Tippad oscarsnominering

2009-02-24 @ 23:37:55

Såg att Robert Downey Jr vart nominerad till en oscar som Best actor för sin roll i Tropic Thunder. Hade ju tidigare lagt en önskning om att han skulle bli det , se tidigare inlägg "Filmtips" i november. Han var ju helt brilliant i den filmen :-). 

Sitter och tittar på Oscars sammandraget på TV och såg nu att  Sean Penn var den som vann Best actor  istället för sin roll i Milk. Jag har inte sett den filmen men han har ju varit grym i sina tidigare filmer så den filmen finns nu på min "måste ses" lista.

, , , ,

The Love Guru

2009-02-23 @ 21:54:18


Som ni säkert redan vet har ju The Love Guru fått årets pris som......sämsta film, sämsta manliga skådespelare och sämsta manus. Har ju fått en del pikar om det........
Förstår ni att Mike Myers har fått pris i samma klass som Paris Hilton.!!! Nedan följer en länk där även de andra "vinnarna" finns listade från The Razzies.http://www.aceshowbiz.com/news/view/00022235.html

Jag ber er snälla..se och lyssna på följande klipp. Lyssna på hela klippet och kommentera sen.

Håller ni med mig om att han är ett geni inom komedi eller håller ni med "The Razzies" om att Mike Myers är sämst???

Som ni alla ser i min beskrivning av bloggen så inspireras jag av dessa udda genier som vi har här i världen så jag vill verkligen höra era kommentarer om detta. Anonymt eller namn på kommentaren det spelar ingen roll.

Vad tycker ni??

, , , ,

The Japanese Monster Survival Guide

2009-02-21 @ 20:38:58
Var inne på en blogg som jag brukar besöka lite då och då, Tokyo Tidbits. Såg då att hon tipsade om en bok.
http://tokyotidbits.blogspot.com/2009/02/kom-undan-det-japanska-monstret.html
 
Och vips så var denna bok nu beställd via Science Fiction Bokhandeln. Ser fram emot att få hem den på posten.
Kan inte bärga mig ......


 ,

Bara vi

2009-02-21 @ 18:14:53
Jag har ju varit hemma ensam med barnen nu i några dagar nu när vi varit sjuka. Igår kväll så var det bara vi och inga gäster och vi bara ägnade fredagkvällen till att softa och jag och Goran låg framför Tv:en och hostade ikapp. Idag är vi också själva hemma, barnen har varit ute en liten stund men jag och Goran har bara varit hemma. Nu börjar jag känna hur det börjar bli lite långtråkigt att bara vara hemma. Måste nog börja göra någon nytta. Ska faktiskt äntligen sätta ut en diskmaskin på blocket. Den är ny, oanvänd och har varit ett demoex. Den har vi haft hemma sen vi renoverade köket för några år sen men den har bara liksom stått i vårat extra rum.

Om det är någon som är intresserad av att köpa den så hör av er för nu ska den ut :-)

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Längtar till bokrean

2009-02-21 @ 16:54:10
På tisdag börjar bokrean. Vi brukar fylla på vårat bokförråd ungefär en gång om året. Vi är ju inga direkta bokmalar men när man kan köpa böcker för schysstpris ja då är det kul att shoppa. De som vi köpt under de senaste åren har varit olika atlaser till barn, historieböcker och kokbäcker till oss, lite olika faktaböcker om rymden samt barnböcker.

Jag börjar dock känna en liten press rent kunskapsmässigt. Jag är ju faktiskt vuxen och jag måste börja bättra på mina allmänna kunskaper nu när barnen börjar bli äldre. När vi kollar på film eller läser en bok eller pratar om något som de diskuterat i skolan så känner jag att jag har svårt att gräva fram allt sånt ur hjärnan som man tidigare läst.  Årtal är som ett enda stort blurr i huvudet. Man kommer väl ihåg årtalen för när världskrigen bröt ut, det är typ det enda jag kommer ihåg. Resten är så ungefärliga uppgifter som man har. Man har ju liksom ett selektivt minne och det som man inte tycker är direkt roligt det bara verkar lägga sig i en del av hjärnan där man inte kan hitta det. Däremot sånt som relaterar till matematik eller sånt strunt som filmstjärnor eller filmer det har minsann placerat sig i den översta lådan i hjärnan för det bara kan man och det ploppar upp ganska snabbt. Emilia och Lucas de har redan fått lära sig vad våra favoritskådisar heter och de är faktiskt ganska duktiga på att komma ihåg och känna igen de i de olika filmerna, men som sagt jag hoppas att de kan ha nytta av det också här i livet :-).........Vad säger ni??............Har ni några "expertområden" som kanske inte är erkända som riktig kunskap  men som ni känner att ni för ned till era barn eller omgivning. Vilka är det och skulle ni klassa det som onödigt eller nödvändigt :-)

Hade under förra veckan en diskussion på jobbet om Israel-Palestina och dess historia. Där kände jag direkt att jag hade väldigt dåligt koll. Jag visste bara ungefär vilka årtal det rörde sig om. Sjävständighet 1948 etc. Men exakt hur delningen av landet uppstod och bakgrunden till det och tex detaljerna i sexdagarskriget låg bara som ett blurr i huvudet. När jag kom hem sen så slog jag upp uppgifterna i de historieböckerna som jag köpte förra året och började läsa in mig om Israels historia och vad som ligger bakom dagens konflikt. Det är ju egentligen skrämmande hur lite jag kunde med tanke på att det pågår ett krig där som man får se uppgifter och rapporteringar om dagligen på nyheterna under alla dessa år. Hur ser det ut för er andra, har ni koll på sånt???

De nya historieböckerna är iallafall jättebra och de känns så pedagogiska, inte alls som de tråkiga böckerna som jag kommer ihåg att vi hade i skolan. (eller så är det så att man är lite mer intresserad nu).

För årets bokrea så vet jag dock inte riktigt vad vi ska rikta in oss på. Lucas har börjat att läsa själv hemma ganska mycket. När vi segar på helgmornarna eller när det är dags för barnen att gå och lägga sig brukar han läsa högt för Emilia ur såna här Disney böcker och det är ju jättekul att han har det intresset. Vi försöker uppmuntra det men mycket av de andra böckerna än just disneyböckerna som vi har hemma har för mycket text och så få bilder och det verkar som att bilderna fortfarande är det som lockar och håller intresset uppe så här ska vi försöka fixa lite nytt. Det blir nog några fler faktaböcker också men jag tror även att vi ska försöka köpa lite romaner, både till mig och Goran. Vi måste ju börja sluta att ha TV:n på kvällarna för tiden bara rinner iväg då, så är det någon som har några bra tips att komma med så tar vi tacksamt emot de.

Äntligen något bokat

2009-02-20 @ 23:32:23
Har nu bokat och betalat biljetterna till sommarens resa.  Schysst pris vart det också.
Flyg 44oo inklusive alla avgifter för hela familjen med Norwegian Det enda som jag undrar är, måste man boka platser. Visst borde man bli placerad tillsammans med sina barn???
Tåg ca 26 Euro per biljett tur och retur, tror jag iallafall. Barnbiljetterna ska vara billigare.

Rutten blir:
Skavsta - Budapest
Sightseeing Budapest 1 dag
Tåg till Belgrad
Belgrad 1 vecka
Tåg till Budapest
Budapest 6 dagar.
Budapest  - Skavsta

Äntligen börjar det hända något här :-). Har fått hjälp med att kolla lägenhet av Gorans mamma så vi har preliminärtbokat en i Belgrad. Nu återstår det att se om vi hittar något schysst hotell eller kanske lägenhet i Budapest.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

På väg ur depressionen

2009-02-20 @ 20:26:47


Sitter här hemma och är nu på benen igen. Jag låter dock som en karl för att rösten inte längre orkar med och jag håller på att hosta ur mig lungorna. Idag är jag som sagt på benen igen men jag är inte ännu frisk. Vi har ju alla här hemma hostat, rosslat och varit snuviga i flera veckor. Värst har det nog varit för Lucas som vart dålig på hemresan från Thailand och har ännu inte blivit helt frisk. I onsdags så sa Lucas att att han hade ont i halsen och i huvudet och eftersom att han hostat hela natten och klagat över halsen i typ en vecka så bestämde jag mig till slut för att ha honom hemma för att vila. Efter att Emilia kommit iväg till skolan skulle jag och Lucas vila eftersom han hade sån huvudvärk och jag själv kände mig också helt slut i kroppen så jag såg det som ett perfekt tillfälle att få vila. Jag har också varit förkyld och hostat massor men inte känt mig jättesjuk, endast trött i kroppen och huvudet. När jag sen vaknade efter någon timme så trodde jag på allvar att jag var döende, kollade tempen men jag hade ingen hög feber. Lungorna kändes som att de kollapsat och det kom tonvis med slem ur lungorna och sen dess har det varit ett evigt hostande. (Killar, jag förstår nu vad ni menar med en riktig förkylning :-))  Det är så typiskt att det ska bryta ut när man vilar. Egentligen ska man nog försöka hålla igång så att man liksom håller förkylningen i schack.  Lucas har varit relativt pigg eftersom han inte haft någon feber men han har sagt att han haft ont i i halsen och huvudet. så igår gick jag till slut till läkaren med Lucas för att kolla vad det kunde vara. Proverna visade att  Lucas har halsfluss och jag har en vanlig virusförkylning. Hostningen var det ingen fara med utan det är bara att vänta ut detta. Han kommer inte att ta någon penicilllin. Läkaren tyckte att Lucas såg så pass ok ut och eftersom han inte hade feber så skulle vi avvakta någon dag till. Det kändes ju ganska ok just nu för är det så att han måste börja med penicillinet under nästa vecka så gör det inget eftersom barnen ändå kommer att vara lediga några dagar med farmor och farfar och några dagar med Goran. Halsflussen trodde de dock inte att han haft under hela dessa 4 veckor som han varit rosslig utan att vi alla fått den ena förkylningen efter varandra men det känns som en enda jättelång förkylning. Så nu kommer vi nog isolera oss i helgen så att vi kan kurera oss och inte smitta ned några andra.

Så i mitt senaste inlägg där jag lät på snudden till förvirrad och bara rabblade mssor och hade en super deppig ton på slutet var nog bara för att jag var så slut i huvudet pga förkylningen. Allt kändes bara så jobbigt och tungt just då. Nu när jag vet att jag bara är förkyld så känns det faktiskt inte så farligt längre. Kommunikationen mellan mig och Goran verkar funka bra nu när mitt huvud är med på noterna :-)

Ni kanske känner igen er? Februari brukar ju inte vara den roligaste månaden gällande förkylningar/kräksjukor och annat tråkigt som brukar dyka upp vid denna tid på året. Hoppas att ni alla mår bra??

Framöver så ska jag försöka lägga in lite roligare inlägg med som sagt lite mer bilder och lite mindre text..

Kan inte uppdatera bloggen

2009-02-16 @ 22:44:23
Någonting har hänt med datorn eller med servern. Jag kommer därför att ta en liten bloggpaus för det tar för lång tid att sitta och vänta på uppladdningarna. Ska rensa lite i datorn och se om det går bättre men det kommer nog att ta någon dag innan det blir gjort.

Nu har jag iallafall fått upp rutan för att skriva ett inlägg så här är faktiskt en lång update om helgen som varit.

Fredag: Jobba, hämta barnen, stääääda och sen hemmamys, och Emilia hade en kompis som sov över.
Lördag: MIlena och Dejan och kidsen kom över och fikade en stund på eftermiddagen. Jag var inte hemma när de kom för jag försökte hinna med att handla lite alla hjärtan dags grejer. Ute i god tid, vad är det???

Lucas han börjar bli stor och vill börja hitta på egna saker nu. Han fick följa med brorsan och Zakk till skridskobanan och han kom hem sen och var helt lyrisk. Han älskar att åka skridskor. Så planerna är att vi också ska försöka komma ut så mycket som möjligt. Man får passa på när det är så fint väder.

På eftermiddagen hann vi med att ha ett litet minimys med lite alla hjärtans dag presenter mellan besökenen. Barnen hade gjort jättefina kort i skolan både till oss och till varandra. Supersötisar. Jag hade varit och köpt blomma, choklad och Guitar Hero III till barnen och Goran (och till mig så klart :-) ). Goran hade fixat kort och choklad till oss alla.

Senare på eftermiddagen kom Igor förbi med lilla Nellie. Det kändes lite tomt när inte lilla Elliot var med men han var iväg och mös med mormor.  Nellie har helt plötsligt exploderat i utvecklingen och är nu officiellt en liten "minimänniska" och inte bara en baby längre. Nu händer det grejer, hon kryper runt, leker och busar. Det är så kul nu när man får en lekkontakt. Den lilla busen började jaga mig runt i köket och försökte skrattande komma undan när jag jagade henne. :-) Hon hänger även på barnen och försöker få deras uppmärksamhet genom att få de att skratta. jag ska lägga upp ett kort lite senare för det går alldeles för långsamt för att lägga upp något nu.

Addi, Marie, Edvin och Hugo kom också förbi och det var kul att få se att de minsta också fick träffa varandra och leka.
Vi skippade melodifestivalen denna kväll för jag är så anti och orkar inte med röstningsproceduren, trots lite protester från Igor. Han hade nog sett framför sig en hemmakväll med schlager och kids och försökte hinta och locka lite men det var ingen som nappade. Sorry Igor... Vi såg lite på de sista minuterna för att se vem som gick vidare:-) Däremot kan jag tänka mig att kolla på finalen, det är ju lite tradition över det hela.

Marie, Hugo jag och barnen stack faktiskt ut och åkte skridskor på kvällen efter middagen och det var verkligen supermysigt. Skridskobanan borta hos brorsan är så upplyst och det var så kul att få komma ut så här på kvällen och se att det var så mycket och liv och rörelse ute. Det har ju varit ganska dött, mörkt och blött under en sån lång period och vi har knappt sett en människa ute på hur länge som helst...det kanske också kan bero på att jag håller mig inomhus om inte det är fint väder... Men nu när vi var ute var det verkligen liv och rörelse med barn och vuxna i alla åldrar. Det vart en riktig hit. Måste bara öva lite mer på att ramla. Känner mig som en gammal tant som riskerar att bryta lårbenet varje gång man tappar balansen. Kvällen avslutades sen med en film, Bruce den allsmäktige. Den har vi sett tidigare men Jim Carrey är ju min och Gorans favorit och har även blivit en favorit hos barnen. Igor och Nellie sov kvar och barnen var så glada över att de skulle få träffa Nellie på morgonen också.

Igor som är en kämpande småbarns förälder gick och la sig sent, gick upp några gånger under natten och gick sen upp tidigt. Vi har ju glömt bort lite hur det var med alla dessa nätter när man ständigt gick upp och fixade, speciellt när man har två små som har sina behov och kanske är lite små förkylda och hostar och snörvlar. Det brukar inte bli så mycket sömn då.  Numera går jag nästan aldrig upp på natten för att ta hand om barnen, endast om de är sjuka och ändå är jag trött jämt :-). Det är mycket som man glömt bort om små barns tiden och jag gick igenom lite i boken som vi skrivit lite om barnens utveckling samt tittade lite på en filmsnutt från när barnen var lika gamla som Nellie och Elliot. På filmen var Emilia ca 10 mån och Lucas 2 år och 5 mån. Kan inte förstå att jag glömmer bort så mycket. Goran kommer ihåg allt men jag kommer inte ihåg någonting längre. Ja, barnen är ju såna supersötisar och det är ju så att man längtar efter en liten till... Som sagt det har jag ju skrivit om tidigare, denna känsla lär man väl aldrig bli av med. Man får passa på att njuta av omgivningens små gullebebisar istället Nellie, Elliot och Naomi.

Söndagen spenderade vi hemma på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi över till brorsan för att fika. Goran var och repade över dagen men när han kom så gick han, Oscar, Lucas, Emilia och Zakk ut för att åka skridskor och de var ute i 2 timmar. Det är ju superhärligt.

Jag däremot satt hemma hos brorsan med Therese och hade ångest över att jag egentligen borde åkat till jobbet och jobba undan lite. Jag är helt begravd i jobb och skulle behöva jobba undan lite. Det slutade dock med att Goran erbjöd sig att ta gågruppen så att jag kunde åka tidigt till jobbet på måndagmorgon för att jobba över och jag var ju inte sen på att nappa. Åkte därför hem och käkade middag och fick under kvälllen en liten snabbvisit av Ragge.  Vi pratade lite om allt möjligt samt om hur kul det är att åka skridskor så vi skulle försöka mötas upp på tisdag för att åka lite tillsammans med alla barnen. Kvällen avslutades med lite Mia och Klara och film, Kingdom of Heaven på tv.

Idag så var jag superstressad på jobbet även fast jag kom tidigt. Hela dagen var helt kaotisk med en del saker som var ganska akuta att fixa. En timme innan jag ska hem får jag ett uppdrag om ett akutärende som helst ska lösas nu. Shit, pulsen stiger och jag känner att jag inte kommer hinna hämta barnen. Stressar som en galning och letar som en detektiv efter uppgifter för att försöka lösa problemet och det är ju inte det lättaste när klockan är snart fyra och alla är på väg hem. Ringde till Goran men han satt också fast och kunde inte hämta barnen, han fick dock ringa och meddela fritids att jag skulle bli lite sen. Till slut löste jag problemet men vart 45 min sen med att hämta barnen så Lucas missade sin träning. MIssade även att ta ett samtal från en förälder som ville ta med sig Emilia hem så att barnen kunde leka så Emilia var också besviken på mig. Sånt här gör mig så deprimerad så nu känns det pissigt. Hur man än försöker så klarar jag inte av att hinna med mammabiten och jobbet och detta gör så att jag alltid känner mig stressad och det är sånt som gör mig sömnlös om nätterna...Så nu efter en underbar helg så deppar jag. Deppar också över att mina reseplaner gått åt skogen, jag hann inte med att boka in de billiga Riga biljetterna eftersom att kommunikationen mellan mig och Goran inte alltid klickar..... Snacka om I-landsproblem, eller hur??

Långt inlägg vart det men det var skönt att få skriva av sig lite....

Resetips

2009-02-12 @ 23:13:41
Idag vart barnen hämtade tidigt från skolan av deras farmor och farfar. Efter jobbet så åkte vi dit och vart bjudna på middag och jag började ju självklart prata om dagsutflykten till Riga. Jag tror att jag sådde ett litet frö av intresse hos de. Gorans mamma var definitivt på, hans pappa däremot ville kolla läget lite först innan han bestämde sig. Det är ju superkul om vi kan bli flera som åker :-)

Ledigheten är ännu inte fixad så vi måste vänta tills imorgon innan jag bokar.  Jag har därför istället för att boka ägnat kvällen åt  att läsa in mig lite om hur det ser ut i Riga och vad man skulle kunna tänkas göra där.
Flygplatsen i Riga ligger tydligen bara en kvart från stan och det finns jättebra kommunikationer med bussar som kosta ca 7 spänn att åka. Det är ju dunder. Vi kommer nog att ta en sån här hop on, hop off buss som kostar ca 150 kr per vuxen och 75 kr per barn och biljetten räcker hela dagen. Det har vi gjort i både Rom, Paris och jag tog även en sån tur i London. Tycker att de är helt perfekta när man har lite tid och vill se mycket och man blir inte så stressad över att försöka hitta till de olika sevärdheterna.

Medans jag var inne på nätet så kollade jag även andra resor och tyvärr har Goran satt ned foten och sagt nej och vi måste spara våra pengar för sommaren och nästa vinter men erbjudandet är så himla bra så jag kan ju åtminstonde dela med mig av den till er. Det skulle ju vara roligt om jag inspirerat någon annan att hoppa på detta braiga erbjudande.

Med Ryan air kan du nu boka flybiljetter från 1 öre styck till Berlin. Men du måste boka innan midnatt den 15/2.
Exempel Tur och retur till Skavsta - Berlin. 20 - 21 mars.


20 mars till Berlin (Schonefeld, här är det också bra kommunikation in till Berlin med tåg eller buss) kl 06.30, framme 08.10.

21 mars från Berlin till Skavsta kl 20.45, hemma 22.30.

Total kostnad 2 öre. Det kan tillkomma ca 50 kr för kortavgiften.

Hotell har jag hitttat på www.hotell.com. För oss fyra hade jag hittat ett familjerum för 1090 kr för en natt inkusive frukostbuffe och hotellet låg 2.7 km från centrum. Det är ju helt ok. Söksidan är jättesmidig. Vi använde den när vi bokade hotellrum i Paris och Rom och var supernöjda båda gångerna.

Så snyft, jag har fått ett nej från min käre make och jag surar. Jag hatar när någon bestämmer över mig.....


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Riga över dagen

2009-02-11 @ 23:51:20
Ryanair har resor för 0 kronor nu. Vissa rutter är helt avgiftsfria och några kostar endast 119 kr och är utan skatter. Jag har nu lagt upp ett förslag för Goran om att vi ska åka till Riga över en dag under sportlovet för det skulle bara kosta 436.40 för hela familjen tur/retur. Det är ju helt sinnessjukt!!!

Ingen av oss har varit i Riga så det skulle ju vara jättekul att få möjlighet att åka dit även fast det bara är över en dag. Då åker flyget vid 7 på morgonen och så kommer man hem kl 23 på kvällen. Det låter väl schysst?? Återkommer imorgon om och när det blir av. Måste bara övertala Goran först + att vi måste kolla om det går att ta ledigt just den dagen.:-)




Läs även andra bloggares åsikter om ,

Bo i kollektiv, något för oss och är ålder och uppskatta riktig mat över MC korrelerat med ålder??

2009-02-11 @ 23:45:30
Har inte uppdaterat bloggen på ett tag. Hoppas att allt är bra med er alla :-)

Helgen för min del var helt uppbokad + att jag kände mig superdålig. Huset har varit fullt med ungar hela helgen och jag har typ bara lagat mat och käkat hela tiden för att försöka hålla mig vaken. Men det var supertrevligt :-). Zakk sov över hos oss på fre och lör och Ragge och kidsen sov hos oss på lördagen och Marie och Addi kom förbi med kidsen och brunchade med oss på sändag förmiddag. Therese kom och fikade en stund på lördagen och söndagen. Det var riktigt supernice. Jag och Goran kanske skulle passa bättre och bo i ett kollektiv. Det är liksom så trevligt när man har huset fullt med folk. Fast skulle man ha det varje dag skulle man ju säkert tröttna, eller vad säger ni??? Jag skulle nog iallafall känna mig fysiskt trött för jag var helt slut på söndagkvällen.

Måndagen var också lite hysterisk med jobb, hämtning från skolan, skjuts till Taekwondon, jobb igen, hämta från Taekwondon, middag och sen tillbaka till jobbet igen tills seeent på kvällen. Hem, hänga upp tvätt, ta disk, plocka undan. Hade lite svårt att sova efter det och satt upp till kl 3 och som vanligt så känner jag mig som ett vrak när man ska upp på morgonen för att gå till jobbet.

På tisdagen så hade allt lugnat ned sig och det kändes lugnt på jobbet igen. Hämtade barnen i god tid och vi hade det supermysigt och jag kunde ägna lite mer tid åt matlagning, prata med barnen och vara med när de gör sina läxor utan att jag är stressad. Sen ringde Therese och frågade om vi skulle gå och fika hos de och det är ju trevligt, som sagt socialt umgänge på vardagarna är ju alltid uppskattat. Och idag så har vi bara supersoftat. Goran var iväg och kollade på någon snubbes musikgrejer tillsammans med Janne. Jag var därför själv med barnen. Lucas har haft sin träning och jag och Emilia var och kollade på. Efter det så syndade vi och köpte med oss käk från MC och bara softade. Jag har ju alltid varit ett fan av MC mat men helt plötsligt så gillar jag det inte längre. Det var inte så gott.... är det ett tecken på att man börjar bli gammal??? Jag sitter och kommenterar för barnen om att en riktig hamburgare som man gör själv är ju mycket godare ...etc.... Fyyy, låter som värsta pensionären. Men är det inte så, ju äldre man blir desto godare tycker man att riktig mat är??? Eller vad tycker ni?

Läs även andra bloggares åsikter om

Boka biljetter

2009-02-05 @ 22:27:17
Har hittat superbilliga flygbiljetter nu för sommaren (Tur och retur biljetter för 4000 kr för hela familjen istället för 8000) och jag känner pressen att vi måste planera allt så att vi vet vad vi ska göra under sommaren så att jag kan boka. Erfarenhetsmässigt så vet vi att de här billiga flygstolarna kan försvinna på några dagar och jag har ingen lust att betala mer bara för att vi velar. Pengar ska ju sparas så att vi förhoppningsvis kan åka någonstans i vinter också (eller iallafall i mina drömmar ...) Var hemma hos svärmor/svärfar idag som hade varit med barnen efter skolan och började planera lite för sommaren. Vilka datum ska ni åka?? Har ni några bra tips på boende.....?? Målet är nämligen att vi ska åka ned och vara i Belgrad tillsammans med de och med svågern med familj under sommaren så det gäller att man åtminstonde hittar ungefärliga datum så att vi tajmar in vistelsen där tillsammans. Mycket planerande blir det men det är ju bara kul :-)

Helgen uppbokad

2009-02-05 @ 22:19:02
Jag tänker för mig själv, skönt att det är fredag snart så att man får lite tid för barnen. Det blir dock inte så mycket tid med de eller rättare sagt de har inte tid med mig. Imorgon ska Emilia sova över hos Nina och hon längtar supermycket och det är det enda hon pratar om nu. Man känner sig lite övergiven fast jag tycker att det är roligt för henne. Jaha, då vänder jag mig till Lucas och försöker peppa honom om att vi ska hitta på något roligt. Det är ju inte så ofta vi har en kväll ensamma med honom, men han vill inte tillbringa en kväll själv med oss. Han ber och bönar och frågar om hans kusin Zakk kan få sova hos oss. Jag ska ringa och kolla läget om det går. Jaha, då vart man övergiven av honom också.... fast han är iallafall hemma. Det känns som att tiden flyger fram nu när semestern är slut och man jobbar igen. Vi har liksom ingen tid för varandra. Vi hinner knappt prata med varandra under veckorna för alla aktiviteter och läxor som ska fixas. Helgen sen blir fullspäckad. Förhoppningsvis kommer det komma ännu mera snö. försöka komma iväg till pulka backen på lördag fm. Får se om vi hinner. På lördag kväll blir det fullt hus. Goran och Ragge ska på spelning och jag har bjudit över Linnea och Alexander till oss på kvällen så kan barnen ha en liten partykväll med spel, god mat och film. Efter spelningen kommer grabbarna och joinar oss, fast i och för sig vet jag inte riktigt hur sent det blir så vi kanske alla redan sover när de kommer. På söndag när vi alla vaknat får vi se om även Addi och Marie och kidsen kommer och joinar oss alla till lite brunch. Det tror jag kommer bli kul. Vad ska ni göra i helgen??? Blir det någon pulkaåkning, skridskoåkning eller kanske någon långpromenad ute i snön eller på isen för er??? Eller för vissa...Jenaette...kanske en liten tur i solen?

Mesiodens, extra tand

2009-02-04 @ 22:15:02
Imorse var jag med barnen till tandläkaren. Jag hade bokat in en tid själv eftersom att jag trodde att Lucas kanske hade fått karies samt att Emilia har en framtand som inte växer ut ordentligt samt att det kändes som att det var länge sedan vi var där. Först ut var Lucas. Hans misstänkta hål var inget hål utan tänderna var jättefina. Det var ju skönt.
Sen när det var Emilias tur så informerade jag att hon hade tappat sin ena framtand i september förra året och att den tanden som är bredvid var lös då men har liksom kilats fast och lossnar inte. Den nya framtanden har under 4 månader inte lyckats komma ut utan man ser att tanden finns under tandköttet och endast ena hörnet kikar fram. Jag frågade om det fanns möjlighet för de att rycka ut mjölktanden. Tandläkaren sa att vi behöver ha lite tålamod och att mjölktanden kommer att lossna av sig själv och sen kommer det att finnas plats för framtanden att komma ut. Efter några ytterligare frågor och några minuters diskussion så känner jag att jag inte är nöjd med svaret och informerar återigen om att jag tycker att det ser ut som att tänderna kilats fast. Jag tror inte att mjölktanden kommer att lossna och jag tror inte att den nya framtanden kommer komma ut på ett bra tag och frågar återigen om de kan rycka ut mjölktanden. Tandläkare säger då att de ska ta en röntgenbild för att se hur det ser ut. På bilden ser man då att det sitter en extra tand mellan de nya framtänderna vilket gör så att den nya tanden inte kan ta sig ut. De säger till mig att man måste operera ut den och de skulle skicka en remiss till en specialist.

En extra tand. Vad är det??? Hon informerar att ibland så har folk extra tänder och det är inte alltid det upptäckts. I Emilias fall så trodde de att detta troligtvis skulle leda till att tanden inte skulle komma ut på ett bra tag eller inte alls och sen när den väl kom ut skulle hon ha en en stor glugg emellan framtänderna eller så blir tänderna som kommit ut sneda.  Det som jag nu känner mig lite orolig för är att det finns risk för att man skadar hennes permanenta tänder vid ingreppet.

Är det någon hört talas om detta med extra tand, Mesiodens, tidigare??? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Walkie talkie

2009-02-03 @ 23:35:31
Fick ett tips under en diskussion på jobbet att man faktiskt kan ha med sig walkie talkie när man är på semester. Killen som jag pratade med skulle åka skidor i Österrike med några grabbar och de använder WT för att kommunicera medans de är ute och åker. Det skulle man ju kunna ha när man åker på semester. Vi har ju alltid med oss mobiler och får betala en jätteräkning när man kommer hem bara för att man ringer några korta samtal för att fråga vart man tex ska mötas upp när man är ute och shoppar. Barnen har WT som det står att de ska ha en räckvidd på 5 km och de skulle man ju kunna ha, tänkte jag......Schysst att kunna spara pengar....

Jag och Lucas tog och placerade oss på olika ställen i huset idag och började sen att prata med WT:na. Efter testet kan jag ju då säga att jag inte tror att jag skulle klara av att prata i WT bland massor med människor tex ute i ett shoppingcenter. Skäääämmmmigt. Men än så länge har jag inte släppt det helt. Jag måste nog ta och prova på lite längre avstånd samt försöka ställa in volymknappen. :-)

Visst borde man kunna använda WT tex om man åker till Thailand. Den är ju ganska lite och smidig. Inte alls som den nedan :-) Jag börjar bli så pass gammal så jag inte längre bryr mig om att det är nördigt. Jag tänker bara ekonomiskt. Läskigt men sant.

Eller finns det några konstiga förbud för att använda det??? Vad tycker ni? Skulle ni kunna använda er av WT??


Bild hittad på http://blog.modernmechanix.com/2005/11/21/walkie-talkie-carhops-speed-service/

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Spontanbjuden

2009-02-02 @ 22:33:10
Idag hade vi våra vanliga tider med gågrupp på morgonen, jobb, hämtning från skolan, in till Södertälje med Lucas till Taekwondon. Vi följer ett strikt schema på måndagarna. Vid kl 17.45  får vi en spontan inbjudan om middag hemma hos Ragge. Va lyxigt, iväg på middag på en måndag :-). Vi som hade preppat för att stressa fram en snabbmiddag hemma var ju inte sena med att tacka ja. Kvällen slutade alltså med middagsbjudning, gott sällskap, lek för barnen och lite klipp från youtube och myspace.  Vi tycker alltid det är lika uppskattat när man kan tänka över gränserna och inte bara ruta in sig på ett socialt liv under helgen. Supernice. Detta måste vi göra om, fast då står vi för middan :-)

P-böter WTF

2009-02-02 @ 22:19:06
Fick ju p-böter innan resan när vi höll på att lasta av våra väskor på Skavsta flygplats. That sucked.  500 kronor!!
I lördags fick vi p-böter igen. Vi var iväg på kalas och så hade jag bara stoppat i pengar för 5 och 1/2 timmes parkering. Vi kom ut efter knappt 6 timmar och hade glömt bort att lägga i mer pengar.  WTF!!!!! 450 kronor till. Snacka om att kasta pengarna i sjön :-(

Kollar på semestersvenskar

2009-02-01 @ 21:08:58
På TV4 går nu programmet semestersvenskar på onsdagkvällar samt repris på lördagem.  Har nu sett lite snuttar från vårat hotell (Centara på Karon beach) och från de gatorna som vi gick på, det är ju kul att få se nu när man har det så färskt i minnet. Jag känner dock att jag är lite orolig för att jag ska få se barnen på något av dessa avsnitt eller om tex reseledarna skulle uttala sig om att barnen ser ut som små brända lejon i ansiktet och att typ föräldrarna är puckade som inte kan skydda barnen från solen eller att man lämnar de där på klubben när de ser ut så där. (De filmade barnen på bamseklubben under den dagen när de hade bränt sig och var helt uppsvullna över ögonen och näsbenen. ) Fyyy, va jobbigt. Barnen kommer att bli jätteledsna om de säger något dumt. Jag ångrar nu att jag skrev på papperena att det var ok för de att använda det de filmat!!!  Håller tummarna för att de inte ska vara med samtidigt som jag hoppas att de åtminstonde är med litegrann :-)

Hyra lägenhet i Belgrad

2009-02-01 @ 21:04:48
Är det någon som har några tips gällande hyra lägenhet i Belgrad??

Hur har eran helg varit??

2009-02-01 @ 21:03:29
Hur har ni haft det i helgen. Friska, sjuka, hemma eller har ni hittat på något roligt???

Själva har vi haft en supersoft helg. På fredagen var först svärföräldrarna på besök och senare på kvällen kom även syrran och Rickard förbi. Vi gick igenom lite kort och berättade lite om hur resan hade varit. Även fast det gått någon vecka sen vi kom hem så känns det som att man fortfarande går igång på alla upplevelser man haft.

På lördagen var vi iväg på kalas. Nina fyllde 6 och det var fullt ös hela eftermiddagen. Ungarna hade superkul och Emilia är i himmelriket när hon fått leka med ett helt gäng med tjejer. (De är fyra tjejer i familjen och de leker superbra ihop). På kvällen sen så var vi bara hemma och softade. Vi skulle egentligen åkt upp på kvällen för att kolla på systersonen som var med och  tävlade på Streetstar i Solna men det vart så sent så vi hade inte hunnit upp i tid. Det är jättekul att gå och titta på när de har sina tävlingar och kör sina battles.  Vi tycker ju att han är så duktig + att det är jättekul att kolla på alla de andra duktiga dansarna. Kvällen avslutades iallafall med lite mys och film, Hulken med Edward Norton.

På söndagen fick vi besök av Igor med familj och det var ett tag sen vi sågs och deras lilla minsting tjej är nu 9 månader och hon hade utvecklats massor så vi kände knappt igen henne :-) Söndagen vart också soft där det vart en del snack om våran resa samt om vi kanske skulle hitta på något tillsammans under sommaren. Det skulle ju vara schysst.

Är det någon av er som börjat planera för sommaren?? Vad har ni för planer, vara hemma, åka iväg, skara, djurpark ????? Skulle gärna vilja veta om det är fler som börjat planera för sommaren för ibland känns det som att det bara är jag som håller på typ som att man har någon form av  tvångssyndrom som alltid behöver ha något att planera till.