Blue Steel

2010-08-30 @ 21:01:49
Kommer ni ihåg Zoolander och hans speciella vapen, hans Blue Steel look. Tror att kidsen och maken har den rätta touchen. En annan känner sig som ett freak framför kameran. Som tur var hade jag vännerna som stöttade bakom kameran.

Bilderna togs av Tom Tits och i utbyte mot att vi ställde upp, bilderna ska användas för ett blädderverk som ska sitta i Luna Gallerian, fick vi friblijetter till Tom Tits för hela familjen :-)








Trevligt avslut på sommaren

2010-08-30 @ 20:52:01
Hösten är nu här. Det är kallt fast solen skiner. Fredagen bjöd på festivalyra i Södertälje. Vi mötte upp familjen Sehic och Bagger-Gester och tackade av sommaren :-)

Mycket nice!! Inledde med lite förfriskningar.



Shoppade lite blommor....


ost och korv...

Man blir hungrig av att gå runt och titta på allt gott. Thaikäk nästa.



Avslutade sedan kvällen med lite kaffel hemma hos Marie och Addi.

Skaka rumpa

2010-08-30 @ 20:40:45

Sean Banan med sin första hit. Skaka rumpa.
Barnen var helt lyriska. De fick autograf på tröja, arm och på mobilen. (Hmmm)








OMG I´m a Fritidsresors hemside junkie

2010-08-26 @ 00:59:22
Varje dag är jag inne på Fritidsresors och Ryanairs hemsidor.

Jag kan inte sluta...jag måste kolla om jag kan hitta några schyssta klipp. Och det gör jag!!!! HELA TIDEN!

Är trött på våran reserestriktion. Vi sitter bara och väntar och tjatar på att få offerter för att byta fönster och tak. Offerterna är ofullständiga och svindyra. Nu börjar det bli riktigt svårt att hålla fast vid det vi sagt och hålla hårt i plånboken. Resa och ha roligt eller vänta tills vi får tag på ett seriöst företag som kan utföra arbetet för en rimlig peng. 


Om jag hade fått välja så hade jag bokat en resa nu!!!

http://www.fritidsresor.se/resa/mexiko/playa-del-carmen/blue-village-exotic-barcelo-maya-beach/?season=vinter-10-11

Visst är detta något att drömma om?

Personlig branding

2010-08-25 @ 23:37:54
Håller på att fixar till min profil på monster. Fick lite hjälp av min vän Jeanette som remissade och kom med lite tips. Alltid bra och låta någon annan läsa texten och se hur de tolkar den.

Jag måste definitivt jobba lite bättre på att marknadsföra mig själv och lyfta fram varför jag är så BRA!!
Nä men allvarligt. Eftersom jag ställer höga krav på mig själv och tittar mycket på sånt som man borde gjort bättre eller annorlunda så kan det bli lite för mycket fokus på det. Någon som känner igen sig? Tror att det är ganska vanligt...

Jag måste börja titta på vilka framgångar jag haft och lyfta fram det och ge mig själv en klapp på axeln. Har tidigare fått mycket positiv feedback från exempelvis mina kollegor men det har varit svårt att ta till sig eftersom man bara tittat på de saker som man kunnat göra annorlunda. Listade några saker som är framgångar men då kommer det direkt fram en osäkerhet inom mig....vilken nivå menar de att man ska skriva om?....är detta en tillräcklig framgång?? Det är väl kontrollbehovet som kommer fram där jag vill veta hur läsaren tolkar det jag skriver.

Får se, förhoppningsvis så hittar jag några tjänster som lockar och där jag får gå på intervju så får jag träna på att sälja in mig själv.

Synd att jag inte tänkt på detta med Personlig branding tidigare. Har ju inte riktigt haft som mål att lyfta fram mig själv som den som är bäst på...., mest....etc. Tävlingsinstikten har ju alltid funnits där man hela tiden vill göra så bra man kan men hur ska man sätta ord på det så att det blir ett klatchigt varumärke? 

Är ni medvetna om erat varumärke och hur andra upplever er?

Skratträning

2010-08-24 @ 21:30:21

Tränar på att skratta och le varje dag. Mungiporna har pekat nedåt alldeles för länge.
Nu skrattar jag så ofta jag kan. Jag ler åt mina medtrafikanter när jag åker bil. Ler åt alla barn jag ser. Det känns superhärligt.

Hur många gånger skrattar du varje dag.

Let go

2010-08-23 @ 00:56:57
Fick en bok som jag håller på att läsa. Den heter Let go och är skriven av Emma Pihl och den handlar om hur man ska hantera sitt kontrollbehov så att inte de negativa sidorna ska slå över och påverka ens möjligheter att njuta av tillvaron/nuet.
 
Fastnade redan för den efter att jag läst första sidan. Den är helt klockren, inte för att jag kommer att följa det som står i den till punkt och pricka men den är ett utmärkt diskussionsunderlag. Väntar nu på att maken ska läsa den eller om jag kan övertala någon av mina vänner att läsa den så man kan få diskutera den med någon.

En intressant grej som jag tidigare inte läst om är tex om vidskeplighet. Emma skriver att det kan vara ett agerande för att återfå kontroll över något som man inte kan styra. De flesta som känner mig vet att jag inte lägger nycklar på bordet etc just så att man inte ska få någon olycka. Jag slutar inte med det även fast de flesta tycker att det är larvigt för att om det skulle påverka så har jag inte ställt till det medvetet för att bidra med olycka. Jag skapar mig en falsk trygghetszon för att det ska kännas som att jag har möjlighet att påverka. 

Jag tycker om att känna mig trygg och att skapa mig min egen trygghet. Jag tycker tex om att ha ordning och reda för att det underlättar min tillvaro. Tycker om att man har enkla regler som man försöker följa. Mycket av det har jag fått släppa eftersom min man inte tycker om mina system med att skivorna ska sorteras i bokstavsordning. För honom gör det inget att han får leta efter skivan som han vill lyssna på. Det påverkar inte honom. Så nu ligger allt osorterat ( i ett mindre kaos) men det får jag  ta eftersom jag accepterat att vi är olika på den punkten och att jag gärna vill att vi ska kunna fungera ihop och nu är det "stökigt" men vi bråkar inte om dessa oviktiga saker längre. 

En annan sak som jag tänkte på är att jag oftast tänker 10 steg före för att hantera eventuella risker. Tror att mina starkaste sidor på tex jobbet just har varit riskanalyser. Att få ihop dessa sidor av mig med barnen hemma som är kreativa, nyfikna,  oorganiserade och lite oberäkneliga går inte alltid ihop. Jag försöker påverka mina barn genom att tex försöka vara pedagogisk och säga "vi måste ro båten åt samma håll annars kommer man aldrig fram till slutmålet" eller "göra misstag är ok om man bara gör det en gång, försök att inte göra samma misstag två gånger. gör helst inte misstaget alls utan tänk före". Hur lätt är det att följa om man är en busig unge, följer ens jag det?? Denna bok har gett mig många tankeställare just när det gäller barnen och jag har verkligen hittat massor med att jobba med punkter så att de när de blir vuxna kan se mig som¨en mamma som påverkat de positivt" och inte som den som  "låste in de i ett hörn med massor med regler". Jag vill att de ska kunna bli bättre på att kunna känna efter inifrån vad de vill göra och vad de vill göra med sitt liv och inte bara följa en mall bara för att för det är nog så jag känner att jag gjort. Viljan att vara duktig. Jobba på. All work and no play. 

Läs gärna boken. Tror att denna passar alla som tycker att det är lite roligt med lite beteendevetenskap och som tycker att det är kul att lära sig från allas olikheter. Är det så att du inte känner igen dig själv i boken så kommer det säker delar där du helt plötsligt tänker på någon vän, den du lever med, dina föräldrar eller dina arbetskamrater. Mycket intressant.

Puls på 200

2010-08-20 @ 19:59:19
Igår deltog jag och Marie på en tjejpokerkväll. Vi fick en utbildning i regler och spelstrategier och de var verkligen jättepedagogiska och supersnälla mot oss. I första provomgången fanns också ett pokerproffs med och det var verkligen superroligt att få höra lite av hans erfarenheter.

Efter en genomgång så körde vi sen en liten turnering och man kände att allas vinnarinstikter gick igång och alla ville verkligen vinna. För mig gick det inte så bra...buhu... men jag fick blodad tand och var nöjd med all info som jag fått under kvällen. Att få upp pulsen i 200 när man vet att man har den bästa handen och att det bara är att försöka få de att satsa lite mer marker och sitta och hålla minen, det var helt sjukt spännande. Vilken adrenalinrusch.

Nu jädrans ska jag spela massor på nätet medans jag ändå är taggad och försöka få lite erfarenhet så ska jag se om jag känner mig tillräckligt duktig för att kunna delta på en tjejturnering som förhoppningsvis kommer att anordnas under hösten.

Klarar mig inte utan min mobil

2010-08-17 @ 14:35:21
Under åren måste jag faktiskt erkänna att några mobiler har bytts ut fast de funkat bara för att man vill ha en ny men den som jag har nu har officiellt dött. 2 och 1/2 år, är det maxtid vad en telefon ska klara eller är det jag som är så otroligt ovarsam så att jag pajjar mina grejer??

Nu har jag iallafall beställt en ny "kompis". En Samsung Galaxy S. Klarar mig inte utan en telefon. Blir till och med nervös när jag sitter i bilen och upptäcker att jag glömt telefonen hemma. Tänk om jag krockar... tänk om det händer barnen något och jag inte är anträffbar...

I know..ytterligare nojjiga sidor som jag har.

Tänkte först hänga på Iphone hypen och beställa en Iphone 4 men efter all kritik som jag läst gällande problem med batteri, mottagning och mjukvaran så vart det en Samsung istället. Fick en jättebra deal med abonnemanget. Halva priset i 3 månader, 300 kr var till barnen för att utnyttja på planet 3 för spel, musik etc så det var ju bara att slå till.

Jag måste faktiskt säga att jag längtar tills jag får hem den. Hoppas att den hinner komma denna vecka.

De godaste musslorna som finns..mmm..mmmm...mmm..mm

2010-08-17 @ 02:16:02

Vill du äta en underbar middag och njuta av goda öler och whisky ska du bege dig till Akkurat på Hornsgatan.

Förra helgen var vi där med Marie och Addi och bara hade en sån här vuxenkväll. Här är bästa Marie som äntligen fått smaka på det som jag tjatat om så länge.


Titta bara på dessa ljuvliga musslor.


Längst ned i grytan finns en underbar soppa som man ska doppa brödet i. Mmmmm.

Kvällen avslutades sedan med en flipper och biljardrunda. Har inte kört det på typ 18 år så det var verkligen jätteroligt och supersvårt. Det gick liksom inte så lätt som det gjorde förr :-)

Mycket skratt vart det iallafall denna kväll och ytterligare utekvällar måste definitivt planeras in.

Nowhere or Now-here

2010-08-17 @ 00:49:15
Det händer inte så mycket just nu i mitt liv. Återhämtning, semester, vila, tid med barnen. Några småprojekt på gång. Få lite struktur i barnens rum. Möblera om, köpa lite nya möbler. Fixa lite i rabatterna....

Är fortfarande ute i ingenmansland.

Det är nog dags för mig att komma ut lite. Får se om jag kan hitta på något roligt............

Skateparken

2010-08-17 @ 00:41:48
Passar på att åka in till skateparken med barnen nu när jag är ledig. De tycker det är så roligt och några timmar avverkar de lätt och suckar högt när jag tycker att det är dags att åka hem.

Lucas i poolen. Får se hur lång tid det tar innan han vågar sig på att åka ända uppifrån.


Mycket vatten och läsk går det åt när solen steker.


Emilia på Gorans gamla bräda som är 24 år gammal. Är inte det lite coolt :-)


Litet break och ensamtid med en mumsig fralla.


Jag sitter och ojar mig efter att jag vridit till ryggen efter att jag bara skulle visa Lucas hur man ska göra när man ska köra i poolen. I´m to old for this shit och det tyckte nog Lucas med.

Tillskott i familjen

2010-08-17 @ 00:28:29
Här ska ni få träffa våra senaste tillskott i familljen. Visst är de sööööta!

En liten tjej som heter Heaven.




Här vår lilla kille lilla fluffbollen som fortfarande är namnlös.



Barnen är så snälla och duktiga och tar hand om de och ger de massor med kärlek.

Stockholm är underbart

2010-08-05 @ 00:49:30
Ta en tripp ut till Fjäderholmarna. 25 min med Fjäderholmslinjen från slussen. 100 kr T/R per vuxen och halva priset för barn. Passa på att äta på någon av deras mysiga restauranger, deras räkor från rökeriet är riktigt mumsiga...mm..





En liten tripp till London

2010-08-03 @ 13:20:54

I år vart det faktiskt ingen solsemester utan vi tog en liten tripp till London istället. Vi åkte med barnen samt svärföräldrarna och hade det supermysigt.

Det som jag tyckte var roligast var Madame Tussauds, filmfreak som jag är. Gorans highlights var nog vintageshoppingen samt pubbesök och barnens favorit var besök på Hamleys och Madame Tussauds.

Att åka med barnen var kanon. De har sett klipp från London i massor med filmer så de kände igen en del grejer när vi var på sightseeing och vana resenärer som de är så orkar de ju att gå en hel del.

När vi var där var det 5 årsdagen sen det stora bombattentatet mot buss och tunnelbanor. Den ena bussen hade exploderat precis i närheten av vårat hotell så det låg blommor utlagda på gatan och det var verkligen känslosamt att åka förbi där. Eftersom tunnelbanorna är så trånga och obarnvänliga så åkte vi ganska mycket buss istället, även tanken på hur man ska ta sig ut om det blir något nytt attentat eller om det började brinna fanns i bakhuvudet. Men att åka buss är ju supersmidigt. Då behöver man inte ens ta och åka sightseeingbussarna utan vi avverkade nog det mesta iallafall.


Här är ett av mina kap som jag gjorde, trenchcoat från Banana Republic.



Har hur många kort som helst från resan, har lagt in ett gäng i slideshowen.