och stämningen är glatt men seriöst och strikt. Då skulle det ju sitta helt perfekt om man kunde stämma in med en schysst ton och alla kunde börja beatboxa, sjunga och dansa. Lite glädje...lite pepping... (Detta är nog det sista som någon av de skulle kunna tänkas sig att jag skulle göra då jag är en av de som är mest tråkig och korrekt och är den som ser till att man håller sig till agendan på såna möten)

-Sitter på kontoret och kommer ut i korridoren och jag kollar in golvet. Golvet är så schysst där så det skulle sitta helt perfekt om man kunde ha sina inlines och köra omkring med de där. Vi har en liten ramp i korridoren och det skulle vara så schysst att bara köra upp på den.

-Står på föräldramöte och ser en av barnens kompisars mamma som ser ganska lång och stor ut och jag undrar hur mycket hon kan väga och om jag skulle ta henne i en brottningsmatch. Undrar om hon skulle gå med på det om man frågade :-).

-Går i korridoren på väg till ett möte och jag bär med mig mina papper. Jag drar in papperena närmare kroppen och tänker att nu ska jag köra en fint förbi snubben som kommer emot mig. Jag ser mig själv göra det i huvudet samtidigt som jag lugnt går förbi personen, ler och säger hej.

Undrar vad det är för saker som, folk tänker på men aldrig säger eller gör??? Har ni några exempel?

Sonen deppar

2009-05-18 @ 12:54:10
Jag är hemma med Lucas som har feber och halsont. Han har sin gradering idag och vi vet inte riktigt hur vi ska göra med detta. Han har haft 39 graders feber och det känns inte alls ok att han går dit och kör slut på sig med uppvärmning för att sen avsluta med graderingen samt att han smittar andra barn.  Nästa tillfälle är om 6 månader och för en 8 åring så känns ju detta som en livstid. Han har tränat hemma och hållt på och läst i sina teoripapper och varit så målinriktad så han håller på att tjata  om detta och går omkring och låtsas att han mår bra. Jag ska försöka ringa till tränaren och se om detta går att lösa på något sätt, om inte så blir det bara för honom att bita ihop tills i december.

Det känns tungt att stå bredvid och se sin lilla pojke vara så ledsen :-(

Underbar helg

2009-05-18 @ 12:48:57
Har varit på strålande humör. Kalaset på badhuset var jätteroligt även fast vi inte vart så många som jag först trodde.
Strålande väder, BBQ, tid att umgås med vänner och familj jag har massor med energi med att tex fixa i trädgården.

Norge vann med sitt bidrag och jag går fortfarande runt och nynnar på ~~~~~I'm in love with a fairytale~~~~.

Akira fick 3 "Ja" på Talang!

2009-05-15 @ 22:15:46


Ohhh, va pirrig jag var när vi kollade idag :-)

Visst är han duktig!

Laddar för Talang

2009-05-15 @ 19:14:29

Vi (vi, syrran, Akira och Sara) är nu alla hemma hos brorsan och har beställt pizza och ska bänka oss framför TV:n.
Superkul och spännande :-)

Kalas på badhuset imorgon!!

2009-05-15 @ 19:10:29

Imorgon ska vi iväg till Åkersbadet där Emilia ska ha sitt kalas. Lilla plutten fyller ju 7 år på fredag :-)

Titta på TV4 kl 20 ikväll. Akira ska vara med :-)

2009-05-15 @ 19:01:12
Det ska bli jättekul att äntligen få se hans uppträdande.

Fredag

2009-05-01 @ 23:12:17
På förmidagen var vi över till Therese och satt ute i solen och fikade och pratade. Solen stekte och jag kände att jag absolut inte ville gå in. Härligt, härligt!!

Senare vart det fullt hus hemma hos oss. Janne kom över en sväng och fikade.  Igor och barnen kom över. De små söta charmtrollen kan man ju bara inte få nog av :-). Eftersom det var så fint väder så satt vi ute och softade och körde en BBQ.
Gorans föräldrar kom också över en sväng för att fika med oss och avslutningsvis kom syrran och Rikard över med sina vovvar. 

När man läser detta så verkar det ju som att vi inte gör annat än och fikar :-) Fullt hus och fullt ös har det iallafall varit. Nu sitter vi hemma och pustar ut i soffan... Måste vila upp oss lite för imorgon ska vi faktiskt åka iväg till kolmården tillsammans med brorsans familj. Det ska ju bli soligt och varmt så det passar ju alldeles utmärkt att få ha en heldag ute imorgon.



Får se om man vågar åka på den nya delfinexpressen. Den hade ju premiär idag och jag brukar vilja vänta tills attraktionerna är lite inkörda innan man provar :-)

http://www.kolmarden.com

Valborg

2009-05-01 @ 23:01:33
Jobb, hem, städa lite, laga lite mat och sen kom Ragge och barnen över på middag. Jag tog lite Pina Colada till maten och vart lite fnissig och glad :-). Det passade så bra med det fina vädret. Sen tog vi en härlig promenad ner till herrgården där hela Nykvarn hade samlats för att kolla på brasan. Det vart en riktig soft valborg med mycket prat och skratt :-)