Kulturdag med kidsen

2011-03-03 @ 17:32:53

Igår tog jag och Marie en tur till Etnografiska museet. Med mig hade jag barnen och två av deras kusiner och Marie gick med sina pojkar.



Det var en ganska rolig utställning där dom berättade lite om 17- och 1800-talets upptäcksresande och hur dom gjorde när dom "upptäckte" världen. Dåtidens upptäcksresande jämfördes med dagens astronauter och det var verkligen spännande att få läsa hur alla dessa nya kulturer upptäcktes och kunskapen kom till Sverige. Det är ju ganska konstigt egentligen att tro att man bara kan åka till olika länder och kulturer och tro att man bara kan ta med sig massor med saker därifrån fast befolkningen inte vill det bara för att få visa upp till dom därhemma.

Inne på museet var det även en utställning om Japan, samuraijer, info om ainu, noteatern och teceremonierna. Jag hade berättat en del för barnen om detta och snacka om besvikelse (iallafall för mig) när vi kom dit och vi ser att det endast är en liten monter som berör Japan. :-(

Desto roligare var däremot Vodouutställningen. Det var kul att få se en annan bild än den Hollywoodversion av vodou som man relaterar till. Vodouutställningen rekommenderas men då ska man nog se till att gå på en guidad visning för vi stod och tjuvlyssnade lite och det är då det blir riktigt intressant. Barnen tyckte att det var lite läskigt med alla dockor där man använt riktiga dödskallar och jättestora speglar där vissa var utsmyckade med avbildningar av Lucifer. Läskigt men ändå lite spännande. 

Turen på Etnografiska gick på typ 1 timme då det inte var så stort därinne. Nu när vi låg så långt före tidplanen så passade vi på att ta en liten extratur förbi Kaknästornet. Lucas, Emilia och Zakk har ju varit där en gång tidigare men dom tyckte att det var lika roligt denna gång också. 

Alla kidsen nedanför Kaknästornet. När dom kollade upp tyckte dom att det såg ut som tornet var böjt :-)


 Vädret var ju helt underbart. STRÅLANDE SOL!!!


Pirrigt när man ser att lampan i hissen går upp till våning 28.


Vissa tyckte det var lite läskigare än andra :-)

Underbar utsikt...


Hittade lite intressanta meddelanden i snön. Vad är det dessa utomjordingar försöker säga oss????





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback