D-vitamin boost

2010-10-24 @ 21:44:00
Eftersom vi under vinterhalvåren är trötta och barnen då ofta insjuknar med jämna mellanrum i förkylningar med feber och halsont så får man sig ju en funderare om det finns nå¨got man kan göra för att få dom att bli friskare. Såg på en TV reklam att endast 85 % insjuknar i någon förkylning varje år. Hmmm, detta innebär ju att 15 % inte gör det. Jag skulle nog vilja att vi var några av dessa 15 %. Har ju några såna på jobbet, såna som aldrig blir sjuka. Dom borde man använda sig av och testa för att se vad det är som dom gör för att bosta sitt immunförsvar. Vi är ju hälsosamma, varför blir våra barn sjuka hela tiden. Så nu har vi kört ett litet experiment. Vi har tagit lite tillskott av D-vitaminer, endast halv dos nästan dagligen i 2 månaders tid.

Jag hade nämligen läst en artikel i Illustrerad vetenskap om D-vitaminets påverkan på vårat immunförsvar och eftersom vi inte är några utemänniskor och är lite mörkare i hyn så tänkte jag det att det kanske är på grunfd av brist på D-vitamin som barnen ofta blir sjuka och som vi är trötta. http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/vitamin-d-ar-nyckeln-till-kroppens-forsvar

Vi har hittintills klarat oss rätt så bra jämfört med tidigare år men vi har inte varit 100 % friska.

Förra veckan hade tex Lucas en omgång med feber och ont i halsen. Vet inte om detta skulle vara en indikation på att det inte hjälper. Han vart helt frisk på två dagar vilket är ganska kort tid och detta är nog rekordlångt in på hösten som han har hållt sig frisk. Det finns ju så många andra faktorer som också säkert spelar in, exempelvis sömn. Förra helgen vart det nästan ingen sömn alls för honom pga allt kalasande och nästan alla i våran omgivning och i skolan har gått omkring och snörvlat och hostat hela tiden känns det som. Det är så svårt att försöka köra några studier på så få objekt :-) men vi kommer nog att försöka köra med D-vitaminet hela denna vinter så får vi se om denna vinter varit friskare än andra vintrar.


Vad har ni för några tricks eller huskurer för att mota bort förkylningar? Tillhör kanske någon av er dessa 15 % superfriska människor, avslöja era tricks!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback